Tuesday, December 23, 2008

Kereta Paling Jimat Minyak...

Asian Auto dan Borch Malaysia telah menganjurkan Anugerah Kecekapan Minyak Asian Auto-Borch 2008 yang mendapat penyertaan 175 model kenderaan pelbagai jenis dari 25 firma pengeluar kereta. Daripada jumlah itu, 3 yang terbaik dipilih dalam 19 kategori sebelum menghantar keputusan untuk diaudit oleh ISM Insurance Services Malaysia.

Asian Auto yang dimiliki oleh firma senaraian awam, Delloyd Ventures Berhad ialah majalah automotif bulanan tertua di Malaysia setelah berada di pasaran sejak 35 tahun dan menjadi pilihan kebanyakan pengemar dunia automotif di seluruh negara dan Singapura.

Borch pula yang membekal teknologi dan perkhidmatan dalam pelbagai sektor terutama automotif telah bertapak di Malaysia sejak 1958 beroperasi dengan kekuatan 3 pejabat di Selangor, Perak dan Penang.

Pengeluar kenderaan yang menyertai termasuk Produa, Proton, Hyundai, Kia, Naza, Chevrolet, Toyota, Honda, Suzuki, Skoda, Mercedes, BMW, Ferrari, Porsche, Jaguar, Lamborghini, Ford, Mitsubishi, Isuzu, Nissan, Audi, Lexus, Volkswagen, Renault, Citroen, Volvo, Alfa Romeo, Peugeot, Subaru, Land Rover, Range Rover, Ssangyong, Fiat, Mazda dan Lotus.

Kereta Kompak
  1. Perodua Viva - 4.8L/100km
  2. Hyundai i10 - 5.0L/100km
  3. Proton Savvy LITE - 5.7L/100km
Kereta Kompak Premium
  1. Fiat Panda - 5.6L/100km
  2. Naza Bestari 206 - 5.9L/100km
  3. Suzuki Swift - 6.7L/100km
Kereta Keluarga
  1. Proton Persona - 6.6L/100km
  2. Hyundai Accent - 7.0L/100km
  3. Chevrolet Aveo Sedan - 7.3L/100km
Kereta Keluarga Premium
  1. Honda Civic 1.8 - 6.9L/100km
  2. Mitsubishi Lancer GT - 8.2L/100km
  3. Hyundai Elantra - 8.4L/100km
Kereta Keluarga Mewah
  1. Mercedes Benz B-Class 170 - 7.1L/100km
  2. Hyundai Sonata 2.0 - 8.4L/100km
  3. Mazda6 2.0 - 8.7L/100km
Kereta Eksekutif
  1. Audi A4 - 7.4L/100km
  2. Mercedes C-Class 200K - 7.6L/100km
  3. Volvo S60 2.0T - 7.9L/100km
Kereta Eksekutif Premium
  1. Audi A6 TFSI - 8.5L/100km
  2. Mercedes E-Class 200K - 8.7L/100km
  3. BMW 523i - 9.3L/100km
Super Saloons
  1. Audi A8 3.2 Multitronic - 10.1L/100km
  2. Jaguar XJ6 LWB - 10.5L/100km
  3. Lexus LS460 L - 11.1L/100km
Super Sport Coupes
  1. Peugeot 207CC - 7.2L/100km
  2. Mercedes Benz SLK200 - 7.95L/100km
  3. BMW 320i Coupe - 8.0L/100km
Kereta Kuasa Tinggi
  1. Mini Cooper S JCW - 6.9L/100km
  2. Peugeot 308 THP - 7.75L/100km
  3. Audi TT - 7.8L/100km
Trak Pikap 4x4
  1. Isuzu D-Max 3.0 - 7.6L/100km
  2. Ssangyong Actyon Sports 2.0 - 7.8L/100km
  3. Mitsubishi Triton 2.5 - 8.3L/100km
MPV Kompak
  1. Toyota RUSH 1.5 - 6.9L/100km
  2. VW Touran Tsi 2.0 - 7.2L/100km
  3. Renault Kangoo 1.5 - 7.5L/100km
MPV Mewah
  1. Hyundai Starex CRDi Diesel 2.5 - 8.5L/100km
  2. Ssangyong Stavic Diesel 2.7 - 8.8L/100km
  3. Fiat Ulysse 2.0 - 9.6L/100km
SUV Kompak
  1. Chevrolet Captiva Diesel - 7.7L/100km
  2. SsangYong Actyon SUV Diesel - 8.0L/100km
  3. Hyundai Santa Fe Diesel - 8.2L/100km
SUV Kompak Mewah
  1. Ssangyong Rexton 270 Diesel - 9.1L/100km
  2. Volkswagen Tiguan 2.0 - 9.9L/100km
  3. Subaru Forester 2.5XT - 11.1L/100km
SUV Mewah
  1. BMW X5 3.0 Diesel - 8.7L/100km
  2. Volvo XC90 D5 Diesel - 11.1L/100km
  3. Lexus RX350 - 11.2L/100km
Supercars
  1. Porsche 911 PDK - 11.0L/100km
  2. Jaguar XK8 - 11.3L/100km
  3. Mercedes CL500 - 12.1L/100km
Kereta Hybrid
Honda Civic Hybrid

Pikap Lowrider
Mitsubishi Triton Lite

* Source: Mingguan Malaysia

Saturday, December 20, 2008

Feeko Iceblended Delivery...


Today and yesterday hantar Feeko Iceblended ni sekitar KL, Selangor, Senawang and Pahang (poslaju)...ramai betul yang order...mesti sebab Khamis (181208) lepas, pihak pengurusan Feeko iklankan kat front page paper Metro...tu la bertalu2 orang call nak order...untuk pengetahuan, I adalah pengedar rasmi bagi kawasan Seremban and sekitar...stokis lak kat Kuala Pilah...sehingga post ni ditulis, hanya ada 2 jer stokis/pengedar di NS...tapi kepada sesiapa yang berminat nak try, boleh order from I...order 2nd time dijamin ade diskaun...harga promosi bulan ni RM15...next year RM18...call/sms Sarah 012-9127389 for quick response...

Lepas settle everything on morning and noon...ronda2 JomHeboh Bukit Jalil lak...da bertahun2 dorang wat tapi baru sekarang nak intai...takde masala...banyak gak gerai...nampak Ashraf Muslim, Ifa Raziah...tengok dari juh jek...tak heran artis2 ni...

Sampai Seremban 1900...terus amik Kancil kat Seremban Parade...pastu G escort(betul ke eja?) sampai rumah...tak singgah pun coz de hal Savoc lak...then malam, dinner mewah kat Man Tomyam...mewah tu maknanya makan besar...hahaha...lauk2 cam ikan kerapu sweet sour, udang goreng tepung, telur dadar, kailan ikan masin, daging masak merah, puyuh goreng(sometime) yang diorder...

Friday, December 12, 2008

9 Crucial Safety Tips

1) Tip from Tae Kwon Do: The elbow is the strongest point on your body. If you are close enough to use it, do!

2) Learned this from a tourist guide in New Orleans. If a robber asks for your wallet and/or purse, DO NOT HAND IT TO HIM. Toss it away from you....chances are that he is more interested in your wallet and/or purse than you, and he will go for the wallet/purse. RUN LIKE MAD IN THE OTHER DIRECTION!

3) If you are ever thrown into the trunk of a car, kick out the back tail lights and stick your arm out the hole and start waving like crazy. The driver won't see you, but everybody else will. This has saved lives.

4) Women have a tendency to get into their cars after shopping, eating, working, etc., and just sit (doing their checkbook, or making a list, etc. DON'T DO THIS!) The predator will be watching you, and this is the perfect opportunity for him to get in on the passenger side, put a gun to your head, and tell you where to go. AS SOON AS YOU GET INTO YOUR CAR, LOCK THE DOORS AND LEAVE.

5) A few notes about getting into your car in a parking lot, or parking garage:
- Be aware: look around you, look into your car, at the passenger side floor, and in the back seat. - If you are parked next to a big van, enter your car from the passenger door. Most serial killers attack their victims by pulling them into their vans while the women are attempting to get into their cars.
- Look at the car parked on the driver's side of your vehicle, and the passenger side. If a male is sitting alone in the seat nearest your car, you may want to walk back into the mall, or work, and get a guard/policeman to walk you back out.
IT IS ALWAYS BETTER TO BE SAFE THAN SORRY. (And better paranoid than dead.)

6) ALWAYS take the elevator instead of the stairs. (Stairwells are horrible places to be alone and the perfect crime spot. This is especially true at NIGHT!)

7) If the predator has a gun and you are not under his control, ALWAYS RUN! The predator will only hit you (a running target) 4 in 100 times; And even then, it most likely WILL NOT be a vital organ. RUN, Preferably in a zig-zag pattern!

8) As women, we are always trying to be sympathetic: STOP.It may get you raped, or killed. Ted Bundy, the serial killer, was a good-looking, well educated man, who ALWAYS played on the sympathies of unsuspecting women. He walked with a cane, or a limp, and often asked "for help" into his vehicle or with his vehicle, which is when he abducted his next victim.

9) Another Safety Point: Someone just told me that her friend heard a crying baby on her porch the night before last, and she called the police because it was late and she thought it was weird. The police told her "Whatever you do, DO NOT open the door."

The lady then said that it sounded like the baby had crawl ed near a window, and she was worried that it would crawl to the street and get run over. The policeman said, "We already have a unit on the way, whatever you do, DO NOT open the door." He told her that they think a serial killer has a baby's cry recorded and uses it to coax women out of their homes thinking that someone dropped off a baby. He said they have not verified it, but have had several calls by women saying that they hear baby's cries outside their doors when they're home alone at night.

Saturday, November 22, 2008

Jalan2 Jempol...

Harini Wawa, kawan office ma masa kerje kat Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Tanjung Ipoh kawen...seronoknya kawen2 ni...aku pun menghitung hari jek...takut2...majlisnya dibuat kat rumah Felda Raja Alias 1, Bandar Sri Jempol, N.Sembilan...juhnya...kira2 2jam dari Seremban...pergi balik dah 4jam...so terpaksalah minta tolong G drive...siap ma support duit minyak tu...hehehe...pastu petang, leh la kitaorang dating jap...

0945 G sampai...layan dia breakfast jap...then gerak 1030...lalu Jalan Kuala Pilah - Bukit Putus - Tanjung Ipoh - Kuala Pilah - Juasseh - Batu Kikir...juhnya...ngantuk...men agak2 je jalannya...ikut signboard ke Bandar Sri Jempol...tapi tak sampai sana pun...dekat2lah tu...dulu pernah gak drive sampai Pilah...masa wat marketing...time tu pun men redah je...dah la baru dapat Kancil...setahun lepas dapat lesen, baru nak belajar drive balik...

Sampai 1230, terus makan...lauk menguningla...lauk NS...best daging masak lemak dia...tapi banyak minyak...seronok gak dengar atuk2 nyanyi...sporting, tak malu langsung...sore pun sedap...pastu naik rumah jumpa pengantin...gembira betul dia...jelesnya...sabar...sabar...masanya akan tiba Sarah...
* pengantin baru - pengantin lama - bakal pengantin...

* comei bangat biru katil pengantin ni...

* pinky couple...

1430 dah sampai rumah balik...disebabkan semalam Lena balik bawak 2kawan...bilik dia kat depan tu takle la guna untuk G solat...so singgah surau jap before p makan kat Stadium...nape tah, lapar lagi...nasi kenduri tu pun sikit dia bagi...pastu jalan2 kat Centre Point...

* mamat teruja yang hanya dapat tengok tv on weekend...

Malam lepas dinner baru ma bagi G balik...berselera betul makan ayam masak merah...aku goreng kubis je...tah cukup rasa ke tah garamnya...aku ni dari dulu takut buh garam...mesti tawar jek masak pape...huhuhu...

Monday, November 17, 2008

Vacation 3Day 3Night at JB...

131108 (Thu)

Harini de interview kat Jalan Kuchai Lama 1000...then lunch and window shopping kat Endah Parade, Sri Petaling...tak happening sangat pun, weekday...terpaksa lepak 4jam kat situ sementara nak tunggu G 1800 nanti....tapi 1630 je da bosan giler...terpaksa jalan kaki p LRT Bukit Jalil coz bus takde...juh and berasap gakla...takpe...exercise...

Kat Jalil, terjumpa Ayen...call ma, rupanya dia da nek bus 1430 tadi...maknanya tak yahla rushing sangat malam ni gerak ke JB...then G pun sampai...comei je pakai kemeja sambil pakai beg galas...kuaq tren je tercari2 aku...cam budak tadika baru habis kelas tercari2 parent...haha...time tu pun da 1815...kene cepat amik barang kat rumah G di Lestari Putra...sebelum rush Seremban, dinner satay Kajang dulu kat Samuri Bangi...G la rindu nak makan...order banyak sampai tak larat nak habiskan...rezeki Kero, Ila la jawabnya...

2130 sampai rumah...mandi, kemas dapur and bagi meow makan...ayahma asyik call bising nape tak gerak lagi...dorang tu p majlis doa selamat bos ayah nak p haji...2220 baru gerak...dalam kete masing2 diam...da kenyang, ngantuk lak...sian G kene drive...tahankan gak mata ni teman dia...tapi lepas amik minyak kat Machap, memang da mamai...pokok2 besar tepi jalan tu da nampak cam jembalang jek...akhirnya sampai tempat ayah (Mess Pegawai Kanan Polis, Jalan Mustaffa, JB) dekat 1am...setengah jam dari rumah G di Bandar Selesa Jaya, Skudai...

141108 (Fri)

Lepas breakfast, p rumah G...ayahma jumpa ayahmak...dorang nek haji petang ni...G lak time2 ni nak p pejabat pos, terpaksala tunggu dia jap...lepas ayahma balik, lepak men kucing2 dia...mel semuanya especially Kakak and Abang...putih bersih...tepat 1200, gerak ke Airport Senai...picnic ramai2 sambil tunggu men p solat jumaat...tepat 1500, ayahmak masuk airport...sedih je suasana...dorang dijangka balik 28Dis nanti...harap selamat pergi dan kembali...

* masa picnic bawah pokok depan Airport Senai...busan...balik tu baru perasan rupanya kene taik burung kat belakang tudung...kureng asam tul...

* frame decoration by Man, bakal adik ipar...tahniah got 3A's for UPSR...

Petang sebelum balik Mess, singgah Angsana makan mee rebus Hj Wahid...sedap tapi kerak2 tu kurang...jalan2 masuk UO jap beli titbit...malam, ayah kene p majlis doa selamat lagi...kali ni bos tu buat kat rumah lak...2200 baru kuaq dinner di Tepian Tebrau...makan satay and ikan bakar...seronok sepit2 isi ikan guna lidi satay...ma lak busy ratah sup sayur...nasi makan half jek...

151108 (Sat)

0700 ayah da siap...nak p men golf kat mana tah ngan kawan2 dia...juh gak...1600 baru balik...ngamuk ma...bosan n lapaq terperap kat bilik...then kuaq makan kat Singgah Selalu Plaza Kotaraya...ayah makan ktiaw goreng, aku murtabak daging masin and ma nasi kari ayam...sedap cam nasi kandaq...pastu jalan kaki masuk JB City Square (CS)...cam best je dating kat sini...banyak baju and happening...makanan pun macam2...then masuk Plaza Seni...cam Central Market (CM) kat KL la pulok...

Malam dating...hehe...G bawa jalan Dangabay...masuk Festive Street Mall...banyak baju cantik lagi...sukala...tapi tak beli pun...len kali jela...then makan mee and ktiaw goreng kat kedai Noy kot namanye...situ makin lewat makin happening...boleh nek basikal pusing2 Dangabay...RM10 2seat rasanya...sebelum balik, pusing2 bandar JB dulu...ayahma dinner mana tah...bagi chance dorang dating...

161108 (Sun)

0900 breakfast kat Selera D Hutan...makan meehun goreng kering (suka sangat), roti canai, telur pindang and roti jala...1015 G and Ayen pun sampai...aku and ma tumpang G balik...sebelum tu, singgah beli kerepek kat Parit Raja...pastu p rumah sepupu G kat Batu Pahat...pasang komputer tuk anak2 dia...lunch, Kak Ipah masak ayam goreng, sayur hailam (best), ikan bawal sweet sour and pisang masak lemak...dorang ok...ramah...

1730 sampai Seremban...G singgah jap je coz kena hantar Ayen...lagipun sok keje...rindula kat dia...walaupun pergi balik JB sama2 tapi tak sempat nak mesra2...takpela...pasni plan nak mandi sungailah...kat mana best yek?...area Selangor ke...

Saturday, November 8, 2008

The Longest Interview Session I've Attend...

Minat apply kat C*********a yang beroffice kat Technology Park Malaysia (TPM) ni sebab dia de bagi training...tapi tak sangkalah pulak managementnya teruk...interview yang patut start 1000 hanya settle 2jam 15mint kemudian...hati siapa yang tak membara...terbakar...katanya budak yang interview paling awal datang lambat...kot ye pun da jadi camtu, janganlah libatkan yang lain...hangin betul...reject jek budak yang wat pasal tu...dah tu, interview sejam sorang lak masanya...melampau...tak pikir ke orang len pun de agenda masing2 lepas interview...!! tak kisahlah Saturday pun...

Selama duduk buang masa tu, borak2 ngan 1akak ni...tua setahun and ramah...datang ngan husband and baby tapi tunggu dalam kete...rupa2nya akak ni bini abang Fendi...laaa...dulu akulah yang kene ganti laki dia untuk project Matrade masa kerja ngan I*****s...masa tu dengaq2 gak Fendi ni stop coz nak kawen...tak sangka dapat jumpa bininya harini...and bukan tu je kebetulannya, rupanya dorang duk kat Taman Lestari Putra...setaman ngan G...! and duk rumah hujung yang kebetulan lagi depan rumah dorang pun budak2 bujang duk...tah2 rumah G...aik...banyaknya kebetulan...makin seronok lak borak...dia jugak kawan Adib (ex-I*****s)...hehehe...macam2 jek...sayangnya aku lupa tanya nama akak ni...hahaha...

Huhuhu...pastu ngan perut yang da bunyik2...tahap orang len pun le dengaq (malu jek)...tambah ngan perasan yang sakit hati...kitaorang p la makan mee rebus utara kat Kampung Baru...terubat sket dapat makan sedap...i really like mee rebus...masa kecik dulu ayah selalu bawa situ...kali ni nak dengaq komen G lak - kuah cair...huhuhu...yela sayang...Mee Rebus Haji Wahid kat JB tu la yang menang...kitaorang ni suka try macam2 makanan...yang affordable and bukan pelik2 yek...

Pastu p Menara Kausar kat Wangsa Maju...cari barang kete untuk Hannan, kawan G...settle tu, p usha kedai barang kawen kat Semua House...tak ingat nama pe tapi memang banyak pilihan and among yang murahlah...tiap weekend mesti ramai...singgah pasar malam Jalan TAR jap beli iceblended mocha and strawberry...then seperti biasa, G akan hantaq balik Seremban and dinner kat rumah...

Tuesday, November 4, 2008

Miliki Kedai Online Dengan Hanya RM500

Kedai Online

NiagaKit merupakan sebuah pakej kedai online yang berlandaskan sistem wordpress. Kami (Tean FlareBiz) membina sendiri tema kedai online tersebut dan menggunakan plug-in tertentu untuk membolehkan sistem ini berjalan lancar. Para pelanggan hanya perlu membayar RM500 untuk mendapatkan sistem kedai online yang sudah lengkap. Kami akan memasang kedai online kepada mereka, membeli domain + hosting untuk mereka, menyediakan khidmat support untuk mereka dan sebagainya.

Apa yang para pelanggan akan lakukan kelak hanyalah memasukkan gambar produk dan mengubah sedikit setting web. Kami juga menyediakan manual dalam bentuk PDF dan video bagi mengajar para pelanggan bagaimana ingin menggunakan sistem ini. Para pelanggan akan mendapat kedai online seperti demo.niagakit.com.

Nama produk : Niagakit
Pelancaran : 5 Nov 2008
Harga promosi : RM500
Penerangan : Miliki kedai online dalam masa 24 jam tanpa memerlukan modal yang banyak

'Kedai

Sunday, October 26, 2008

His Frenz Is Actually My Frenz...

Yesterday ikut G p kenduri kawen kawan MRSM Kuantan dia dulu kat Gombak...as usual, dia amik kat Komuter Serdang pastu breakfast roti canai kat kedai hujung sederet 7-11 tu...lupa nama pe...meet point kawan sekelas MRSM ni kat Giant Batu Caves...ingat2 lupa jalan ke sana coz dulu pernah sekolah KL...darjah1 sampai form5...duk kat Jalan Kuching...then pindah Kelantan setahun lebih...pastu barulah duk rumah sendiri kat Seremban ni...eh melalut lak...

Sampai Giant, G sibuk nak cuci Afu...konon malulah nanti kawan2 kutuk...kete ganaz tapi berdaki...hahaha...sibbek kat parking tu de car wash service...sementara dia sibuk tengok Afu, aku rayau2 lah dalam Giant...mula2 teruja la gak (aku ni memang suke masuk any hypermarket)...pastu lama2 busan...yela perut da mula wat bunyik bukan2...janji jumpa 1130 tapi sampai 1300 baru de cikgu Fizik dia, Puan Wan Salehaton, G-Fad, Diana (DD), Shahril and tunangnya, Azah...

Rumah pengantin belakang Giant jek...Taman Koperasi Polis Fasa 2...taman ni ramai kawan2 SMP duk...terpikir gak tah2 kawan G ni kawan aku...mesti terjumpa kawan2 SMP...sebelum makan, jumpa pengantin kat biliknya...Baiti namanya...dulu de gak kawan SMP nama Baiti tapi kelas sebelah...orangnya diam so kenal gitu2 jela...kat bilik, besalah mesti de 2/3 orang kawan rapat pengantin temankan...tiba2 1girl ni tegur...

Zam: Eh, Maisarah eh? Budak SMP kan? (masa tu G tengah bergambar ngan pengantin)
Sarah: Eh Zam kan? Zamzaira...
Zam: Laa...ko datang ngan sape tu?
Sarah: Oh, tu tunang aku...G...dia kawan sama MRSM ngan pengantin (time tu tak realize lagi sape pengantin)
Zam: Oh, la ni Baiti la...budak SMP...ingat tak? (tunjuk arah pengantin)
Sarah: Baiti? erm...yang dia budak sains tu ke? dulu pakai spek besar bingkai tebal hitam?
Zam: Haa...yela kot...
Sarah: Eh laa...yeke? kawen ngan budak mana ni?
Zam: Kawan sama belajar U rasanya...sebaya...
Sarah: Saper lagi dak2 SMP yang datang?
Zam: Ni de Azreen, Aliza and Juliza (sume dak SMP)
Sarah: Eh...sorry tak perasan...(salam dorang and sengih2 malu)...ni Azreen kan?
Azreen: Eh...ingat lagi kat kite?
Sarah: Hehehe...ingatlah...(mestilah ingat, sekelas dulu!)...(G datang pegang lengan, da habis bergambar)...eh, oklah...kite turun makan dulu yek...nanti tolong wish tahniah kat dia (Baiti)...
Zam: Ok...makanlah dulu...nanti kite chat kat Friendster...
Sarah: Ok...bye...

Cam tu lah dialognya lebih kurang...kesimpulannya...Baity ni kawan sama sekolah masa Form 1-3 kat SMK(P) Jln Ipoh, KL and pastu jadi kawan sekelas G kat MRSM Kuantan...oh...what a small world...sama jek ngan Diana (DD) tu...dia kawan Ham masa kat UPM dulu...Ham ni officemate aku...rupanya DD ni kawan sekelas G lak kat MRSM...macam2 coincident...

* Pose with Cikgu Fiziknya yang straight away come from Kuantan...
* Baity is my school fren (SMP Jln Ipoh, KL) and also G's school fren (MRSM Kuantan)...

* Baity and MRSM friends...

Kat luar, khemahnya sikit, sempit tapi ramai lak yang datang...kawan2 G yang lain (around 6/7orang) sampai 3lebih...penat + bosan tunggu dorang...siap sempat lepak minum2 lagik...sementara tunggu dorang makan kenduri, kiteorang kenala tunggu lagi...janji Melayu...camtulah...tak bile Melayu ni nak maju...

* during lepak tunggu G's friends...buhsannya...2jam setengah tau...tak termasuk tunggu 2jam sebelum tu kat Giant...

Biasalah bile da jumpe semua sekelas ni, mesti nak chit-chat...lepak rumah Hanin lak kat Taman Sri Gombak...family dia kuaq so suka hati jek lepak almost 3jam dari 1700-2000...Cikgu Fizik yang de hal kat Selayang pun sempat singgah jap...

* the boyz...

* the girlz...

* all of us with Puan Wan Salehaton...

Balik tu lapar sangat, cam nak muntah da rasa...yela perut kosong...last makan kenduri la...tengahari tu...rumah Hanin pun makan kek 2/3 slice jek...singgah Bangi, makan nasi+asam pedas yang tak berapa best G kata...peminat asam pedas budak ni...yela2 nanti aku belajar masak bende ni...pastu rush balik Seremban...sampai rumah 2230...sibbek harini ma p JB...tak la kene bebel je...tapi risau gak kot2 Kero/Ila pecah rahsia...ala...dating balik lewat sekali-sekala pe salahnya...ngan tunang pun...

Monday, October 20, 2008

Open House Rahimah...

2nd day dating in October...0930 have to park at Seremban Parade then take Komuter to meet my SweetHeart at Serdang...

Straight away go to Masjid Negara to meet one of the Ustaz there to give him 4 plastic bags of my old clothes...the Masjid's people have announce during Friday's prayer that they would like to visit Orang Asli's Village in Grik, Perak this mid of November...and they want to give clothes donations...but unfortunately, because we're arrive quite early in the morning (although it almost 1115), there is no Ustaz or any other person in charge that we can pass to...erm, sedih...oh, next Saturday, G's friend will be married at Gombak...maybe we should come back again to settle it...

Next, we've go to UTM Jalan Semarak to meet G's younger brother, Ayen...dia final year there...abang and adik de bende nak discuss sikit...i'm just waiting in the car...

It almost 1315 when we arrived at Rahimah's house at Kampung Masjid Segambut Dalam, KL...and it seem again that we are early...she doesn't ready yet...G ate nasi beriani with kurma daging, ayam goreng, acar timun and papedom...I ate roti jala with chicken curry, agar2 and karipap...Mahirah and her younger sister, Murni came at 1415...me, Rahimah(Ima) and Mahirah(Ira) were friend in the same primary scholl, SRK(1) Batu 4, Jalan Ipoh, KL...I know Ima since Darjah 1 and Ira join us when we're in Darjah 3...so we've been friend almost 15 years...wow...eventho pernah lost contact 7years when we masing2 pilih different secondary school and college then...Ima go to Johor Matriculation College(KMJ) and UKM, Ira further to Cosmopoint and UITM...and me go to Penang Matriculation(KMPP) and UKM...sekarang baru jumpe balik...kirenye bestfriend gatheringla...

* Ira - Ima - Me

* lepaking and eating...

* 3 of us and my driver...hahaha...merangkap my SweetHeartla...

Then, straight back to Seremban...before that, singgah rumah KakNi at Seremban 2...KakNi ni sepupu Mama...kirenya my auntyla...mude lagi, that's why panggil Kak...de 2 anak girl yang mel and petah...dulu dia la yang jaga kiteorang adik-beradik dari i baby until Form 2...so memang very closela...tunang dulu dia tak dapat datang...keje...hope she can make it on my wedding day soon...

Pastu amik my Kancil kat Seremban Parade...hujan punyela lebat...da on wiper level high pun still tak clear...takut gak drive...G excort dari belakang sampai rumah...make sure i selamat then dia balik...2300 lak amik Mama kat Terminal 1...dia balik dari jumpa ayah kat JB...still hujan tapi renyai...

Monday, October 6, 2008

Raya Penang...

Today hari ke-6 we all raya...and tahun ni, raya macam weird sikit...nanti i story...according to our family's tradition, every year yang genap...we all raya Penang first then Rembau, N9...it's rotate everytime...

300908 (Tue)

Today is the lastday...lastday of September...lastday for fasting...best, best...and yang paling2 best is we all are going back to Penang!! actually it's not very meriah raya kat sana...since Atuk had pass away 2years ago...but we all enjoy the 4hours++ journey...sahur that day as usual 0515, then after an hour, gerak to Penang with Unser...lama tak nek dia...windu...lama gak dia ikut ayah duk kat Mass Pegawai kat JB tu...dengar2 banyak kali gak dia wat perangai...tak nak startla...pancitla...protes nak balik sini kot...haha...

About 1100 sampai Penang, terus p rumah Maksum (my grandma)...rumah teres tu hanya de 4bedrooms and all telah dioccupied by my aunts and nieces...so nak tak nak terpaksalah stay kat Penang Seri Malaysia Hotel...dekat je pun...da book earlier for 2rooms...with special rate lagi coz kawan ayah somebody kat sana...

011008 (Wed)

0730 eat my favo dish nasi impit+serunding+kuah kacang as breakfast kat hotel...sayangnya lodeh takde...then p Solat Aidilfitri kat Masjid Bayan Baru, Penang...punyela ramai walaupun da pasang khemah besar...masing2 sibuk tayang baju raya liplap2...

Pastu lepak rumah Maksum, makan lagik...besanya Maksum masak nasi impit, daging padang, ayam merah, kacang masak lemak, lodeh...then p ziarah kubur Atuk and my uncle, Cik Din yang baru meninggal kerana gout...sedih tengok family dia...bininya Cik Na, adik ayah and 5 anak2 dia...petang jalan2 tepi laut kat Batu Feringgi and Tanjung Bungah....singgah 2 rumah sedara di Brown Garden and Kebun Nyior...

* my parent in purple...

* masa breakfast kat hotel...

* dekat lobby hotel...lepas solat raya...

021008 (Thu)

Nothing much to say...breakfast...most hours lepak rumah Maksum...waiting for anyone datang raya...petang baru jumpa my close nephew, Faiz...he is 1year younger than me...just arrive from his Kampung at Sanglang, Perlis...at night Cik Cu (ayah's younger sis) arrived from Kedah...


* my closest nephew, Faiz...

031008 (Fri)

After breakfast toasted bread kat hotel, lepak bilik jap...pack and checkout awai around 1000...then, pekena nasi kandaq kat Pasar Bayan Baru...punyela ramai, panjang beratur...sume sanggup, sedap punye pasai...order 3bungkus dengan luk masing2: ikan, daging and teloq sotong...favo i ikan...da kenyang tu, p rumah Maksum...

1130 lah moment paling sedih...permulaan 1 journey yang panjang...we are going back to home in Seremban...huhu...ramai betul yang melambai...miss you all so much...next year raya, i'll be back with my beloved husband...Sweetheart...

* tengah chat ngan my SweetHeart...

On the way, stop kat R&R Tapah...beli my favo dish...2bungkus kacang rebus and hot Milo...then, stop again at Restoran Jejantas Sungai Buluh...after Solat Zuhur, all supposed to be back to Unser...but Ayah suddently call, suh lepak kat Satay Haji Samuri...oh, my favo dish again!! then buy KFC lak...huhu...meaning that, i have to extremely diet lepas ni...

Reach safely at home at 1815...Paktam Aziz (mama's younger bro) call...inviting us to his open house at Taman Seri Pulai, Seremban on that night...got laksa Penang, roti jala, nasi impit+kuah kacang (my favo raya dish) and some local fruits...waaa...i eat so much today...have gain 3kg now...u need to DIET Sarah!!!

* more pic raya HERE...

Sunday, October 5, 2008

Delivery From Mak Mertua...Best2...!!!

Da lama post ni teperap as Draft...but i dont care...nak tunjuk gak kat korang delivery from my mak mertua...yes...it's a super yummy good looking chocolate cake...mesti menuntut ni...memang nampak simple but perfect!!!

The day is Sunday...the fifth raya and also the lastday cuti for many of us...as usual, on the way back to home, G akan singgah my house...and this time, delivery ni special sangat...cake specially made for her bakal menantu...huhuhu...terharu gak...love u Mak...dont worry, i will take good care of your beloved son...

Before raya tu, macam2 gak delivery from my family to them(family G)...ade kopi, 2biji nenas, kuih 2,3 jenis, kacang goreng...tak ingat da...so kiranye balas-membalasla...

* chocolate cake every year Mak buat during raya...

* perfect gile macam beli kat kedai...siap ngan kotak and pisau kek tu...

* si kenit ni Mashi namanya...umo 9bulan...banyak cakap and nakal sangat...tapi selalu dimaafkan sebab comei, tak sanggup pukul...huh...ngada...

* Mashi wat muka sedih nak rasa chocolate cake...paper bag tu de bau kuih raya G bagi...dia memang suka kotak...cam Shiro, anjing Sincan lak...

Saturday, September 20, 2008

Tanda2 Awal Kanser...

1) Kanser pangkal rahim
Sebarang lelehan atau pendarahan yg luar biasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

2) Kanser payudara
Bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

3) Kanser usus besar
Perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

4) Kanser paru-paru
Batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

5) Kanser perut
Hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

6) Kanser limpa
Sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

7) Kanser ovari
Haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

8) Kanser otak
Sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/pitam, pelupa, perubahan personaliti.

9) Kanser prostat
Sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

10) Kanser darah (leukimia)
Letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

11) Kanser tekak
Suara garau/serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

10 Penyebab Kanser

1) Makanan
2) Alkohol
3) Sinaran cahaya matahari
4) Ubat
5) Perokok yang tidak aktif
6) Tembakau
7) Radiasi
8) Pekerjaan
9) Pencemaran air dan udara
10) Keturunan

Diet Mencegah Benjolan Pada Payudara

1) Hindari makanan berlemak dan bergoreng
2) Hindari makanan ringan yang masam
3) Kurangkan minum kopi dan minuman bergas
4) Berhati-hati semasa mengambil ubat selsema ataupun aspirin
5) Ambil makanan mengandungi vitamin E, B-6, dan evening primrose oil

Teh Pengelak Kanser

Teh meningkatkan aktiviti antioksidan di dalam darah, membantu mengelakkan sakit jantung dan kanser. Di negara Jepun dan China, mereka mempercayai bahawa meminum teh bersama hidangan dapat mengurangkan risiko penyakit kanser. Teh juga berupaya menyerang bakteria yang boleh menyebabkan penyakit gusi selain memperkuatkannya. Teh juga mempergiatkan enzim sistem "detoxification" di dalam limpa, membantu menyingkirkan bahan-bahan kimia yang tidak dikehendaki oleh tubuh serta membantu melindungi arteri. Ia juga berupaya untuk menghalang darah beku dan juga mengurangkan risiko serangan stroke.

Tuesday, September 16, 2008

10 Tabiat Rosakkan Otak...

1) No breakfast
Apabila seseorang tidak mengambil breakfast, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan menyebabkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

2) Over eat
Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak.

3) Smoking
Asap rokok akan mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit 'Alzheimer'.

4) Over sweet
Pengambilan gula secara berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrisi. Selain daripada itu, ia akan mengganggu perkembangan otak yang sihat.

5) Air pollution
Otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia. Pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak.

6) Over sleep
Tidur adalah bagus untuk merehatkan otak tetapi masa tidur yang panjang boleh mengakibatkan sel-sel otak kita mati.

7) Cover face during sleep
Tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.

8) Hardly think during sick
Bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak.

9) Lack of imagination
Berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnya berimiginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifa n otak menurun.

10) Lack of thinking
Jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. Oleh itu, perbincangan yang membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.

Tuesday, September 9, 2008

Bila Lelaki Menjadi Dayus?

  1. Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.
  2. Membiarkan isteri balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantarnya.
  3. Membiarkan aurat isteri dan anak perempuan dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menyebabkan aurat terlihat.
  4. Membiarkan anak perempuannya berdating dengan tunangnya atau teman lelaki bukan mahramnya.
  5. Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasangannya di rumah kononnya ibubapa sporting yang memahami.
  6. Menyuruh, mengarah dan berbangga dengan anak perempuan dan isteri memakai pakaian seksi di luar rumah.
  7. Membiarkan anak perempuannya memasuki akademi fantasia, mentor, gangstarz dan lain-lain sepertinya sehingga mempamerkan kecantikan kepada jutaan manusia bukan mahram.
  8. Membiarkan isteri atau anak menjadi pelakon dan berpelukan dengan lelaki lain kononnya atas dasar seni dan lakonan semata-mata. Adakah semasa berlakon, nafsu seorang lelaki dihilangkan? Tidak sama sekali!
  9. Membiarkan isteri kerja dan keluar rumah tanpa menutup aurat dengan sempurna.
  10. Membiarkan isteri disentuh anggota tubuhnya oleh lelaki lain tanpa sebab yang diiktiraf oleh Islam seperti menyelamatkannya dari lemas atau sebagainya.
  11. Membiarkan isteri bersalin dengan dibidani oleh doktor lelaki tanpa terdesak dan keperluan yang tiada pilihan.
  12. Membawa isteri dan anak perempuan untuk dirawati oleh doktor lelaki sedangkan wujud klinik dan hospital yang mempunyai doktor wanita.
  13. Membiarkan isteri pergi kerja menumpang teman lelaki seperjabat tanpa sebarang cemburu.
  14. Membiarkan isteri kerap berdua-duaan dengan pemandu kereta lelaki tanpa sebarang pemerhatian.
Kedayusan ini hanya akan tersabit kepada lelaki jika semua maksiat yang dilakukan oleh isteri atau anaknya secara terbuka dan diketahui olehnya, adapun jika berlaku secara sulit, suami tidaklah bertanggungjawab dan tidak sabit dayus kepada dirinya.

Thursday, August 28, 2008

A Quick Preparation For Ramadan

  1. Start reading Quran daily after Solat al-Fajr.
  2. Spend some time listening to recitations from al-Quran.
  3. Train yourself to go bed early so that you can wake up for Solat al-Fajr.
  4. Keep yourself in state of Wuduk (Ablution) most of the time.
  5. Evaluate yourself daily before going bed.
  6. Thank Allah for good deeds and repent to Him for your mistakes and sins.
  7. Start giving Sadaqah daily no matter how little. Make it a habit like eating and drinking.
  8. Find time to pray extras such as Tahajjud prayers.
  9. Spend more time to read Islamic books especially the Quran, Hadith and Fiqh.
  10. Find time to help others with your wisdom, knowledge and other talent.
  11. Try to write articles on Islam for Muslims as well as for non-Muslim.
  12. Associate with Muslim scholars/ulama or other pious so that you may learn from them.
  13. Train yourself to do good, render free service to others to seek the pleasure of Allah.
What To Avoid
  1. Avoid/reduce watching TV, instead spend more time reading the Quran and other Islamic literature.
  2. Avoid looking at unlawful picture whether magazines, department store catalog or otherwise.
  3. Spend free time in Masjid, Islamic organizations, make that a daily habit.
  4. If you smoke, try to reduce daily usage, otherwise Ramadan will be very difficult for you o observe.
  5. If you have friends who do not practice the teaching of Islam, try to avoid socializing with them.
  6. If you travel a lot on business, try to do more local business so you can be more closer to your family and community.
  7. If you are used to staying up till midnight, try to go to bed earlier so that you will be able to wake up early for Solat al-Fajr and Tahajjud prayers as well.
To prepare ourselves before the month of Ramadan arrives is far better than waiting till it comes.
To prepare ourselves for anything in life is a sign of wisdom and maturity.
No one is assured of living one day more, tomorrow may not come.
So hurry and benefit from blessings and rewards from Allah.

Remember

"Time is not money or gold,
it is life itself and is limited.
You must begin to appreciate
every moment of your life and
always strive to make the best use of it!"

A Quick Checklist
  1. Make a resolve to win the maximum favor of Allah by performing extra voluntary of prayers (Nawaafil), making frequent Doa and increased remembrance (Zikir).
  2. Try to recite some Quran after every prayer. Infact, if you read 3-4 times pagers after every prayers, you can easily finish the entire Quran in Ramadan.
  3. Study the Tafsir (commentary) every morning.
  4. Invite a person you are not very close with or your relatives to your home for Iftar, at least once a week (weekend). You will notice the blessings in your relationships.
  5. Bring life to your family! Everyday try to conclude the fast with your family and spend some quality time together to understand each other better.
  6. Give gift on Eid to at least 5 peoples: 2 to your family members, 2 to your good friends and 1 to a person whom you love purely for the sake of Allah.
  7. Make commitment to join Islamic study circles to learn more about Islam and improve your own life.
  8. Donate generously to theMasjid, Islamic organizations and any way peoples are in need or opressed because "Ramadan is a month of sharing!"
  9. Share month of Ramadan and its teachings of peace and patience with your neighbours.
  10. Sleep little, eat little! Make sure you do not defeat the purpose of fasting by over-indulging in food and being lazy.
  11. Seek the rare and oft-negleted rewards of the night better than 1000 months (Lailatul-Qadar)
  12. Weep in private for the forgiveness of your sins. Ramadan is the month of forgiveness and Allah's mercy! It's never too late.
  13. Learn to control your tougue and lower your gaze. Remember the Prophet's warning that lying, backbiting and lustful gaze all violate the Ramadan fast!
  14. Encourage others to enjoin and love goodness and to abandon everything that Allah dislike.
  15. Play the role of Da'i (the person who invite to Allah) with zeal, passion and sympathy.
  16. Experience the joy of Tahajjud prayers late at night and devote yourself purely and fully to Allah in the Iktikaf retreat during the last 10 days of Ramadan.
Continue the above practice till next Ramadan and so on...

Monday, August 25, 2008

Perkara2 Yang Membatalkan Puasa

  1. Makan dan minum dengan sengaja.
  2. Muntah dengan sengaja.
  3. Keluar haid, nifas atau mani.
  4. Suntikan yang mengandungi makanan.
  5. Jimak (bersetubuh).
  6. Memasukkan sesuatu ke dalam rongga yang terbuka.
  7. Gila
  8. Pengsan atau mabuk sepanjang hari.
  9. Murtad.
  10. Merokok.
Perkara2 Yang Dibolehkan Ketika Puasa
  1. Dibolehkan memasuki waktu Subuh dalam keadaan masih berjunub.
  2. Bersiwak (memberus gigi).
  3. Berkumur2 dan memasukkan air dalam hidung.
  4. Bercumbu dan mencium isteri.
  5. Melakukan suntikan yang tidak mengandungi makanan.
  6. Berbekam/mengeluarkan darah.
  7. Merasai makanan (bagi tukang masak).
  8. Bercelak atau menitiskan ubat mata.
  9. Mandi atau menyiram air dingin di atas kepala.
Perkara2 Yang Disunatkan Ketika Puasa
  1. Berbuka dengan buah tamar/kurma atau sesuatu makanan yang manis.
  2. Segerakan berbuka setelah yakin masuk waktu berbuka.
  3. Banyakkan beribadat.
  4. Menjamu orang berbuka puasa.
  5. Melambatkan waktu makan sahur.

Wednesday, August 20, 2008

Niat Puasa Ramadan


Selamat berpuasa dan banyakkan amal ibadat sempena kedatangan bulan Ramadan yang mulia yang dinantikan setiap tahun...semoga amal kite diterima dan diberkati Yang Maha Esa...Amin...

Tuesday, August 19, 2008

Kursus Kawen...

Last weekend, both of us attend a kursus kahwin at Kompleks Kejiranan Persint 16, Putrajaya...it's so easy to register...just fill in the online form at website Al-Shahir at least 1 week earlier before your selected date...or you can download the registration form and fax it or send sms to them...the fee is RM80 per person...and it is better to go by couple...because both will have the same knowledge and experiences...

The 2 days course usually done on weekend starts at 1430 - 1830 on Saturday and 0900 - 1830 on Sunday. Don't worried about meals...they will served you breakfast, lunch and tea...

Normally, there will be at least 6 facilitator that will be briefing about...
  1. Aqidah
  2. Ibadah
  3. Akhlak
  4. Perkahwinan & Prosedur
  5. Hubungan Dalam Keluarga
  6. Pengurusan Sumber Kewangan
  7. Komunikasi Suami Isteri
  8. Pengurusan Tekanan/Stress Dalam Kehidupan
  9. Pengurusan Konflik
  10. Pengurusan Talak/Fasakh & Prosedur Penceraian
So far, their service is very good...and they treat you very well...and after one week, your Sijil Kahwin is ready to be pick up at the same place...so ours will be ready on 230808...!!! but G is free to get it maybe after one month later...why...? because on 230808, he will be going to a officemate's wedding at Gelang Patah, Johor...then on 290808, he along with his younger brother, Ayen will be heading back to home (Skudai, Johor) for Merdeka...and straight away on leave for one week before start at new company this coming September...as Application Analyst...so...good luck my Baby Bucuk...!!! And don't forget to come back and get our Sijil Kahwin yaa...

* the naughty face that couldn't wait to get married...

* the scary but ready to get married face...

They have release us 30 minutes earlier on Sunday...so we decided to go to Rasamas Alamanda...and definitely we are looking for our favorite dishes...Ayam Sensasi Delight and Curry Laksa...the Ayam Sensasi will be last serve on this 31 August 2008...i really don't know why they want to stop making this very-very delicious meal...i will be miss it...so sad...huhuhu...

* the face that can't wait to eat our delicious meals...

* the happy me trying to push the hot Ayam's pan...

* the half bird of Ayam Sensasi Delight...

* the Curry Laksa that use spagetti as it's laksa...whateverla...

Monday, August 11, 2008

My Cousin's Wedding

Semalam my cousin, Abang Mat sanding for the 2nd time...i demam2 pun terpaksa gak datang...lagipun tak la juh mana...belakang rumah jek...suara lak jap de jap takde...kadang2 jadi macho...hehehe...da 4 hari demam...ni jangkit dari Ila la...tambah2 lagi rumah berhabuk...ayah upgrade old bathroom and divided it into 2...so there will be 3 bathrooms soon...

Ok...back to our main story...kiteorang datang awal...around 1130...sume da well prepared...sementara tunggu pengantin, let's look around...ni 'pintu gerbangnya'...simple in green...

* so simple...rumah belakang tu rumah tuan punye Catering A&A...

* abang long pengantin (baju hijau) bertugas sambut orang...

Then...let's go and check their wedding room...brown+cream in colour...

* the comfortable bed...

* meja solek match with the wall clock...

* and the very2 simple cupboard...

Around 1315...pengantin pun arrived...they all came from rumah kak ngah pengantin laki kat Taman Bukti, Seremban...diiringi palungan kompang...lalu bawah pedang with 2 orang main beg paip...opss lupa lak...Abang Mat ni tentera...pangkat tinggi gak...so congrats for the wedding and career...let pictures talk for itself...

* before lalu bawah pedang...control macho jek...sabar2...tau tengah panas tu...

* both look smart and sweet in white...

* cute couple...

* with pengiring2...

* during lunch...try to kill the already died chicken...so cruel...

* the green wedding cakes...

* and me...giving cupcake to peoples...

* mak lang (mak Abang Mat - in green) with Mama...

Before walking back home, i'll take a look at their hantarans...it's gold in colour...got belt, watch, chocolate, shoes, local fruits, white cake, kemeja and bunga telur kot...tengokla...

Related Posts with Thumbnails