Saturday, August 2, 2008

First Dating In August!

Today...ade banyak benda yang terjadi...abang sepupu (Abang Mat) nikah and sanding harini kat Rawang...but i tak pergi...Ma and Kero je join...ayah busy, tak balik this weekend...Ila lak demam...Abang Mat tunang Disember lepas...so dalam 7 bulan jek tunang...pasni turn i lak naik pelamin...hehehe...hope so...

Harini 0730 da pakai kebaya biru...hehehe....my favorite dress yang i tak berani pakai if G takde...sexyla, malu...around 0800 Ma hantar p Komuter...pastu dia and Kero terus p rumah Mak Lang...tumpang Perdana Maktam p Rawang...

I lak 0915 da sampai Serdang...breakfast roti canai then terus gerak ke KL...around 1030 da sampai kat Taman Sri Delima...coz awal sangat, kiteorang lepak kat playground depan rumah sewa lama...mulalah teringat zaman kecik2 dulu...sementara G sibuk baca paper and balut hadiah untuk kenduri kawen kawan dia...i rayau2 and naik buaian...seronok...nampakla jugak beberapa jiran lama...da banyak berubah taman tu...

* selalu main badminton kat court tu dulu...

* ooohhh...how dare you candid my back...???

Kenduri kawen Kak Nora buat kat Dewan Flat PKNS Jalan Kuching...sebelah je ngan taman rumah lama ni...Kak Nora ni my kakak angkat...dia tua setahun...kiteorang sama sekolah...SMPJI, KL...selalu balik sama2...so around 1230 kiteorang p kenduri tu...sampai2 jek tengok orang tak ramai lagi padahal da lunch hour...so, call my friend, Hanim untuk teman...dia pun adik angkat Kak Nora...kiranye kiteorang adik-beradik angkatla...

Makan okla...nasi minyak...lauk besa2...cumanya mungkin jemputan tak ramai...dekat2 1300 baru Kak Nora sampai dari Damansara...alone...sementara tunggu pengantin laki...sempatla bergambar jap...dia pon blur2 tak tau nak watpe...walaupun da 7 tahun lebih tak jumpa...dia still comel macam dulu...still ingat i lagi...hehehe...tak lama lagi jadi mak orang la ni...

* find any similar?...yeah...both of us tembam...

Sebelum balik, sempat borak2 jap ngan Hanim...dia keje dekat Koperasi...laki dia business sendiri...dorang ni da de baby boy nama Kimi...umur 1tahun lebih...diam jek...tak banyak kerenah walaupun panas...ish...geram tengok pipi montel dia...lain benar ngan parent dia yang kurus2...

* hehehe...nape wat muka kemek tu...?

* tunang orang with mak budak yang cute...

Around 1400, kiteorang p kenduri kawan G, Dayah...buat kat Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak, KL...dorang ni lak tunang February lepas...so 6 bulan jek tempohnya...sebelum masuk dewan, Reena and Ziana senyum2 dari jauh...dorang ni kawan2 ofis G dulu...borak2 jap...then Syah and 2 kawan lagi sampai...last2 semuanya 8orang kawan2 G duk semeja...

Soal makan...best...! Nasi dia makan saja pun sedap...catering Felda D'Saji...disebabkan kiteorang datang lewat sket, ayam masak merah da habis...tapi ikan sweet sour dia pun ok...G lak amik daging and ikan...daging dia nampak sedap gak tapi i tak le makanla...sakit gigi...geraham bawah kanan ni nak tumbuh...huhuhu...

* dapat 3 bungkus sweets...hmm...i dont like it...

* Abid...G...me...smile everyone...!

* 6 girlfriends...

* 2 boyfriends...

* all of us...with pengantin...congrats...

* candid pic before went home...ops...not home yet...love to eat some more...

On the way back to Seremban through PLUS highway, nampak signboard Putrajaya...tiba2 teringin lak singgah Alamanda...since da dekat 2tahun tak p...mesti da banyak new shoplots...lepas park, kiteorang masuk Carrefour...G yang borong banyak...Dynamo, pewangi kereta la...macam2...i lak...of coz nuts...then, as usual...it's time to eat and chit chat...we choose to eat Ayam Sensasi Delight at Rasamas...its so yummy...sorry guyz no pic...ayam2 kat Rasamas memang best2...ketagih dibuatnya...dorang letak dadah ke hape?...tak kisahla...our favorites dish...

Sampai rumah lewat sket...dekat2 2000...takut gak if Ayah de...masak kena marah...rupanya Maktam je yang de...selamatla...Ayah tak balik...busy...G masuk je rumah, Mama beriya2 cite macam2 pasal kenduri Rawang siang tadi...ish...bek pulak bakal anak-beranak ni....hehehe...tak kisahlah...

After dinner, G tolong install php...then 2230 G balik...huh...penat harini...tapi best spent almost 13 hours with my lovely fiance...Sweetheart...thank you...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails