Sunday, October 26, 2008

His Frenz Is Actually My Frenz...

Yesterday ikut G p kenduri kawen kawan MRSM Kuantan dia dulu kat Gombak...as usual, dia amik kat Komuter Serdang pastu breakfast roti canai kat kedai hujung sederet 7-11 tu...lupa nama pe...meet point kawan sekelas MRSM ni kat Giant Batu Caves...ingat2 lupa jalan ke sana coz dulu pernah sekolah KL...darjah1 sampai form5...duk kat Jalan Kuching...then pindah Kelantan setahun lebih...pastu barulah duk rumah sendiri kat Seremban ni...eh melalut lak...

Sampai Giant, G sibuk nak cuci Afu...konon malulah nanti kawan2 kutuk...kete ganaz tapi berdaki...hahaha...sibbek kat parking tu de car wash service...sementara dia sibuk tengok Afu, aku rayau2 lah dalam Giant...mula2 teruja la gak (aku ni memang suke masuk any hypermarket)...pastu lama2 busan...yela perut da mula wat bunyik bukan2...janji jumpa 1130 tapi sampai 1300 baru de cikgu Fizik dia, Puan Wan Salehaton, G-Fad, Diana (DD), Shahril and tunangnya, Azah...

Rumah pengantin belakang Giant jek...Taman Koperasi Polis Fasa 2...taman ni ramai kawan2 SMP duk...terpikir gak tah2 kawan G ni kawan aku...mesti terjumpa kawan2 SMP...sebelum makan, jumpa pengantin kat biliknya...Baiti namanya...dulu de gak kawan SMP nama Baiti tapi kelas sebelah...orangnya diam so kenal gitu2 jela...kat bilik, besalah mesti de 2/3 orang kawan rapat pengantin temankan...tiba2 1girl ni tegur...

Zam: Eh, Maisarah eh? Budak SMP kan? (masa tu G tengah bergambar ngan pengantin)
Sarah: Eh Zam kan? Zamzaira...
Zam: Laa...ko datang ngan sape tu?
Sarah: Oh, tu tunang aku...G...dia kawan sama MRSM ngan pengantin (time tu tak realize lagi sape pengantin)
Zam: Oh, la ni Baiti la...budak SMP...ingat tak? (tunjuk arah pengantin)
Sarah: Baiti? erm...yang dia budak sains tu ke? dulu pakai spek besar bingkai tebal hitam?
Zam: Haa...yela kot...
Sarah: Eh laa...yeke? kawen ngan budak mana ni?
Zam: Kawan sama belajar U rasanya...sebaya...
Sarah: Saper lagi dak2 SMP yang datang?
Zam: Ni de Azreen, Aliza and Juliza (sume dak SMP)
Sarah: Eh...sorry tak perasan...(salam dorang and sengih2 malu)...ni Azreen kan?
Azreen: Eh...ingat lagi kat kite?
Sarah: Hehehe...ingatlah...(mestilah ingat, sekelas dulu!)...(G datang pegang lengan, da habis bergambar)...eh, oklah...kite turun makan dulu yek...nanti tolong wish tahniah kat dia (Baiti)...
Zam: Ok...makanlah dulu...nanti kite chat kat Friendster...
Sarah: Ok...bye...

Cam tu lah dialognya lebih kurang...kesimpulannya...Baity ni kawan sama sekolah masa Form 1-3 kat SMK(P) Jln Ipoh, KL and pastu jadi kawan sekelas G kat MRSM Kuantan...oh...what a small world...sama jek ngan Diana (DD) tu...dia kawan Ham masa kat UPM dulu...Ham ni officemate aku...rupanya DD ni kawan sekelas G lak kat MRSM...macam2 coincident...

* Pose with Cikgu Fiziknya yang straight away come from Kuantan...
* Baity is my school fren (SMP Jln Ipoh, KL) and also G's school fren (MRSM Kuantan)...

* Baity and MRSM friends...

Kat luar, khemahnya sikit, sempit tapi ramai lak yang datang...kawan2 G yang lain (around 6/7orang) sampai 3lebih...penat + bosan tunggu dorang...siap sempat lepak minum2 lagik...sementara tunggu dorang makan kenduri, kiteorang kenala tunggu lagi...janji Melayu...camtulah...tak bile Melayu ni nak maju...

* during lepak tunggu G's friends...buhsannya...2jam setengah tau...tak termasuk tunggu 2jam sebelum tu kat Giant...

Biasalah bile da jumpe semua sekelas ni, mesti nak chit-chat...lepak rumah Hanin lak kat Taman Sri Gombak...family dia kuaq so suka hati jek lepak almost 3jam dari 1700-2000...Cikgu Fizik yang de hal kat Selayang pun sempat singgah jap...

* the boyz...

* the girlz...

* all of us with Puan Wan Salehaton...

Balik tu lapar sangat, cam nak muntah da rasa...yela perut kosong...last makan kenduri la...tengahari tu...rumah Hanin pun makan kek 2/3 slice jek...singgah Bangi, makan nasi+asam pedas yang tak berapa best G kata...peminat asam pedas budak ni...yela2 nanti aku belajar masak bende ni...pastu rush balik Seremban...sampai rumah 2230...sibbek harini ma p JB...tak la kene bebel je...tapi risau gak kot2 Kero/Ila pecah rahsia...ala...dating balik lewat sekali-sekala pe salahnya...ngan tunang pun...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails