Saturday, November 22, 2008

Jalan2 Jempol...

Harini Wawa, kawan office ma masa kerje kat Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Tanjung Ipoh kawen...seronoknya kawen2 ni...aku pun menghitung hari jek...takut2...majlisnya dibuat kat rumah Felda Raja Alias 1, Bandar Sri Jempol, N.Sembilan...juhnya...kira2 2jam dari Seremban...pergi balik dah 4jam...so terpaksalah minta tolong G drive...siap ma support duit minyak tu...hehehe...pastu petang, leh la kitaorang dating jap...

0945 G sampai...layan dia breakfast jap...then gerak 1030...lalu Jalan Kuala Pilah - Bukit Putus - Tanjung Ipoh - Kuala Pilah - Juasseh - Batu Kikir...juhnya...ngantuk...men agak2 je jalannya...ikut signboard ke Bandar Sri Jempol...tapi tak sampai sana pun...dekat2lah tu...dulu pernah gak drive sampai Pilah...masa wat marketing...time tu pun men redah je...dah la baru dapat Kancil...setahun lepas dapat lesen, baru nak belajar drive balik...

Sampai 1230, terus makan...lauk menguningla...lauk NS...best daging masak lemak dia...tapi banyak minyak...seronok gak dengar atuk2 nyanyi...sporting, tak malu langsung...sore pun sedap...pastu naik rumah jumpa pengantin...gembira betul dia...jelesnya...sabar...sabar...masanya akan tiba Sarah...
* pengantin baru - pengantin lama - bakal pengantin...

* comei bangat biru katil pengantin ni...

* pinky couple...

1430 dah sampai rumah balik...disebabkan semalam Lena balik bawak 2kawan...bilik dia kat depan tu takle la guna untuk G solat...so singgah surau jap before p makan kat Stadium...nape tah, lapar lagi...nasi kenduri tu pun sikit dia bagi...pastu jalan2 kat Centre Point...

* mamat teruja yang hanya dapat tengok tv on weekend...

Malam lepas dinner baru ma bagi G balik...berselera betul makan ayam masak merah...aku goreng kubis je...tah cukup rasa ke tah garamnya...aku ni dari dulu takut buh garam...mesti tawar jek masak pape...huhuhu...

Monday, November 17, 2008

Vacation 3Day 3Night at JB...

131108 (Thu)

Harini de interview kat Jalan Kuchai Lama 1000...then lunch and window shopping kat Endah Parade, Sri Petaling...tak happening sangat pun, weekday...terpaksa lepak 4jam kat situ sementara nak tunggu G 1800 nanti....tapi 1630 je da bosan giler...terpaksa jalan kaki p LRT Bukit Jalil coz bus takde...juh and berasap gakla...takpe...exercise...

Kat Jalil, terjumpa Ayen...call ma, rupanya dia da nek bus 1430 tadi...maknanya tak yahla rushing sangat malam ni gerak ke JB...then G pun sampai...comei je pakai kemeja sambil pakai beg galas...kuaq tren je tercari2 aku...cam budak tadika baru habis kelas tercari2 parent...haha...time tu pun da 1815...kene cepat amik barang kat rumah G di Lestari Putra...sebelum rush Seremban, dinner satay Kajang dulu kat Samuri Bangi...G la rindu nak makan...order banyak sampai tak larat nak habiskan...rezeki Kero, Ila la jawabnya...

2130 sampai rumah...mandi, kemas dapur and bagi meow makan...ayahma asyik call bising nape tak gerak lagi...dorang tu p majlis doa selamat bos ayah nak p haji...2220 baru gerak...dalam kete masing2 diam...da kenyang, ngantuk lak...sian G kene drive...tahankan gak mata ni teman dia...tapi lepas amik minyak kat Machap, memang da mamai...pokok2 besar tepi jalan tu da nampak cam jembalang jek...akhirnya sampai tempat ayah (Mess Pegawai Kanan Polis, Jalan Mustaffa, JB) dekat 1am...setengah jam dari rumah G di Bandar Selesa Jaya, Skudai...

141108 (Fri)

Lepas breakfast, p rumah G...ayahma jumpa ayahmak...dorang nek haji petang ni...G lak time2 ni nak p pejabat pos, terpaksala tunggu dia jap...lepas ayahma balik, lepak men kucing2 dia...mel semuanya especially Kakak and Abang...putih bersih...tepat 1200, gerak ke Airport Senai...picnic ramai2 sambil tunggu men p solat jumaat...tepat 1500, ayahmak masuk airport...sedih je suasana...dorang dijangka balik 28Dis nanti...harap selamat pergi dan kembali...

* masa picnic bawah pokok depan Airport Senai...busan...balik tu baru perasan rupanya kene taik burung kat belakang tudung...kureng asam tul...

* frame decoration by Man, bakal adik ipar...tahniah got 3A's for UPSR...

Petang sebelum balik Mess, singgah Angsana makan mee rebus Hj Wahid...sedap tapi kerak2 tu kurang...jalan2 masuk UO jap beli titbit...malam, ayah kene p majlis doa selamat lagi...kali ni bos tu buat kat rumah lak...2200 baru kuaq dinner di Tepian Tebrau...makan satay and ikan bakar...seronok sepit2 isi ikan guna lidi satay...ma lak busy ratah sup sayur...nasi makan half jek...

151108 (Sat)

0700 ayah da siap...nak p men golf kat mana tah ngan kawan2 dia...juh gak...1600 baru balik...ngamuk ma...bosan n lapaq terperap kat bilik...then kuaq makan kat Singgah Selalu Plaza Kotaraya...ayah makan ktiaw goreng, aku murtabak daging masin and ma nasi kari ayam...sedap cam nasi kandaq...pastu jalan kaki masuk JB City Square (CS)...cam best je dating kat sini...banyak baju and happening...makanan pun macam2...then masuk Plaza Seni...cam Central Market (CM) kat KL la pulok...

Malam dating...hehe...G bawa jalan Dangabay...masuk Festive Street Mall...banyak baju cantik lagi...sukala...tapi tak beli pun...len kali jela...then makan mee and ktiaw goreng kat kedai Noy kot namanye...situ makin lewat makin happening...boleh nek basikal pusing2 Dangabay...RM10 2seat rasanya...sebelum balik, pusing2 bandar JB dulu...ayahma dinner mana tah...bagi chance dorang dating...

161108 (Sun)

0900 breakfast kat Selera D Hutan...makan meehun goreng kering (suka sangat), roti canai, telur pindang and roti jala...1015 G and Ayen pun sampai...aku and ma tumpang G balik...sebelum tu, singgah beli kerepek kat Parit Raja...pastu p rumah sepupu G kat Batu Pahat...pasang komputer tuk anak2 dia...lunch, Kak Ipah masak ayam goreng, sayur hailam (best), ikan bawal sweet sour and pisang masak lemak...dorang ok...ramah...

1730 sampai Seremban...G singgah jap je coz kena hantar Ayen...lagipun sok keje...rindula kat dia...walaupun pergi balik JB sama2 tapi tak sempat nak mesra2...takpela...pasni plan nak mandi sungailah...kat mana best yek?...area Selangor ke...

Saturday, November 8, 2008

The Longest Interview Session I've Attend...

Minat apply kat C*********a yang beroffice kat Technology Park Malaysia (TPM) ni sebab dia de bagi training...tapi tak sangkalah pulak managementnya teruk...interview yang patut start 1000 hanya settle 2jam 15mint kemudian...hati siapa yang tak membara...terbakar...katanya budak yang interview paling awal datang lambat...kot ye pun da jadi camtu, janganlah libatkan yang lain...hangin betul...reject jek budak yang wat pasal tu...dah tu, interview sejam sorang lak masanya...melampau...tak pikir ke orang len pun de agenda masing2 lepas interview...!! tak kisahlah Saturday pun...

Selama duduk buang masa tu, borak2 ngan 1akak ni...tua setahun and ramah...datang ngan husband and baby tapi tunggu dalam kete...rupa2nya akak ni bini abang Fendi...laaa...dulu akulah yang kene ganti laki dia untuk project Matrade masa kerja ngan I*****s...masa tu dengaq2 gak Fendi ni stop coz nak kawen...tak sangka dapat jumpa bininya harini...and bukan tu je kebetulannya, rupanya dorang duk kat Taman Lestari Putra...setaman ngan G...! and duk rumah hujung yang kebetulan lagi depan rumah dorang pun budak2 bujang duk...tah2 rumah G...aik...banyaknya kebetulan...makin seronok lak borak...dia jugak kawan Adib (ex-I*****s)...hehehe...macam2 jek...sayangnya aku lupa tanya nama akak ni...hahaha...

Huhuhu...pastu ngan perut yang da bunyik2...tahap orang len pun le dengaq (malu jek)...tambah ngan perasan yang sakit hati...kitaorang p la makan mee rebus utara kat Kampung Baru...terubat sket dapat makan sedap...i really like mee rebus...masa kecik dulu ayah selalu bawa situ...kali ni nak dengaq komen G lak - kuah cair...huhuhu...yela sayang...Mee Rebus Haji Wahid kat JB tu la yang menang...kitaorang ni suka try macam2 makanan...yang affordable and bukan pelik2 yek...

Pastu p Menara Kausar kat Wangsa Maju...cari barang kete untuk Hannan, kawan G...settle tu, p usha kedai barang kawen kat Semua House...tak ingat nama pe tapi memang banyak pilihan and among yang murahlah...tiap weekend mesti ramai...singgah pasar malam Jalan TAR jap beli iceblended mocha and strawberry...then seperti biasa, G akan hantaq balik Seremban and dinner kat rumah...

Tuesday, November 4, 2008

Miliki Kedai Online Dengan Hanya RM500

Kedai Online

NiagaKit merupakan sebuah pakej kedai online yang berlandaskan sistem wordpress. Kami (Tean FlareBiz) membina sendiri tema kedai online tersebut dan menggunakan plug-in tertentu untuk membolehkan sistem ini berjalan lancar. Para pelanggan hanya perlu membayar RM500 untuk mendapatkan sistem kedai online yang sudah lengkap. Kami akan memasang kedai online kepada mereka, membeli domain + hosting untuk mereka, menyediakan khidmat support untuk mereka dan sebagainya.

Apa yang para pelanggan akan lakukan kelak hanyalah memasukkan gambar produk dan mengubah sedikit setting web. Kami juga menyediakan manual dalam bentuk PDF dan video bagi mengajar para pelanggan bagaimana ingin menggunakan sistem ini. Para pelanggan akan mendapat kedai online seperti demo.niagakit.com.

Nama produk : Niagakit
Pelancaran : 5 Nov 2008
Harga promosi : RM500
Penerangan : Miliki kedai online dalam masa 24 jam tanpa memerlukan modal yang banyak

'Kedai
Related Posts with Thumbnails