Monday, November 17, 2008

Vacation 3Day 3Night at JB...

131108 (Thu)

Harini de interview kat Jalan Kuchai Lama 1000...then lunch and window shopping kat Endah Parade, Sri Petaling...tak happening sangat pun, weekday...terpaksa lepak 4jam kat situ sementara nak tunggu G 1800 nanti....tapi 1630 je da bosan giler...terpaksa jalan kaki p LRT Bukit Jalil coz bus takde...juh and berasap gakla...takpe...exercise...

Kat Jalil, terjumpa Ayen...call ma, rupanya dia da nek bus 1430 tadi...maknanya tak yahla rushing sangat malam ni gerak ke JB...then G pun sampai...comei je pakai kemeja sambil pakai beg galas...kuaq tren je tercari2 aku...cam budak tadika baru habis kelas tercari2 parent...haha...time tu pun da 1815...kene cepat amik barang kat rumah G di Lestari Putra...sebelum rush Seremban, dinner satay Kajang dulu kat Samuri Bangi...G la rindu nak makan...order banyak sampai tak larat nak habiskan...rezeki Kero, Ila la jawabnya...

2130 sampai rumah...mandi, kemas dapur and bagi meow makan...ayahma asyik call bising nape tak gerak lagi...dorang tu p majlis doa selamat bos ayah nak p haji...2220 baru gerak...dalam kete masing2 diam...da kenyang, ngantuk lak...sian G kene drive...tahankan gak mata ni teman dia...tapi lepas amik minyak kat Machap, memang da mamai...pokok2 besar tepi jalan tu da nampak cam jembalang jek...akhirnya sampai tempat ayah (Mess Pegawai Kanan Polis, Jalan Mustaffa, JB) dekat 1am...setengah jam dari rumah G di Bandar Selesa Jaya, Skudai...

141108 (Fri)

Lepas breakfast, p rumah G...ayahma jumpa ayahmak...dorang nek haji petang ni...G lak time2 ni nak p pejabat pos, terpaksala tunggu dia jap...lepas ayahma balik, lepak men kucing2 dia...mel semuanya especially Kakak and Abang...putih bersih...tepat 1200, gerak ke Airport Senai...picnic ramai2 sambil tunggu men p solat jumaat...tepat 1500, ayahmak masuk airport...sedih je suasana...dorang dijangka balik 28Dis nanti...harap selamat pergi dan kembali...

* masa picnic bawah pokok depan Airport Senai...busan...balik tu baru perasan rupanya kene taik burung kat belakang tudung...kureng asam tul...

* frame decoration by Man, bakal adik ipar...tahniah got 3A's for UPSR...

Petang sebelum balik Mess, singgah Angsana makan mee rebus Hj Wahid...sedap tapi kerak2 tu kurang...jalan2 masuk UO jap beli titbit...malam, ayah kene p majlis doa selamat lagi...kali ni bos tu buat kat rumah lak...2200 baru kuaq dinner di Tepian Tebrau...makan satay and ikan bakar...seronok sepit2 isi ikan guna lidi satay...ma lak busy ratah sup sayur...nasi makan half jek...

151108 (Sat)

0700 ayah da siap...nak p men golf kat mana tah ngan kawan2 dia...juh gak...1600 baru balik...ngamuk ma...bosan n lapaq terperap kat bilik...then kuaq makan kat Singgah Selalu Plaza Kotaraya...ayah makan ktiaw goreng, aku murtabak daging masin and ma nasi kari ayam...sedap cam nasi kandaq...pastu jalan kaki masuk JB City Square (CS)...cam best je dating kat sini...banyak baju and happening...makanan pun macam2...then masuk Plaza Seni...cam Central Market (CM) kat KL la pulok...

Malam dating...hehe...G bawa jalan Dangabay...masuk Festive Street Mall...banyak baju cantik lagi...sukala...tapi tak beli pun...len kali jela...then makan mee and ktiaw goreng kat kedai Noy kot namanye...situ makin lewat makin happening...boleh nek basikal pusing2 Dangabay...RM10 2seat rasanya...sebelum balik, pusing2 bandar JB dulu...ayahma dinner mana tah...bagi chance dorang dating...

161108 (Sun)

0900 breakfast kat Selera D Hutan...makan meehun goreng kering (suka sangat), roti canai, telur pindang and roti jala...1015 G and Ayen pun sampai...aku and ma tumpang G balik...sebelum tu, singgah beli kerepek kat Parit Raja...pastu p rumah sepupu G kat Batu Pahat...pasang komputer tuk anak2 dia...lunch, Kak Ipah masak ayam goreng, sayur hailam (best), ikan bawal sweet sour and pisang masak lemak...dorang ok...ramah...

1730 sampai Seremban...G singgah jap je coz kena hantar Ayen...lagipun sok keje...rindula kat dia...walaupun pergi balik JB sama2 tapi tak sempat nak mesra2...takpela...pasni plan nak mandi sungailah...kat mana best yek?...area Selangor ke...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails