Saturday, June 27, 2009

Fitriah & Azhan Pinky Wedding...

Last week on 210609 adalah hari berbahagia pasangan Fitiriah Bt Mohd Nasir (Fit) dan Mohd Azhan B Dato' Hj Mad Aris (Azhan)...rumah Fit agak senang gak cari walaupun serabut tengok jalan and rumah2 kat area Gombak tu...kiteorang sampai dekat2 1300 kot, lapar sangat...coz pagi tu kuaq awal 0900...tak breakfast pape terus p Puchong servis Afu...last2 rugi toll and minyak jek, rupenye kedai tu tutup on Sunday...alang2 tu tukar absorber tayar belakang...kedai pun dekat...berbaloila mai juh2...

Berbalik pada cerita pengantin...ayam masak merah n rendang daging banyak serak2 tu memang sedap...cuma nasinya nasi putih...maybe nak jimat cost...temanya pink pekat + putih...time makan tu terbayang lak camne rupe Azhan pakai pink...hehehe...mesti kelakar...Fitla yang gilerkan pink...sudahnya Azhan yang merana (meranakah ko Azhan??)...erm nasib ko la...for information, Fit ni kawan kiteorang 1fakulti dulu masa UKM...sama course ngan aku but sama kolej ngan G...Azhan pulak...kebetulan je kiteorang pernah jadi officemate dulu masa Project Matrade and at the same time, sama company ngan G (tapi tak lama coz G lari...company's prob...) lagipun dorang ni tak kenal each other coz diff project...so...conclusionnye, pasangan pengantin ni memang langsung ke tak langsung ke are our frens...

Ingatkan lepas makan nak la jumpe dia kat bilik tapi dengar2 familynya kata tengah make up...aik? bersanding 1400 tapi tak siap2 lagi...? Aku dulu 1130 kot da siap cun-melecun...banyak sangat free time sementara tunggu sanding 1400...ramai je jenguk2 masuk bilik nak bergambar...eh melalut lak...family Azhan seawal 1340 kot da tunggu kat bawah pokok hujung jalan...ingatkan ikut schedule, on time bersanding 1400...tapi delay sket...agaknya berasapla kot...panas and geram tapi bukan le watpe pun...raja seharila katakan...pihak Fit lak siap bawa kerusi and air bagi rombongan Azhan ni 'cool' sikit...akhirnya bersandingla gak walaupun lewat...merah je mata si Azhan ni...panas...muka pun toya...hehe...

* Pic 1: Sempat gak Azhan ni borak...
* Pic 2: Sweet baju Fit...
* Pic 3: Terlopong pengapit laki tu baca DJ's banner...tah bahasa ape...lagu pun tak pernah dengar...

* Happy and serious at the same time...

Erm...sempat gak jumpe beberapa coursemate UKM dulu...masing2 nampak different...berisi...

1) Syila
- best fren Fit ni terpilih jadi pengapit haritu...white in colour...
- dulu sekolej ngan G and Fit...
- agak pendiam (ke aku yang pendiam??) and still maintain kurus...macam dolu2...

2) Natrah (Nat)
- dia ni lak erm...2nd pengapit kot...
- busy betul nengoknye...
- ingat nak jumpe lepas dia and Syila atur kek pengantin...tapi tak sempat lak...
- agak berisi at part2 tut...erm...wat I and G curiousla...is there anything we miss out? totally different...

3) Syuk
- a bit chubby...happy perhaps??
- rambut memang tak le bla...maintain rebonding...cun siot (kalah aku)...
- tak segan2 da tegur aku (if dulu, siap merah2 muka, pandang pun takmo...pehal tah)...

4) Dayat (Teng)
- besar sket kot badannya...
- sama KMPP dulu...sekolej ngan G and secourse ngan aku...
- still giler2...

5) Faizal (Pejai kot)
- my x-coursemate...but not really close...so nothing much can say...hehehe...

On the way back through MRR2 heading to Seremban...suddenly G realize something masa sibuk picit2 punat radio..."Yang, pasan tak? Kite tak dapat papekan?"..."Pape pe?"..."Yela patut p kawen, kite dapat something... ala something"..."Haa la, erm...pelik...orang len pun tak dapat pape ke? Pasan tak tadi?"..."Erm...Takde..."..."Jimat gile! Takkanla takle bagi sweet ke?"..."Tah...U kata kawen ngan anak ADUN...tak macam pun..."..."Erm...no commentla...asal bahagia..."...updated news...

Ape ape pun...semoga dorang berbahagia sehingga anak cucu...congrates Azhan & Fit...

Then, we decided to watch movie kat The Mines...coz it's too early to go back yet (actually tak puas lagi jalan2...takkan attend wedding semata2)...earlier nak tengok Terminator Salvation but at 1800 baru tayang...lewat sangtla...so no choice, terpaksala nengok Museum 2: Battle of The Smithsonian...ingatkan best rupenye hampeh...3stars (from 10) jela le bagi...

* Museum 2 at 1550...

Habis movie, jalan2 usha kasut keje...cantik tapi duit lak tak cantik...murah gak...suddenly we meet another UKM's fren:

6) Rizal
- hehehe...mamat ni dulu beriya benar kejar aku (tah nak ngorat/gatal)...time tu baru 2minggu start class...
- sanggup tu jalan kaki sama2 dari FTSM ke UO (lalu Kejut and FPen yek)...rasanye 20minit jalan kaki cepat2 (mengah beb...memang le turun 5kg if sebulan camtu)
- aku lak malas layan (sebenaqnye tak paham Mamat ni cakap pe...Kelantanese hehehe...)
- dia sekolej ngan G (kolej G ni depan kolej aku jek)...
- hari2 kejar aku...last2 gunakan G suh pure2 ngaku he is my BF (padehal BF da de)...
- angin gak Rizal...and maybe coz incident ni la yang wat kiteorang (aku and G) rapat and now as my valid husband...
- Rizal pun da kawen...bininye comel jek, preggy...and Kelantanese too...
- Rizal berisi sket...happy kot...congrates fren...lupakan jela cite lama yek...peace...:P

Senja baru sampai rumah, penat...kene iron baju lak...huhuhu...malasss (mesti sume bini2 muda kat luar sana pun sama...len la if de bibik ek...tak dil!)

To Fit/Azhan: if korang baca, peace no war yek....hanya nukilan hati...

2 comments:

  1. hye hye...awak tu camne lak? dah ada 'isi' blom? =D

    ReplyDelete
  2. lum...honeymoon pun tak sempat lagi..huhuhu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails