Sunday, September 6, 2009

Menu Berbuka Ahad...

Erm...hari keempat demam...rasa malas and lemah jek...tapi tak mo tido...teringin masak tapi tak larat...kene cergas2, barulah cepat baik...so harini nak masak pe yek...? If tanya G, udang jela jawapan dia...hantu udang budak tu...1430 kuaq beli barang...1530 mesti kene start masak...sebab 1730 or 1800 kena amik Mama lak kat Terminal 2...erm...malasnye nak kuaq...

Time orang masak, G bagus tido depan tv dapur...huhu...penat ni Yang, kata nak tolong...Mashi pon join tido...sama jek anak beranak ni...sibbek 2-2 putih mel...

Dengan kudrat yang ade, inilah hasilnye...bangga...bangga...:P

* Lauk 1: Sambal udang kunyit...

* Lauk 2: Bendi goreng kicap...

* Lauk 3: Ayam goreng tepung gandum...

Semuanye siap dalam masa sejam suku...Mama lak bawa balik 10 keping otak2, serunding ayam n daging, kuih pe tah...then 15minit before buka, goreng baki begedil semalam...de 6ketul lagik...G suka betul udang tu...banyak kali tunjuk thumbs up...n banyak kali gak aku dapat surprise kiss...rewards la tu...

Terawih...erm...nak pi tapi tak laratla...kang tumbang, sape nak tolong...? So ngadap lap jap tulis bende ni then tido awalla malam ni...iron baju sok pagi jela...bum...bum...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails