Saturday, May 15, 2010

Mengidam Mee Rebus...

Start last week dah mulut ni asyik mengecap2 teringin makan mee rebus kat Kampung Baru...dulu masa kecik selalu ayah bawak...pasembur dia pun sedap...dah kawen ni, pernah gak bawak G p sana makan2...lama tak p dah...memandangkan weekend ni free...leh la lunch sana...

Pagi2 wat breakfast cucur udang geragau...tersangatlah halus udangnya...beli kat pasar tani Selasa lepas...sementara tunggu G basuh and polish Afu (untuk event dia soknya)...aku basuh baju and sempat main online games jap...hehehe...Ayen, adik ipar tu takde...so leh lah breakfast lewat2 sket...

Kedai tu senang jek nak cari...kat Jalan Raja Uda, Kampung Baru...specificnye kat belakang Petronas Kampung Baru and bangunan Perkeso...kedainya warna kuning termasuk kerusi dia...buka tiap Isnin hingga Sabtu 8am hingga 8pm...Ahad tutup...menu agak limited dengan rasa yang boleh tahan sedaplah...service pun cepat jek...senang cite tengok map ni...


Dah selesai pulun mee rebus, pasembur and nasi goreng ayam...hahaha...jangan terkejut...memang 3 orang makan punye (baby pun nakla merasa gak)...kiteorang rayau2 kat The Mines lak...target nak cari sandal...sandal lama tu sadisla nengok...dia elok jek tapi...tengokla rupenye...biji2 merah hitam tu sume hilang2...malu jek bawak p office hari2 (sibbek seluar labuh)...hehehe...tapi memang best and selesa gile sandal ni...


* Old sandal...beli kat Mines gak ni...

Disebabkan kecerewatan aku yang kadang2 keterlaluan, susahlah nak jumpa sandal yang best...takmo yang colour cam taiklah, cam sandal orang tualah, keraslah, beratlah...bile dah berkenan tu...selalunye takde saiz lak....almaklumlah kaki ni size 9 or 10...huhuhu...ni yang selalu benci bile beli sandal...malu jek nak tanya sales girl tu saiz paling besar ade tak...G lak mesti gelak2...nak beli sandal berjenama sket jangan haraplah...macam Nose, Bata ke...sure2 takde size punye...percayalah...sandal murah standard pasar malam tu jela yang leh harap...yang tak pernah dengar brandnye...


* New sandal...nampak tak size 9...?

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails