Monday, June 7, 2010

Dilla & Afian kawen...

Semalam rasa cam dah terlambat sangat nak pi kenduri kawen kawan lama sorang ni...kuaq rumah 1330 kot...hadiah kawen pun tak sempat beli...nanti nak balut lagi...kawan ni kenal masa kat Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP)...orangnya selalu happy, gembira macam takde langsung masalah...perangainya tak banyak berubah sepanjang 8 tahun kiteorang berkawan...tapi maybe aku lah salah sorang kawan dia yang tau susah senang kehidupannya...dalam career life...personal life...

Actually masa matrik dulu, kiteorang 4 sekawan...aku, Liyana, Dilla and Syikin...dalam tiap activity or subject, memang kiteorang senang berempat...Liyana is one of my roomate (4 orang sebilik), katil sebelah2 tapi kiteorang takla rapat sangat...sebab dia lebih senang spend time ngan bf dia yang sekolej gak...Syikin agak pendiam among us (lebih diam dari aku)...rasanya more islamic gak among us...kalau de pape masalah, akulah tempat dia meluah perasaan dan berkongsi pendapat...aku dan Dilla pulak rapat sebab kiteorang gile2...suka main2 masa kat makmal...suka try makan macam2 sampai tembam...melawak pun tah pape...

Kenduri kawen semalam untuk 2 pasang pengantin...bertempat di rumah sebelah pengantin perempuan...dekat Batu 13, Puchong, Selangor...tapi sebelum tu, singgah Giant Puchong dulu cari hadiah...then balut dalam Afu cepat2...sampai rumah dia pun dah 2pm+...masa tu pengantin tengah makan...
 
* Kad jemputan...



Dilla ni muka ikut mak dia...mata bulat...lepas kawen ni, duduk Senawang...nanti senang2 leh la kite jumpa bile aku balik Seremban...:)...papehal pun...tahniahlah buat 2 pasangan pengantin ni...semoga kekal bahagia selamanya...

 

 * Menembam dan membulat betul aku...nampak cam ketot lak...

Family Dilla ni berniaga satay kat belakang Menara Celcom, Jalan Semarak...tapi tak sempat lagi nak menjengah...sebab weekday jek buka, weekend tutup...masa dia buat rumah terbuka, pernah jugak rasa satay family dia...puas hatilah makan...sedap...

Lepas kenduri tu, rasa cam awal lagi nak balik (masa tu 1600)...kene rajin jalan2 exercise kaki yang dah bulat membengkak ni...so masuk Jusco IOI Mall lak...beli kasual black pant buat pakai pi office (ni kebetulan lak de suitable size...sebelum ni susah betul nak jumpe...dah pergi 3 Jusco, sumenye habis)...bedsheet and bantal besar jenama Jean Perry, Novelle Home untuk letak kat hall pun de offer...tapi terpaksa lupakan dulu...huhuhu...takut bajet pi Penang next week lari lak...ala...lagipun, Jusco Sales end on 20/06 ni...still de masa lagi untuk shopping bedsheet (hobi baru sejak preggy...hahaha...) apa maknanya if mama baby suka shopping bedding ni ek? coming soon baby boy or girl ni...hehehe...?

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails