Monday, July 12, 2010

Happy Birthday Lena yang ke-21...

Harini birthday Lena yang ke-21...my younger sister below me...nama dia Nur Liyana binti Ramlan...aku jek yang suka panggil bukan2...birthday girl ni now takde kat sini (Malaysia)...sekarang tengah further study kat Universiti Al-Azhar, Mesir...Uni ni universiti kedua tertua selepas Universiti al-Qarawiyin, Maghribi...sejak Lena pi sana August lepas, tak pernah lagi dia balik...erm...dah setahun rupanye...26/07 ni kot dia balik cuti sem 3 bulan...ayah plan nak makan besar kat JB 1 family on 31/07 ni...celebrate birthday dia...

Aku and Lena beza 5 tahun...lama kan? Jauh sangat gap tu sebab aku dulu lahir secara Cesarean...so mama nak rehat lama and maybe fobia nak beranak lagi...al-maklumlah aku lak anak first...nak dapatkan aku pun amik masa 3 tahun...tapi nasib baiklah mama kawen awal, umur 21...ayah 26...so masa mama umur 24, lahirkan aku...umur 29 lahirkan Lena lak...umur 32 lahirkan Kero...and lastly umur 33 lahirkan Ila...ayah kata cukuplah 4 orang anak...3 girls and 1 boy...

Balik pada cite Lena...dia memang more tu Islamic sket...dari primary to secondary sekolah agama kat Gemencheh, N9...then masuk Maahad Ahmadi amik SPM and STAM lak kat Gemencheh gak...dari situ senanglah dia apply further study kat Al-Azhar tu...aku lak more to Science...tapi otak kiteorang memang tak banyak beza...kalau orang tengok kiteorang, sure2 dia kata Lena kakak aku...hahaha...sebab dia memang lagi tinggi and besar dari aku...

Sementara dia cuti lama tu (Aug - Oct), sempatlah puasa and beraya kat sini...aku pun tak lama jek lagi nak bersalin...mama kata Lena yang jaga...ish, pandai ke dia...? Tak kire...ko kene masak, layan aku and baby...pasal baby, memanglah ko suka budak2 tapi tak dapat bayangkan lagi camne nak jaga...huhuhu...nak mandikan, bedungkan, breastfeedkan, dodoikan...erm...time tu lak Raya...sure2 ramai yang datang jenguk2...adeh...kenelah aku sentiasa tersenyum dalam kesakitan layan orang...:(

1 comment:

  1. ermm...sy lah "lena" yg dmksudkan dlm story ni...mmg kami beza sgt...tp wlau cmne pon she is still my sis...dh mmg rpat dr kecik...dh blja jauh...along pon dh ade fmily sndri...erm...jarangla skit cntact...pape pon long...tq...terharu aku bace...ade org tulis pasal aku...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails