Saturday, July 10, 2010

Lastday Ayen di rumah kami...

Harini lastday Ayen, adik G duk sama ngan kiteorang...cepat jek 2 bulan berlalu...tamat dah keje praktikal dia cabut2 tayar kapal terbang kat Sepang Aircraft Engineering (SAE)...sebenarnye minggu ni lastlah dia kat situ...then cuti seminggu...pastu masuk balik tempat belajar dia kat APR, Subang...tah pe nama panjang tempat tu...

Tapi nak jadi cerita...petang Selasa lepas... dia jatuh motor...masa tu kiteorang baru sampai rumah, simpan beg laptop then nak pi pasar tani lak...tertiba Ayen call G kata dah jatuh kat simpang masuk Kampung Baru Lanjut, Sepang...dia and motor RXZ tu masuk longkang...so bergegas lak kiteorang tengok dia...nasib baiklah longkang tak berair and dalam...tapi kepala Z tu pecah, lampu depan terkulai, ekor pun pecah...Ayen lak dah bengkak pergelangan tangan kiri, belakang badan calar, bahu lebam...nasib baik de kawan dia lalu kawasan tu...so tolong bawakan Z tu balik rumah...

Then singgah Petronas jap amik duit...prepare kos untuk x-ray tangan dia if patah ke pape...erm...macam2 hal jek...doc kata bengkak jek...bayar RM30 and dapat mc 3 hari...settle hal klinik around 8 pm...dah terlambat nak pi pasar tani tu...so decide makan KFC jelah...Ayen tu sampai fobia suh G amiklah balik Z tu...dah takmo bawa lak...hehehe...sian tengok Z tu...teringat lagi dulu zaman bercinta...ngan motor Z tu lah kiteorang merayau dating tah mana2 around UKM...:)

Pagi ni cam besalah sume bangun lambat...kemas rumah sket2 then sempena lastday ni G suh aku masak daging masak lemak cili padi bubuh kentang and hati lembu masak kicap...hahaha...kontra betul lauk...ni lauk khas aku untuk tambah darah...pastu 4 pm barulah kuaq nak hantar barang dia dulu ke rumah sewa kat Subang pastu hantar dia ke Bukit Jalil lak...naik bas balik JB dari sana...

Then, kiteorang pi pasar malam Bangi...ala kat Shell tu...teringatlah nostalgia lama2 time berdating...every week pi, tak pernah busan...taip kali tu mesti round 2, 3 kali...still tak dapat decide nak makan pe...hahaha...tapi semuanye tak berubah...kiteorang beli 2 nasi lemak, samosa daging, murtabak daging, nasi kerabu daging salai, ayam goreng Uncle Bob...sampai rumah 9 pm lebih tak larat habiskan semua...hahaha...tu lah tamak lagi...

Ayen ni so far makan jek pe aku masak selama 2 bulan dia duk sama...size dia and G pun lebih kurang...yang samanye 2-2 takle makan pedas...on the spot mencirit lepas makan....hahaha....especially if aku masak cili padi...Ayen bawah G 3 tahun kot...weekend if tak de kelas silat kat Subang, dia lebih suka lepak rumah tengok tv...pelik gak...tah de awek ke tak...tak seronok ke kuaq2 release tension tengok wayang ke...rumah sewa dia kat Subang tu dah lama duk ramai2...so bile kene praktikal kat SAE tu dekat lak ngan Sepang, tu lah tumpang jap...untuk aku lak, macam 1 ujian jek nak tengok rajin tak aku kemas rumah, pandai masak tak, kehidupan time weekend...erm...mesti semua ni dia report kat my mother in law (MIL)....hahaha...:P

Bagi aku lak, bile dah back to normal duk berdua ni...suka hati jelah nak berlengkar kat hall ngan G...naikkan kaki tinggi2 ke cabinet tv tu...ni nak kurangkan bengkak kaki...pastu suka2 menyeksi tahap tak hengat keliling rumah...hahaha...bermalas2 basuh baju and pinggan...teruk tul aku ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails