Sunday, July 11, 2010

Mimpi baby and berhabis RM150 lagi...

Seperti biasa pagi2 bangun lambat...macamlah penat sangat bawa perut ni...tapi kali ni baby punye pasal...dia menjelma dalam mimpi...time tu dia dah besar...umur dalam 8 bulan kot...dah pandai duduk, diam2 makan marble cake...comot and bersepai2 kek tu dia ramas2...comel gak tengok dia makan diam2 tu...aku marah tanya nape makan comot2 ni...dia diam takde response tapi terus kunyah slow2 kek dalam genggaman dia...aku senyum pastu bangun nak angkat dia...yang peliknya aku rasa tak larat sangat...memanglah dia tembam, berisi tapi nape aku tak larat ek...? Then kat tepi aku datang abang Mat (sepupu aku) offer nak angkat and bersihkan dia...aku kata oklah...

Lepas dia angkat jek, barulah aku perasan yang aku rupanye preggy lagi...perut dah besar giler...around 7, 8 bulan camtu...aku terkejut sangat...patutlah tak larat angkat budak tu tadi...aku dah sarat...huhuhu...pastu terus terbangun...time tu rupanye dah 10 am lebih...tengok sebelah G takde...menonong2 lak cari kat hall...dia main tenet rupanye...aku citelah mimpi baby...G senyum sambil belai2 perut...pastu ligatlah aku pikir camne if mimpi tu jadi betul2...maknanye...belum cukup baby first aku setahun nanti, aku dah pregnant anak kedua lak...argh...takutlah...bagilah mama rehat baby...

Untuk lunch, aku just panaskan daging masak lemak cili api and hati lembu masak kicap lada hitam...lauk semalam...then lewat petang sket around 4 pm barulah nak kuaq jalan2...plan nak cari barang baby kat Bandar Baru Bangi, Selangor...pi kedai Manjaku Baby Centre...beli baju, mittens and booties, blanket, baby oil lavender, ect...banyak choice and comei2 semuanye...akhirnye habis RM150...huhuhu...then singgah kedai hardware The Living Depot (belakang Manjaku) beli mangga gate lak...

Pastu ingat nak jalan2 lagi tapi kaki ni sakit lak...nak dinner pun awal lagi...belum 7 pm pun...tapi terpaksalah sebab dah takde tujuan sangat plus malas masak...so dinner kat restoran Village View Jalan Reko, Bangi...aku makan Fish and Chips, G makan Black Pepper Chicken Chops...if makan sini mesti jadi kenyang gile...then terus balik sebab aku rasa cam nak muntah...rasanye sebab chicken chop yang terlalu banyak pepper tulah...asyik terbelahak angin jek...G geleng pala tengok aku...siap buat lawak lagi if anak kiteorang terbelahak2 camtu...dah tau dah terikut perangai siapa...hahaha...

4 comments:

  1. hwaaaaaaaaaaaaaaaa...bjalan je kje kan...hihii shat ker....mmg sdah kat village view bangi 2...kak uji mkan chicken chop best gler...yum333...my ko salu kejang ea...ubat nye klu terase nk kjeng angat ibu jari kaki yg kne 2..jgn dh jd br nk tegak kan..cbe la...

    ReplyDelete
  2. haah...memang weekend berjalan jek...tak peduli pun kaki ni sakit2...kejang tu takla selalu kene...dulu sebab sengaja kurangkan 1 scoop Anmum(normal 2 scoop) sebab doc suh diet sket...takut baby ni besar...dah kene kejang tu kenelah minum cam besa...

    ReplyDelete
  3. Sarah, kalau dtg Bangi lagi pi mkn kt RedWok seksyen 7.. sedap woooo...

    ReplyDelete
  4. Oh, yeke...nanti nak trylah...akan dikomen gak tahap kesedapannye...kiteorang memang every weekend berjalan...selagi larat and tak keje...Bangi tu selalu gak lalu...best, macam2 de kat sana...paling suka pi pasar malam kat Shell tiap Sabtu tu...rindu zaman2 UKM...:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails