Tuesday, July 6, 2010

My cube is now my cube...:)

Semalam bangun lambat...plus baju aku and kemeja, seluar G sume tak gosok...so makin malaslah nak datang office...padehal 20 minit jek dari rumah...work from home (WFH) lah today...sian pulak tengok G iron baju sendiri...tapi sejak perut dah mula membesar and mengeras ni...wat pape keje pun cam tak larat sangat...

If WFH, memang free gilelah...tak sape pantau kat rumah...hehehe...asalkan online, test lead or manager pun tak kuasa nak ping every minutes tanya pasal tasks...lepas bye2 G pi keje, kemas cage anak meow...bucuk and comot betul dorang ni...then dekat 9 am, kenelah online...firstly kene send email kata WFH today ngan reason backache...hahaha...penipu betul...duduklah aku celepot depan laptop mengadap tv flat screen brand LG tu tengok Astro sampai 6 pm...lunch pun makan Mi Goreng perisa Asli brand Indo Mie jek...punyalah malas masak...sebenarnya tak larat dah nak jalan2...bawah perut ni selalu sakit...dah macam nenek jek kadang terbongkok2 tahan sakit bile berdiri...ni sebab baby's head dah pusing bawah...doc kata memang expected time2 camni...huhuhu...

Sepatutnye semalam start date aku kat company baru...tapi disebabkan Background Check Screening (BCS) by Integrated Screening Partner (ISP) amik masa sket nak verify few references...so HR postponed 2 weeks more to 19/07 lak...huhuhu...pape jelah asalkan korang tak canceled yek...sekarang as contract pun based kat company US ni so new start date tu as permanent stafflah (under probation)...just convert contract to perm in same company...erm...sejak keje Cyberjaya ni, rezeki murah betul...dari segi life, career, money...syukur sangat2...

Harini datanglah office walaupun kemalasan menyelubungi diri...dah nak convert perm staff ni kenelah berperangai baik...sampai jek kat cube, eh, de bende barulah...curious jugak sape yang print and letak...hehehe...my cube now is really mine...dah de my name...tanya Kelly, my Test Lead yang duk kat cube sebelah...dia pun tak perasan, suh tanya Geetha, my manager lak...ish, tak kuasalah...lantaklah sape yang letak...dalam hati ni berbunga riang sangat...selama 8 bulan keje sini, baru harini my cube display my name...tapi rasa weird la pulak tengok nama sendiri kat situ...besa tempat buh nama tu kosong jek...so aku gunakan cam cermin, boleh tengok sape lalu belakang...penting ni if tengah main online games...ni dah de nama, agak susah lak...anyway...thankslah pada sape2 yang do it...really appreciate...:)

* CYB-L2-503...CYB is Cyberjaya, L2 is Level 2, 503 is cube no...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails