Saturday, August 14, 2010

Tak pose and berhabis RM400 lagi untuk baby...:(

Hehehe...harini tak pose...selamber jek cite kat orang...bukan ape...takut lak kalau2 baby ni lapar...sian dia...lagipun, this week dah masuk 36 weeks...orang kata dah agak sarat...tapi aku tak lak rasa sarat sangat...rasa cam tak larat jalan, cepat mengah, sakit tumit, tido malam tak lena sebab sakit pinggang, senak perut lepas makan, sakit tulang rusuk sebab kene tendang, perut berangin, kerap kencing tu besalah...erm...sabar jelah ngan kerenah baby ni...

Walaupun tak pose, tak best lak nak makan2 depan G...besanye memang kiteorang makan share2...takut lak kang tak sengaja ter'offer dia nak tak...hehehe...naya...so pagi tu sahur cam besa...then tido balik...tengahari minum air chocolate Dutch Lady jek...ni pun untuk baby and tenaga...sebabnye petang pi Manjaku Baby Center kat B.B.Bangi tu...beli bath tab and mat, 6 bottles storage and cooling bag, blanket, 2 pillow and bolster case, Snow infant milk powder (mak mertua suggest ni), nose cleaner, sterilizing tablet (try pakai tablet dulu sebab sterilizer mahal sangat)...fuh...habis RM400 gakla lepas diskaun RM100...huhuhu...

Lepas tu, pi Bazar Ramadan kat Shell tu...suka sangat...beli nasi lemak sotong, char ktiaw special (ala de 2 udang besar jek), samosa, air tembikai, roti bom and apam telur (makcik yang jual tu siap bagi yang paling panas sebab aku preggy, seronok lak dia teka2 jantina baby ni sementara nak tunggu dia masak tu tapi sayangnye tekaan dia salah...hehehe...berkerut muka tak puas hati)...pusing Bazar tu 2 round jek...mengah dah...besa 3 round...perut dah berat...penat terhuyung-hayang...plus sakit pinggang jalan banyak harini...:P

2 comments:

  1. dh 36 week patutnye boleh puasa.. lgpun kite puasa xkn effect baby. baby still akan dpt nutrient yg cukup..
    biasa preg lady yg xpuasa ni first trimester je due to symptoms mcm angin, muntah, and segala bagai.. tp kalau xde symptom pun sepatutnye bleh puase..
    so cube la berpuasa..

    ReplyDelete
  2. Hehehe...bukan sengaja tapi sebenarnye takut HB turun...nurse cakap pun memang bole tapi takle direct...kene selang2...kite pun memang malas nak ganti2 ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails