Sunday, September 19, 2010

Atuk and nenek JB Leesya datang...

Semalam Atuk and Nenek JB Leesya (parent G) datang...bawa gak 2 orang cucu kesayangan tu and 2 adik bawah G...Ayen and Man...tujuan utamanye nak hantar Ayen tu balik Subang lepas cuti Raya lama...then alang2 lalu Seremban tu, singgahlah tengok cucu ni jap...

Sepatutnye dorang sampai around lunch hour...Mama pun dah ready makan tengahari...tapi manatau, bile G call dekat2 tengahari tu, rupenye tak gerak lagi...ish...7 pm baru sampai...masalahnye malam tu Brother Chik wat open house...besa 8 pm dah pi tapi family G lak sampai...aku lak yang tersepit tengokkan keadaan dorang ni...yelah...tetamu datang rumah tapi tuan rumah lak nak kuaq...conflictlah sket...solutionnye...AyahMa delay sket pi open house tu...siapkan makan family G...tapi family G lak suh AyahMa pi jek, pedulikan dorang, nanti pandailah cari makan sendiri...yelah aku kan tak berapa sihat lagi...so tak leh lah nak layan sangat...

CPU Ayah G tu rosak...dibawanye datang, nak suh G repairkan malam tadi gak...so esok dia leh amik bawa balik JB...dekat2 10 pm AyahMa balik...cakap family Mak Teh nak singgah tengok Leesya...so meriahlah rumah ni...family G + family aku + family Mak Teh...sumenye kerana Leesya...then family G minta diri nak balik...dorang ni tido rumah kiteorang kat Salak Tinggi tu...selesalah sket takde orang...nak masak2 pape pun leh...cumenye tak ingatlah pe yang ade dalam peti ais rumah tu...tah dah expired ke hape...

Pagi ni, kat rumah aku tu, dengarnye Mak masak nasi lemak...then terus kuaq hantar Ayen kat Subang...dah settle tu baru datang Seremban...plan AyahMa lak harini nak hantar Ila ke MRSM Serting tengahari...tapi lunch hour tu lah family G dijangka datang...conflict lagi...tapi family G sampai 3 pm...AyahMa lak dah siap2 nak gerak...erm, delay lagi siapkan makan dorang dulu then baru gerak...family G lak suh gerak jek, pedulikan dorang...pandailah nanti cari makan sendiri...aku gak yang pening tengok dorang2 ni...cam besalah Leesya nye pasal kan...disebabkan CPU Ayah G tu tak siap lagi, dorang pi Raya rumah jiran lama kat Senawang dulu...then only aman sket rumah ni...takde orang datang dah...sian kat Leesya jek tido dia asyik terganggu...akhirnye CPU tu siap and G pi hantar kat Ayahnye kat Senawang tu...

Hehehe...nasib baik G dah kemas rumah sebelum family dia datang...masa hujung2 pregnant dulu memang tak larat dah nak wat pape...tak terkemas pun...sapu2 rumah amatlah jarang...masak2 lagilah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails