Wednesday, September 1, 2010

Checkup ke-10 - Heartbeat tak stable...:(

Ingatkan checkup kali ni cepat and ringkas...tapi lambat gak...amik masa dekat 3 jam lah...datang 9.30 am habis dekat 12 pm...bezanye kali ni tak check darah...dorang assume HB tu sama kot cam last week...11.0...berat pun maintain 75 kg jek...:)

Masa jumpe nurse, lama pulak dia bagi dengar hearbeat baby...pelik gak...pastu panggil sorang lagi nurse...rupenye heartbeat dia jap normal jap laju...nurse sorang lagi tu kata maybe aku penat...then tanya aku pose ke...pergi keje lagi ke...tapi memang sejak akhir2 ni, susah betul nak lena malam2...badan penat tapi cam tak ngantuk lak bile baring...time tengok tv asyik nguap jek...siang pun takde dah wat keje2 rumah...weekday siang duk ngadap laptop and tv...malam pun tv lagi...weekend pun tak jalan memana...banyak tido and guling2 tengok tv...masak2 pun dah jarang2...

So, dah jadi camni nampak gayanye kenelah pose sekerat jek harini...and hari2 seterusnye tak leh pose dah...maybe baby tak cukup makan...sebab aku pun jarang makan nasi siangnye...masa berbuka jek makan nasi...lagi 1, takut lak aku takde tenaga if dekat2 nak beranak nanti...anytime jek leh bocor ni...push kan banyak guna tenaga...

Erm...risau lak pasal baby ni...sakit2 badan tu besalah...tak lena tido pon besa...cuma akhir2 ni...badan cam rasa lemah sket and makin sakit lak pinggang ni...sebab baby dah besar and berat kot...so dia bagi tekanan kat tulang belakang...tah bile lah dia nak kuaq...before or after raya...? G nak bayar zakat pun bergantung kat dia...:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails