Wednesday, September 22, 2010

Leesya selamatkan kiteorang daripada hangit...

Arghhh...ngantuk giler...hampir semalaman tak tido semalam...Leesya wat perangai...breastfeedkan dari 10 pm - 2.30 am...tak nak tido2 budak tu...mulanye dia terlena gakla lepas minum...bile pindahkan ke tilam pun lena lagi...tapi bile nak bedung jek, terbangun, nangis...so terpaksa susukan balik...maka tersengguk2 menunggu dia lak...G lama dah terlena tido bawah, tepi katil tu...jeles jek nengok...huh...yelah sok pagi keje...

Then tiba2 blackout...mengamuklah si Leesya ni tak jumpe punca susunye...aku lak meraba cari fon atas katil...hilang lak...then kejutkan G suh suluh jap guna fon kat Leesya ni...sian dia mengagau nangis tercari2...dah settlekan Leesya...suh G kuaq cari lilin lak...tetiba, Mama bising2 ketuk pintu sume orang...suh bangun, ready and jaga2 sebab main suis letrik kat depan tu dah berasap cam nak terbakar...kuat betul bau hangit...sebenarnye dah 2, 3 hari dah bau hangit tu berlegar2 kat hall depan tu...sampai dapur leh bau...tapi dorang tak sure mana puncanye...tuduh kipas silinglah, kipas duduklah...kononnye dah buka lama sangat...

Mama cam besalah cepat panik...bising suh Ayah call bomba...Ayah lak kata call TNB jek...aku yang tengah susukan ni, tak leh lak nak tengok pe cite riuh2 kat luaq tu...Mama buka pintu belakang and tingkap dapur...nak hilangkan bau hangit tu...sudahnye nyamuk sume masuk...kene lak kipas Leesya, kang bintat kene gigit...

Orang kata baby ni special...leh tau pe yang akan terjadi...leh tengok bende2 halus...so rasanye perangai Leesya yang tak mau tido tu nak bagitau yang nyawa kiteorang dalam bahaya...nasib baik tak jadi pape...orang TNB datang 4 am kot...tak taulah pe citenye kat depan sebab kiteorang dalam bilik...G dah lama lena balik...sian jek tengok kadang tergaru2 sebab nyamuk...aku lak before tido pakai losyen kat muka so tak de lah kene kacau...mamai2 jek kipaskan Leesya...sian dia panas, takut nyamuk gak...sampai pagilah tak leh on letrik...:(

Pagi ni lagi bagus...disebabkan hal semalam...sume orang tak cukup tido...sudahnye G and Mama lewat bangun pi keje...hehehe...G pi 8.15 am...Mama lak dekat 9 am kot...yang lain, bantai tidolah...Ayah yang tengah cuti, call Ah Kee suh settlekan main suis tu...9 am baru leh on letrik balik...sian Leesya lah tido berasap...hehehe...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails