Saturday, September 25, 2010

Makan rendang ayam kampung masa pantang...

Tadi pagi makan nasi lauk rendang ayam kampung...tapi santan kurang...hehehe...selamber jek...Mama kata dah boleh makan ayam sebab dah pantang week ke-3...orang kata makan ayam nanti gatal kat bawah tu...so far aku rasa bawah tu tak de lak bisa, perit or gatal...sebab before this pun pernah makan ayam...ayam kampunglah...tapi tak sure lak pe effect jangka panjang kan...:P

Kencing beyak si Leesya pun so far ok...yelah dia kan breastfeed...tiap kali tukaq pampers mesti de beyak...semalam 4 orang nurse dari Klinik Kesihatan Ampangan datang rumah...dah 5 kali datang...so semalam lawatan terakhirlah untuk check ibu dan anak...service dorang okla...dorang timbang Leesya...dulu masa lahir 3.2 kg...masa dia 9 hari, berat turun jadi 3 kg...dorang kata normal sebab dia kencing beyak...then semalam (19 hari) berat dia naik balik jadi 3.2 kg...bermakna Leesya sekarang sedang membesar dengan sihat...:)

Mama lak selalu bising nape Leesya asyik beyak jek tiap kali tukaq pampers...bagi aku normallah kot...then semalam alang2 nurse tu datang, tanyalah pasal ni...dorang pun kata normal...cumenye kene tengok warna beyak tu...

Pasal bangun malam lak...if perut Leesya ok, tak masuk angin...dia hanya bangun 2 kali...around 3 am and 6 am...susukan, tukar pampers and susukan balik...barulah dia lena...cumenye if G de, tido dia pun turut terganggulah dengarkan si Leesya nangis...sian dia kang kat office ngantuk2...degil orang suh tido rumah Salak Tinggi tu tak nak...rindu 2 permata hati konon...aku and Leesya lah...yelah kat sana pun kiteorang masih de beberapa anak jagaan...3 female cats...4 male kittens and 2 male cats...yang female, taklah risau sangat sebab pandai survive...yang male tu, kucing orang lain, saje suka lepak rumah...if datang, dapatlah makanan...yang kittens jek kene jaga sket sebab duk dalam cage...terlalu kecik lagi nak lepaskan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails