Sunday, October 17, 2010

Balik rumah Salak Tinggi...

Tadi around 4.30 pm, kiteorang berangkat balik rumah Salak Tinggi...macam2 perasaan ade...salah satunye lega sebab dah duk rumah sendiri ni, leh lah makan papepun tanpa halangan (sebenarnye pantang dah 42 hari tapi Mama pesan suh jaga makan, pantang 100 hari)...de rasa takut gak sebab boleh ke jaga Leesya sendirian ngan G...huhuhu...takde sape dah nak basuh berak dia (dulu Mak Ngah dia yang wat)...de rasa sedih gak sebab pasni kene masak sendiri (dulu bangun tido jek mesti Mama dah siap makanan kat atas meja)...:P

Tapi ala...jarak perjalanan dari Ampangan, Seremban tu ngan rumahku kat Salak Tinggi ni 30 minit jek...if lalu LEKAS lah...lengang...coet benar if atuk nenek Leesya nak datang melawat...masa dah nak gerak tu, neneknye yang paling sedih...berpisah ngan cucu firstlah katakan...tengoklah...maybe sebulan sekali ke kiteorang balik Seremban...if dorang nak datang weekend pun leh...tapi kene call dululah...takut kiteorang lak yang merayau memana...tapi sekarang tak kot...susahlah gerak time baby kecik ni...asyik merengek, meragam jek...nak susukan pun susah...maybe after Leesya 4 or 5 bulan ok dah kot...see how first...

Oh, keadaan Afu amatlah sarat...aku n Leesya duk belakang...bath tab, 2 baldi baju kotor and raga baju Leesya duk depan...kat tempat kaki depan and belakang pun penuh...sure toll gate girl highway LEKAS tu tercengang tak terkata tengok...hahaha...Leesya lak sepanjang perjalanan lena betul tido...tak kirelah langgar lubang ke corner tajam ke, dia pejam rapat mata jek sebab terkejut...bagus betul...seronok sangat agaknye rambut tu ditiup econ...

Malamnye, G bersemangat pasang katil Leesya...aku yang tengah susukan, tak leh lah tolong tapi hanya mampu membebel tengok gelagat bapak budak yang excited...hehehe...dan kerana terlalu excited tu...2 roda yang leh kunci tak bagi katil tu gerak2, G terpasang bersilang...erm...hentam jelah sayang...janji anak kite lena tidurnye...

* Lena betul dia tido...hooray...tangan 2-2 naik atas...

* Katil di waktu siang...Leesya dah hilang...

* Si kecik ni sambung tido kat katil Pa and Ma dia lak...tido style katak...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails