Saturday, October 9, 2010

Duit raya Leesya...:)

Memang murah rezeki anakku si Leesya ni...walaupun Mama dia tak dapat beraya...yelah tak dapat pakai baju cantik (tak beli pun), tak dapat makan sedap (sabar jelah), tak dapat jalan memana (bukan jalan tapi menapak jek)...asal anakku tu bahagia cukuplah...keperluan dia lebih penting...

Harini hari terakhir bulan Syawal 2010...Leesya dapat banyak duit raya...untung betul...setakat ni semuanye berjumlah RM502.00...ni baru dari family sebelah Mamanye...Seremban + Penang...family G kat Pontian and Batu Pahat tak include lagi...kawan2 ofis Papa ana Mama Leesya pun tak campur lagi...Leesya jangan risau yek...Mama yang baik hati ni dah transfer RM500.00 ke akaun Maybank Golden...akaun ni akaun bersama Papa ngan Atuk JB...Mama jadi manager je...akaun ni bagus...faedah tinggi...tak macam akaun biasa tu...sebab akaun ni memang khas untuk orang umo 50 tahun ke atas...bulan2 nanti Mama masukkan lagi yek...

Selain duit, banyak jugak hadiah2 lain yang Leesya dapat...ni yang mana ingat jelah...untung betul ko ni Leesya...

  • hamper besar dari jiran depan rumah
  • baby carrier dari uncle Wan and aunty Faizah
  • set mandian and 2 botol besar bedak dari aunty Zu and partner
  • air flow companion cushion dari Mak Ngah Ita
  • beberapa set hamper dari family Penang
  • patung unta dari Mak Ngah Lena
  • patung singa dari Pak Long Iz
Walaupun raya dah habis, Mama Leesya ni still tak beraya lagi...huhuhu...de kurang sebulan lagi nak habis pantang...takpelah Leesya teman Mama yek...cayang bucuk2 kenit ni...:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails