Sunday, October 3, 2010

Kempunan lontong terubat...

Actually hari aku admit hos tu...yang malamnye terberanakkan Leesya...menu buka pose hari tu...Mama masak lontong...nasi impit and kuah lemak tu dah siap...tapi kuah kacang and sambal tumis ikan bilis tak siap lagi...lontong ni kire my favourite gak lah...ingatkan sempatlah makan time buka pose ngan dorang (aku time tu dah tak pose dah)...rupanye tak sempat...sebab 5.30 pm tu aku dah disorong masuk labour room...so kempunan, makan hati jelah tak sempat rasa...dah lah before admit tu, perut ni cume de kuih loyang jek...

Harini Mama wat lontong...tah tetiba rajin lak...mood baik kot...dia kata ganti hari tu yang aku tak sempat makan...huhuhu...tapi tah nape...rasa tak de selera sangat time pantang ni...tapi makan jelah...agaknye sebab badan tak berapa sedap lagi...hidup pun tak berapa betul...asyik bangun malam susukan si Leesya...badan ni cam cepat letih...ngantuk manjang...

Time2 pantang ni tak de lak teringin makan pape...cumenye busan sket kot asyik terperap dalam bilik...tengok tv, main laptop, tengok Leesya...dia sekarang senang terkejut...walaupun bunyi tu jauh dari bilik...peka betul telinga tu...pastu asyik mimpi menakutkan agaknye...sebab kadang2 angkat tangan mengigil2 cam nak dipeluk...pastu nangis beriya sampai merah muka...sian jek tengok...so kenelah bedung and tengok dia selalu...sampai kadang tu terpaksa makan tepi dia...

Oh, lauk masa awal2 pantang dulu Mama selalu masak sup ikan parang lada hitam...sampai aku ngadu busan asyik asingkan tulang...then Mama masak sup hati lada hitam...baru berselera balik...sebab hati is my favourite...tapi if masak kicaplah...then, lama2 sket macam2 leh makan...tapi takat ras2 jek lah...cam nasi lemak (sambal kurang), nasi or mihun goreng (no seafood), sambal tumis ikan bilis (sambal kurang), laksa Johor (no timun, taugeh), fillet ikan (seketul), rendang ayam kampung (seketul)...sebenarnye takut gak nak makan bende2 yang bukan sup tu...tapi tengok takde lak effect kat bawah tu and Leesya pun no alergy...so ok lah kot...air lak...dulu2 minum kopi, air masak and Anmum Lacta...makcik tukang urut tu tak bagi minum Milo...kononnye nanti kembang...kat mana tak dapatlah dipastikan...hehehe...tapi sekarang dah minumlah Milo...untuk cepat dapat tenaga...Nescafe jek kene tahan lagi...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails