Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha 2010...

Raya Haji ni barulah terasa sket suasana raya ni...yelah dulu time Raya Aidilfitri tu tengah pantang...baru hari ke-5...huhuhu...makanan sedap sume kene tolak tepi...raya ni Mama masak best2...de nasi impit, lontong, sayur lodeh, kuah kacang, sambal ikan bilis, ayam masak merah, daging padang...

Sementara Leesya tengah tido, aku bedal banyak2...hahaha...cam lepas gian tak dapat makan raya lepas...G geleng pala jek tengok...sebab walaupun dah basuh pinggan...bile lalu dapur jek, mesti buka tudung saji curi something...hehehe...walupun sakit tekak...sejak semalam dah rasa...pagi tadi bangun cam makin sakit lak...ilang jap lah sore...pastu ok...agaknye kesan makan Domperidone kot...huhuhu...demi Leesya kan...kenelah Mama dia tahan sakit...lagipun masa pregnant and pantang dulu...sekali pun tak demam...lama tu...ade kot setahun...tahan betul ek badan ni...agaknye babynye yang kuat...tak bagi Mama dia sakit...

Mood Leesya harini nampak ok...around 11 am gerak balik kampung Rembau...2 kete...konvoi ngan Ayah...sepanjang jalan baby tido...memang tabiat dia dari kecik...asal masuk kete jek tido...tak kisahlah berapa jam jalan...kat kampung, lepak2 3 jam then singgah rumah Mak Teh Caros...Leesya masih lagi behave...dalam perjalanan balik tu tido lagi...pastu sampai rumah Seremban, terbangun...6.30 pm barulah kiteorang gerak balik rumah Salak Tinggi...banyak gak Mak Tam and Mama bekalkan...de daging mentah, bawang merah and putih, cili kering, lemang, rendang daging, nasi impit, kuah lontong, sambal ikan bilis, ayam masak merah, kuih loyang...oh...untuk Leesya, awal2 Atuk dia dah belikan 1 tin susu S-26 Gold yang beratnye 1.6 kg berharga RM131...tengok...betapa sayangnye kat cucu sorang ni...Papa Mama dia selama ni pun beli S-26 biasa jek (bukan Gold) yang berat 600 g harga RM31 jek...sebab yang gold ni mahal RM20 dari yang biasa tu...

Sebab kete banyak kat LEKAS tu...plus jalan gelap...G bawa slow jek...LEKAS tu bagus...luas and tak banyak kete...tapi kene jaga2 lah...orang kata de hantu...besalah...highway mana takde kan...? Pastu, tak ramai lak yang lalu...so if jadi pape tengah jalan, kang tak sape nak tolong...lagi 1, kadang2 de jek binatang kat tengah jalan...cam lembu, anjing...pernah sekali tu lalu situ malam, dari jauh nampak samar2 de bende terbaring atas jalan...rupenye bangkai anjing...if aku tak nampak, sure G dah langgar...dah lah time tu tengah preggy...tapi so far, pengalaman lalu situ, takde pape...

Dalam kete, Leesya tido...sampai rumah 7.30 pm...still tido...10 pm pun tido lagi...wah...penat sangat ke jalan2 tadi...? Nak tak nak terpaksalah kejut dia minum and tukar pampers...nyenyak betul si kenit ni...

* Dah 6 pm barulah terhegeh2 nak amik pic...mana taknye...asal nak bergambar jek Leesya tido...tengok...kepala tu dah senget ngantuklah tu...

Oh, sebenarnye semalam balik keje awal...my manager yang baik hati tu ok jek biar aku blah 3.45 pm...hahaha...selamber jek...just hantar email ke team cakap nak blah awal...pi bank jap then amik Leesya...6 pm dah gerak ke Seremban...oh, sebelum balik tu, jiran sebelah rumah ni de bagi gift kat Leesya...2 anak dorang bagi G masa sibuk tengah masukkan beg dalam kete...

* Pic cartoon kat baju baby sume comei2...ni penguin lak...nasib baik tak sama cam baju yang dah de...

Updated
As of 19/11/2010...dah 2 hari aku demam...agaknye badan ni shocked dah lama tak gendong beg laptop turun naik tangga office tu...hahaha...berat tu beg tu...erm...tahla...rasa cam lesu and penat jek sejak naik keje ni...penat bangun malam kot...tido terganggu...demam2 ni pun tak amik MC...malas...work from home jek...:P

As of 23/11/2010...hampir seminggu dah sakit...demam dah ilang...tinggal selsema and batuk jek...selama sakit ni tak dapat kiss2 Leesya sangat...dia pun baru jek baik dari selsema and batuk...takut berjangkit balik...so dia banyak main ngan Papa dia jelah...agaknye sebab asyik bangun malam, lambat lak nak baik demam ni...adeh...tapi yang kelakarnye, Leesya mesti tergamam pandang pelik bile aku hembus2 buang hingus guna tisu...hahaha...tengah nangis pun dia leh stop semata2 nak tengok Mamanye...erm...plan bulan depan, habiskan cuti tahunan, nak pi wat full body massagelah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails