Sunday, December 19, 2010

First time Leesya tertido dalam stroller...:)

Petang tadi saje bawa Leesya jalan2 naik stroller...cuaca mendung, bile sampai Jusco Seremban 2 tu dah hujan renyai2...so kenelah cari parking ber'awning'...pusing2 dekat 15 minit barulah de rezeki...Leesya dah terkinja2 tak sabar...sempat gak dia muak sket...dia sekarang sangat teruja tengok bende sekeliling dia...

Dia diam jek kene ikat dalam stroller tu...sementara Papanye cucuk duit...Mamanye bawak jalan2 keliling pokok Christmas...sukalah tu tengok lampu tu liplap2...pastu masuk Jusco cari baju dia yang 6 bulan ke atas...hehehe...kene bersedia walaupun sekarang dia baru 3 bulan...lagipun now banyak sales...mahal kalau beli asing2 baju and suar...so better amik 1 set...harga below RM20 jek...

Sepanjang jalan menolak stroller tu, dari area parking lagi...kiteorang perasan...ramai betul yang suka tengok Leesya...de yang tegur kata comelnye, besarnye mata, putihnye, gebunye...macam2lah...siap datang dekat2 nak cuit pipi dia...dah tengok baby tu, dorang tengok lak parent dia...hahaha...nak taulah combination camne leh dapat baby seputih Leesya ni...hehehe...Leesya lak bile orang cuit pipi ke cakap2 ke, dia diam jek...senyum pun tak...ish2...memang ikut perangai Mamanye betul...tapi takpelah...jangan easily trust orang sangat...bahaya...:)

Agaknye sebab dah terlalu banyak 'input' sangat...dia jadi resah and takut2...banyak kali gak dia muak...terus Papanye dukung tenangkan sementara Mamanye bayar...dia tak nangis pun...agak2 dah ok sket, letak balik dalam stroller...hehehe...Papanye pun sebenarnye dah tak larat nak dukung...Leesya dah semangat sekarang...tak lama lepas kuaq Jusco, mata Leesya semakin kuyu...jap jek dah terlena...sian baby comei ni...bunyi bising and orang ramai keliling dia pun wat tak endah jek...langsung tak terganggu...so kiteorang pi makan, biaq dia tido tenang sket tanpa goyang2...tapi masa makan tu tertiba dia terbatuk terus terbangun...hai...jap sangatlah sayang ni tido...tapi memang comei sangat rupa dia tertido tu...

Gebu tak pipi putih tu...? Cantik betul parking kat grey colour tu...sayang Mamanye terlupa nak bawa selimut...hahaha...tu yang terpaksa guna napkin jek...:P

Lepas tu sambung masuk Jusco balik tengok bedding section, tempat favorite Mamanye ni...tapi sempat beli 2 bedsheet jek...sebab Leesya dah tak senang duduk, nangis2..dah rimas and penatlah tu kot...teruslah balik pastu sambil susukan dalam kete...moral of the story, shoppinglah di tempat yang tak crowded sangat and ikutlah mood baby tu...if dah ngamuk2 tu, balik jelah walaupun hati tak puas shopping lagi...:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails