Friday, December 17, 2010

First time Leesya tido sendiri atas rocker...:)

Semalam hari Khamis...de pasar malam...cam besalah...malas masak...si kecik Leesya ni akhir2 ni de perangai baru lak...kalau lepas amik dia dari rumah Ibu tu, mesti tak nak tido dah pastu...sibuk nak tengok tv sambil berdiri...kite yang penat nak pegang2...dia lak seronok, siap leh joget2 angkat 1 kaki kadang2...bile baringkan kat tilam, menjerit2 tak nak...agaknye tak best kot...pastu buh atas rocker lak (sebab Mamanye dah penat)...Papanye takde...pi pasar malam beli makanan and sayur sket...yelah aku sekarang kene rajin makan sayur...:)

Memula tu oklah...diam jek tengok tv...nak tinggal2 bahaya lak sebab dia dah pandai pusing badan...so temanlah...pastu rengek2 nak minum lak...habis sebotol ingatkan terlena...rupenye tak...tv lagi...ok layanzz...sampai Papanye balik pun tak tido lagi...masa kiteorang dinner kat hall memang dia join sekali...diam, tengok jek...mulut tu kecap2 dia wat...teringin nak rasalah tu...hehehe...sabar yek sayang...tunggu 6 bulan nanti...tak lama pastu, mata makin kuyu...last2 tertido sendiri...comei...siap berdengkur lagi...hai...pe yang penat sangat tah...masa tu dekat2 10 pm kot...hah...camtulah dia lately...masa tido makin kurang...asyik nak tengok tv jek...tak pun borak2 ngan Papa and Mamanye...bile kite wat tak reti, pandai lak jerit2 nak attention...ikut perangai Mamanye lah ni...dulu masa pregnant, bising2 if G wat dunno bile borak2...ish2...:P

Agaknye memang betul2 penat kot...malam tadi dia bangun sekali jek...tu pun dah 5.30 am...pastu tido balik...7 am bangun lagi, jerit2...dah busan tido katil sendirilah tu...nak guling2 kat katil Papa Mama lak...bile Papa dia dah angkat, sengih2 suka...hari2 perangai dia camnilah...nakal betul...:)

* Muka penat kan...? Cian baby ni...pe lah dia wat kat rumah Ibu tu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails