Saturday, January 1, 2011

Happy New Year 2011...

Rasanye tak terlambat lagi nak wish Happy New Year 2011...kiteorang cam besalah...cam tahun2 lepas...tak celebrate and countdown mana2 pun...duk rumah guling2 tengok tv jek...kawasan rumah pun sunyi...takde langsung bunyi mercun...sebab ramai yang balik kampung...so...3 hari pertama tahun ni kiteorang kat JB...rumah family G...tadi pagi gerak...ni kali ke-3 Leesya balik sana...berkadar terus ngan umo dia 3 bulan...hehehe...plan balik Sepang hari Isnin, 03/01/2011...aku memang cuti...if public holiday jatuh hari Sabtu then next Isnin cutilah...G amik leave...

Nak berazam pe yek tahun ni...? Tak terpikirlah...oklah...listkanlah gak...just tak tau akan tercapai ke tak...

1) focus career sepenuh hati...sebab dah penat jump2 job...lagipun suka sangat job sekarang...being tester is less complicated than developer...coz developer not suit me...hah...tak reti programming...

2) sayang and maintain Mia Qaleesya jek...kalau boleh nak rest 2 or 3 years before dia dapat adik baru...tapi kalau lekat gak, terima jelah...rezeki...

* Membesar ngan sihat...Leesya suka bulatkan mata besar tu...

3) teruskan breasfeeding Leesya sehingga titisan terakhir...and cari milk booster yang berkesan...setakat ni dah try pegaga, lobak putih, kurma, longan, sayur2, nestum, kacang tanah, soya, tempe, taufufa, Anmum Lacta, Horlicks, jus buah, air barli, ubat Domperidone, Motilium, pil ASI...sume tak berkesan...paling tinggi pernah dapat 50 ml / 1.75 oz...huhuhu...sedih...:(

 * Leesya wat muka geram...makin geram makin tajam and muncung mulut tu...

4) try turunkan sket berat badan ni...ingatkan minum air banyak leh banyakkan EBM...rupenye tak, aku yang kembung...hai...senang betul gemuk air...adeh...kene rajin bersauna ni...nak exercise, sport...Leesya tak bagi chance...

5) start business...actually dah lama dah plan tapi asyik terbantut jek...time cukup modal, G nak guna lak...pastu preggy, tak berani lak nak guna duit...lagipun kete de 1 jek...tahun ni baru free sket...dah de kete sendiri (tapi tak bawa pi office pun sebab 1 jalan ngan G)...nanti senanglah nak pi post office...Leesya pun semakin besar...supplier pun dah jumpe...teringat dulu business topup masa kat UKM...masyukkk...:)

6) increase saving for Leesya...every month mesti save minimum RM200...kot de lebih, murahlah rezeki dia, leh simpan lebih sket...dividen pun agak tinggi bile save dalam account tuk warga emas ni...hahaha...pinjam akaun Atuk JB dia jap...Atuk tu pun tak tau...

7) beli set sauna...syoknye dapat wat kat rumah...banyak kali pon tak pe...jimat minyak, masa, duit and tenaga...tak payah habis duit pi slimming center...ko calllah banyak kali, malas nak pi...

8) increase payment to PTPTN...ala naik RM50 jek compare to last year...if economy dah stabil sket, leh up lagi RM50...sekarang monthly consistent bayar RM150...hehehe...sket ek...at least bayar gak...

Erm...pe lagi yek...? Kene cukup kan 10 ke...? Kang tak tercapai lak...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails