Tuesday, January 4, 2011

Rest in peace - Naruto...:(

Semalam sampai rumah 10.15 pm...ngantuk and penat sangat...dalam postbox de satu notes ni berbunyi...

* Huhuhu...sibbek de jiran yang baik and prihatin nak bagitau...

Fuh...berdebar hati...sape yang tak de ni...? Tengok2, kire2 rupenye Naruto...huhuhu...takkanlah...dah lah dia tu pregnant...dah nak deliver pun...lagipun dia lah yang paling tua antara 7 ekor tu...umo dia 5 tahun 9 bulan...erm, tak leh bayang camne dia mati...kene langgar ke...sakit ke...sebab 2, 3 hari lepas dia monyok jek...makan pun tak lalu...kene pukul ke...tapi tak kot sebab dia takut ngan stranger...hrmmm...macam2 pikir tapi tido dululah...nak cari pun dah lewat sangat...

Pagi tadi jiran sebelah rumah, Encik Firdaus namanye bagitau...notes tu dia yang tulis...and dia dah tolong uruskan Naruto...huhuhu...dia kata Naruto de gaduh2 sebelum tu...pastu tah camne dia jumpe Naruto dah mati dalam longkang tepi rumah dia...nak bagitau, kiteorang tak de lak kat rumah sebab balik JB...tu lah dia tulis notes and uruskan...baby Uto de 3 ekor, mati gak...cedihnye...agaknye dia mati keguguran kot...T_T

Actually Uto ni adikku yang punye...sekarang tengah study kat Uni Al-Azhar kat Mesir tu...so kiteoranglah jagakan...Uto ni generasi kedua kucing kiteorang...kembar dia, Sakura lama dah mati kene langgar depan rumah Seremban...aku sendiri nampak dia kene lenyek...mengelupur...time tu midnite...nak tengok dekat2, takut...kejut Mama suh alihkan ke tepi jalan...Sakura ni cantik, bulu lebat...beza sangat ngan Naruto...bulu dia besa2 je...pendek...

Naruto ni behave...jaga dia senang jek, pandai bawa diri, takut ngan stranger, pandai lompat dari bumbung ke bumbung, faham orang cakap, pandai jaga anak, sangat suka and gilakan whiskers dari nasi, suka lepak dalam rumah dari merayau...tapi yang paling kelakar...kalau dengar bunyi mercun, mesti dia jalan lowered2 nak nyorok...dia tak suka didukung and dibelai tapi suka perhatian...kat rumah tu, dia lah ketua sebab paling tua...ni sekarang tinggal 6 ekor jek...4 anak dia (Upin, Ipin, Mashi and Maro)...adik dia (Himawari)...and cucu dia (Mondok)...erm...cedihlaaa...we will missed you Naruto...T_T

* Ni pic terakhir Naruto ngan adik dia Himawary...taken on  22/11/2010...matinye 03/01/2011...

* Naruto ngan 3 anak jantan dia...Upin, Ipin and Maro...

 * 2 dari kembar 4...Maro and Mashi...

Detail:
Date birth: 14/04/2005
Date die: 03/01/2011
Age: 5 years and 9 months

Mother's name: Tommy
Children's name: Ayah and Mama (twin - both missing), Upin, Ipin, Mashi and Maro (twins)
Grandchild's name: Mondok (Mama's daughter)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails