Sunday, May 1, 2011

Happy Labour Day 2011...

Happy labour day to all my readers...jatuh on Sunday so Monday off...yeay...weekend ni cuti lama so last Friday my parent as usual datang rumah nak main ngan cucu kesayangan yang sorang tu...Mia Qaleesya...bagus gak at least dia tak lah rindu sangat kat Papa dia...sibuk main jek...every weekend sejak G takde ni, memang my parent akan datang and tido rumah...plan asal nak bawa balik kiteorang (aku and Leesya) balik Seremban Saturday pagi lepas breakfast tapi tertibe Ayah kata balik lepas Maghrib jelah...ala bukan jauh mana pun...45 minit jek Sepang-Seremban tu ikut jalan lama...then Ayah plan nak singgah KFC jap...belikan mashed potato kat Leesya tapi dia tertido lak...so balik terus...

Saturday siang just lepak2...malam baru kuar pi kenduri doa selamat sempena sepupuku masuk rumah baru beli kat Dusun Nyior, Rahang...teres 3 bilik...kecik jek...rasanye rumah sewaku pun lagi luas...actually dah 4 hari sakit kepala ni...balik dari kenduri makin teruk denyut2 tu...telan panadol 2 biji before tido pon tak mampu melegakan...Sunday pagi still rasa lagi denyut tu tapi kurang sket...

Sunday tengahari pi kenduri kawen anak kawan Ayah, Uncle Yahya kat Seremban 2...kepala still berdenyut tapi tak sakit sangat...petang tu tido jap...malam datang balik denyut tu...amik 1 biji panadol lagi...ish...tah bile nak hilang...agaknye aku stress jaga Leesya sensorang...plus tak pernah cukup tido...rindu G lagi...stress keje office lagi...erm berharaplah sangat denyut2 ni hilang cepat...sian Leesya nanti kalau aku tak layan dia...bile lah leh berehat ngan senang hati yek...guling2 bantai tido jek...weekday keje walaupun kadang keje kat rumah...weekend parent datang rumah lak...so kenelah kemas sket2...ish...kene lay down jugak tenangkan diri ni bile dah balik Sepang nanti...if tak, denyut tu datang lagi...adeh...

Sempena hari pekerja ni, teringat balik my first job...04/2007...dah 4 tahun rupenye...5 company dah join...paling lama company sekaranglah...happy sangat ngan current job...kire tercapailah job impianku...and plan nak spend few years lagi ngan company ni...salary pun sejak first job dah meningkat 215%...syukurnye...=)...G lak start keje on 05/2006...dah 5 tahun...sekarang baru dua bulan join goverment...under training lagi...hehehe...tahniahlah untuk dia...harap dia bertahan kat PULAPOL tu sampai hujung tahun...oklah tu...at least salah sorang from us dapat govt...terjamin hidup my family...

Mama lak tak habis2 suh aku apply cikgu...alasan dia cuti banyak and senanglah nanti nak minta tukar kot2 G kene posting tah mana2...ish...aku selalu berkeras takmo...aku memang pendiam...tak pandai sangat nak deal ngan manusia2 lain...lebih suka ngadap bende2 tak bernyawa cam laptop...hahaha...ketik jek diam2...hati tak lah sakit sangat...tak terbayanglah camne melayan kerenah budak2 sekarang yang dengarnye makin degil and suka melawan...cukuplah pengalaman jadi pengawas time Darjah 6 dulu...kene jaga budak2 Darjah 1 yang degil giler...leh migrain dibuatnye...harap nanti Leesya jadi budak baik...nampak gaya, cerdik si kenit tu...=)
Related Posts with Thumbnails