Sunday, June 19, 2011

Happy Papa's Day 2011...

Hahaha...dah malam2 baru nak wish...al-maklumlah...sejak G takde ni, masa aku habis melayan kerenah Leesya jek...weekday aku memang cepat berlalu...jap jek dah weekend balik...sampaikan kadang2 rasanye tak sempat nak merindui G...mula2 kene tinggal dulu memang terasa sangat hidup ni sunyi tanpa dia...segala-galanye aku kene handle sendiri...dari bab rumah, 2 biji kete, kucing2, sume bil2 dia and aku and kehidupan Leesya, aku urus...tapi so far ni, anything aku leh handle lagi...parent aku pun every weekend datang jenguk2 si kenit tu...cucu sorang kan...=)

Personal thing aku cam blog ni, window shopping ke terpaksa aku letakkan jadi second priority...Leesyalah segala-galanye sekarang...even masa tengah taip ni pun, sibuklah aku menepis2 tangan kenit tu yang asyik2 nak tekan "Esc"...masa main yang semakin lama dari tido wat aku makin busy melayan dia...jap2 dia merangkak laju kejar meows, masuk bawah meja, berdiri and berjalan sambil pegang sofa, kutip and makan pe saje yang dia jumpe kat lantai, berdiri sambil pegang cabinet tv, pastu tengok tv dekat2, goncang player Astro, punggah pampers and mainan dalam bakul mainan dia, makan Android Mama, main cak2 di balik langsir ngan meows, tarik and try makan wire charger laptop yang tengah charge (menarik perhatian sebab de lampu)...huhuhu...memang tak bagi chancelah Mama dia online...=P

Back to G, rupe2nye dah hampir 4 bulan dia training...start Mar dulu and habis Nov nanti...9 bulan on training...selama 4 bulan tu jugak aku dah berjaya survive menjaga Leesya sendirian...hehehe...just sian kat G la...tak leh jadi Papa sepenuh masa...huhuhu...last week dorang bagi kebenaran balik rumah...just untuk yang dah kawen jek...hehehe...so masa on the way hantar dia ke ERL Salak Tinggi tu, G tertibe tanya...samada aku merindui dia tak selama dia takde ni...hahaha...terdiam terkedu gak aku nak jawab...terharu pun yek gak...sempatlah aku cover air mata yang nak menitis setitik dua ni...mestilah rindu tapi life harian aku yang busy kadang2 tak sempat nak teringat dia...tapi waktu aku paling miss him is at 11pm everyday...hahaha...sebab pe?...sebab time tu lah dia akan curi2 call bile sume orang kat sana dah tido...dulu hampir hari2 dia akan call...tapi sekarang kerap lak sport check so seminggu tu paling koman pun 2 kali...selalu gak aku tertido time tunggu tu...sadis jek rasa bile phone tak berbunyi...huhuhu...alih2 dah pagi...=(

K lah...anyway just nak wish "Happy Papa's Day" to my beloved husband, G...semoga kehidupan family kiteorang bahagia sampai bile2 and dilimpahi rezeki yang halal...uish...tak sabar tunggu dia habis training hujung tahun ni...nak putihkan balik muka dia and panjangkan rambut tu sket...hahahaha...actually i dont like see him botak and gelap...hahaha...nak continue balik window shopping or rayau2 every weekend...kali ni mesti besh coz Leesya dah boleh take part acara makan2...hehehe...kaki jalan n makan cam Mamanye...=P

 * Leesya with Papanye...ikut muka Papa ke Mama...hehehe...=)

 * Kasih Papa...mendodoikan ci kenit tido...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails