Saturday, October 1, 2011

Outing 12 hours PULAPOL on Oct 2011...

Today my Mr SweetHeart dapat outing...start from 10am-10pm...means 10am kuar and masuk balik on time or before 10pm...tapi cam besalah...mesti dilepaskan lambat...sengaja...! Dorang tu tak tau ke masa tu emas bagi family2 kat luar ni...saje jek lengah2kan...11am baru leh kuar...macam2 alasan2lah bagi...family2 pun dah lali dengar...dah lah journey nak sampai Sepang ni makan masa 2jam...mula kene naik teksi ke KL Central...then naik ERL ke Stesen Salak Tinggi...30minit journey...tu tak termasuk waiting time...huhuhu...tapi papehal pun, dia sampai on time as my expected time, 12pm...=)

Leesya pun sempat tido sejam so just angkat dia masuk kete jelah...hehehe...terkebil2 pelik, pikir kene pi mana ni...hahaha...kutip Papanye kat ERL lah...then drive laju2 ke Mydin lak...yelah masa tu emas...so targetnye nak freekan semaksimum masa Papa tuk main ngan Cikenit ni...coz tah bile Papanye akan balik lagi...huhuhu...done beli barang dapur sket...rush bungkus 2 nasi kandar lak kat depan Mydin...ayam madu dia memang sedap! Telur bawang pun best, sayur sket and seketul besar sotong...mengayat sket2 dapatlah diskaun 70sen...hahaha...oklah tu dari tak dapat...total is RM15...mamak besalah...harga kaw2 punye dia bagi...=P

Bungkus tu sebab makan kat rumah lagi senang...tau2 jelah kalau melayan Cikenit ni makan mesti berkecah...dia nak suap sendirilah...lambat suap ngamuklah...nasi tabur2 kat baju and lantailah...jap2 nak air lah...sudahnye Mama dia gak yang tak habis2 makan, sibuk layan Cikenit jek...masa makan pun mesti over sejam...huhuhu...2pm settle makan...then time to golek2 depan tv and tunggu Cikenit tertido...perut kenyang so senang hati...2.30pm dah terlena...Mama pun join sebelah...dah Papanye sibuk check FB...so bye2 lah...4.30pm Cikenit dah bangun...tengok2 Papa still on FB lagi...ish...ingatkan join kiteorang...best sangat ke FB tu!!! Terbakar tul hati...! Mulalah rasa nak majuk...! Dah lah masa limited...spend kat FB lak...! Then Papa goreng wedges...konon2 nak pujuklah...erm...malas layan...6pm, layan Cikenit jalan2 depan rumah...dia nak buktikan kat Papa yang dia dah confident jalan sendiri tanpa jatuh...takmo pegang tangan dah...hehehe...kebolehan baru minggu ni...before ni pun dah jalan dah tapi short distance jelah...jap jalan, jap merangkak camtu...then 6.30pm kene mandi sebab 7.15pm kene kuar dah hantar Papa ke ERL balik...huhuhu...hati ni masih bengkak...=(

Makan dulu kat Kota Warisan...tapi kene makan cepat2 sebab paling lambat kene nek ERL 8.30pm...journey kan 30minit then kene amik teksi lagi ke PULAPOL...kang tersampai lambat, kene denda lak...dorang tu pun memang suka cari alasan nak denda2 ni...tapikan...kali ni perasaan cam pelik ket...takde lak rasa sedih...huhuhu...sebab asyik rush2 kejar masa kot...plus sakit hati lagi hal FB tu...erm...nak majuklah 2,3 hari...=(

Then tonight...erm...all back to normal...its only me and Cikenit in the house...with 4 meows and house work and office work and Baby Gold to take care...erm...jiwa rasa sunyi and kosong...deep down rasa alone...dah 7 bulan aku survive sendiri...tabah ke diri ni bak kata kawan2 yang lain...? Nak tak nak memang kene cekal and kuat and tabah...! Rasa cam dah lama sangat tak kuar seharian pi window shopping, jalan2 and makan2 on weekend...huhuhu...rindu sangat saat2 tu...takpelah...dah 7 bulan pun aku bertahan...mampu ke bertahan 2 or 3 bulan lagi...??? Tarikh passing out pun susah sangat dorang nak confirmkan...jap kata hujung Nov, jap awal Dec, jap awal Jan...huhuhu...tah camnelah aku nak habiskan 12.5 days of annual leaves ni...dah lah tak leh carry forward...kalau dia habis awal Dec, bolehlah holiday...kalau tak? erm...tension...serabut pikir bende ni...!!!

* Hati sakit...so no pic for today...!!!
Related Posts with Thumbnails