Tuesday, August 7, 2012

My next delivery after deliver...

Hehehe...next delivery tu bukanlah maksudnye next new born...tapi bende yang paling2 aku takut nak kuarkan lepas deliver ni...apekah tu? Wahahahaa...buang air besarlah...kalau dulu time beranak Leesya, memang tersangat seksa...mengigil2 nak kuar and lepaskan...dekat sejam gak lam toilet...takut jahitan bawah tu tertetas ke luka ke...maklumlah first time beranak...Leesya nangis kat luar dengar jelah...sian gak tapi Mama dia de urusan yang lagi penting...wakakakaa...tapi besalah...kite learn from mistake...time tu memang natural out...tunggu perut sakit nak membuang...so kirenye memang nak tak nak terpaksalah buang time tu...=P

So lepas 2nd delivery ni, rasanye tak sanggup dah nak lalui pengalaman sama cam dulu...seksa sangat rasanye...bukan sembelit pun...kali ni gunakan 'pembantu'...kekeke...yek membantu melembutkan najis...so taklah terseksa sangat...guna pe? Hehehe...Natural Clenx Tea from NH Detoxlim...bende ni dah lama dah consume...bile rasa perut penuh jek bancuh secawan pekat2...kalau ikut instruction kat paket tu kata guna air panas jek...tapi ishhh...tak lalulah pulak...so buh sket gula so air teh tu manis2 sket...baru leh telan...dah minum tu, dalam masa 12 jam akan rasa nak membuang...tanda2 dah sampai masa tu, perut akan sakit sekejap2 dalam 2, 3 kali...rasa cam sakit perut berangin camtulah...pastu ready jelah kat toilet...

Teh pelawasku...

So harini genap hari ke-8 berpantang...around 5 am tadi sakit perut...7 am baru membuang...walaupun takut2 tapi lancar jek...langsung tak menyakitkan...maybe 3, 4 hari kene minum lagi untuk next delivery...Natural Clenx Tea ni mungkin tak elok untuk diamalkan hari2 tapi baguslah untuk cuci perut sekali sekala...mungkin seminggu sekali ok...ataupun bile makan macam2...so sebelum tido, minumlah secawan...angin pun dia tolong kuarkan...memang rasa best jek lepas tu...legaaa...=)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails