Monday, December 3, 2012

Stok susu EBM selama 4bulan ni...

Di kala malam yang sunyi ni...hanya aku bertemankan Ipin jek kat dapur ni...Reena dah lama lena kat hall sensorang...Leesya and Papa G lak lena kat bilik...Ipin, satu-satunye kucing jantan kiteorang yang tinggal...busy makan peha ayam...aku lak terjelepok depan peti ais...busy susun2 stok EBM yang semakin banyak...erm...freezer EBM dah lama penuh...ni dah makan space freezer peti ais lak...risau pulak pikir mana nak simpan lagi...takkan nak kacau space ikan, ayam lak...

Reena masih lagi tak pandai minum botol...huish...umo dah 4bulan...setakat ni dah 4jenis puting kiteorang cube...sume direjectnye...dari Dr Baby, Avent, MAM even Tommie Tippie pun...huhuhu...pasni takmo dah beli puting colour kuning...coz semut rumah ni suka makan...dah basuh banyak kali pun sama jek...sedap sangat ke...? Habis berserbuk2 bahagian dalam puting Dr Baby tuh...perasan gak...sejak akhir2 ni, Reena suka mengigit...dah banyak kali gak dia wat Mama dia terkejut...dah gigit tu, selamber jek senyum...wat muka tak bersalah...uishhh...Mama nak marah pun tak sampai hati coz dia wat muka comei...huhuhu...sabar jelah...so bile pikir2 balik, maybe dia suke puting leper cam NUK kot...puting2 yang de sekarang ni sume hujung bulat...dulu de orang hadiahkan puting NUK 1set...1 untuk siang, 1 lagi untuk malam...puting yang siang tu dah try bagi masa umo 2bulan...jap jek dia luah...langsung tak nyonyot...so kali ni sejak2 dah pandai gigit2 ni, try bagi puting yang malam lak...nampak gaya cam dah pandai nyonyot...so bolehlah nanti beli puting botol NUK lak...if tak pandai gak, choice terakhir maybe gune puting Mimijumi...if takmo gak, minum cawan jelah Reena oi...pening Mama layan kerenah ko sorang...

Oh, pasal stok2 EBM lama tu, de gak try bagi Leesya...tapi camtulah...budak dah besar, dah pandai makan macam2, tau jek rasa susu dia tu lain sket...baru minum sket, tertibe jek takmo...coz dia tau de EBM lam susu formula dia tuh...huhuhu...tapi if kite campur 1oz jek, hah...leh lak dia terima...maybe tak rasa sangat kot...dah cube dah mix ngan Milo, susu HL Chocolate, Strawberry...still gak dia takmo...tau jek dah campur EBM sket...huhuhu...nak tak nak kene gak proceed plan B ni soon...

Pe plan B tuh...? Hehehe...tukar jadi makanan lainla...ingat weekend ni nak search resepi wat puding berperisa guna EBM...wakakaka...Incik SweetHeart G suggest suh wat cam Calciyum or yogurt...erm...cam susah jek...tengoklah camne...if rajin, weekend ni leh wat...coz kadang2 bile mood rajin tu datang, Reena lak saje tak bagi chance...nak menempel manjang, berjam2...erm...terpaksa layan sebelum dia jerit 1rumah bingit...selalu tertanya2 gak...pe lah jiran dengar dari rumah ni yek...=P
Related Posts with Thumbnails