Saturday, January 5, 2013

My Medela Swing seriously injured...critical...need to be warded!

Today is really a bad day for us…huhuhu...

Firstly...miscommunication...

As usual every weekend, sure kiteorang merayau the whole day on Saturday...so plannye nak ke Medela Service Center kat Dataran Palma, Ampang...tapi my Mr SweetHeart ni drive menghala ke Bangsar...aduiyai...miscommunication la pulak...nasib baik tak sampai lagi kat Menara UOA tu...memang malam tadi dah citer dah de 3 Medela Service Center kat Semananjung ni…1 kat Penang, 1 kat Menara UOA, Bangsar and 1 lagi kat Dataran Palma, Ampang...tah nape dia ingat aku nak pi UOA tu...situ ok jek tapi cam agak leceh jek nak register bagai before masuk…

1) MEDELA SERVICE CENTRE BANGSAR
Office Suite A-18-3 & A-18-3A
Level 18, Menara UOA Bangsar
N0. 5 Jalan Bangsar Utama 1
59000 Kuala Lumpur
Tel : 03-2284 6388
Email : cs.bangsar@lacta-equip.com

2) MEDELA SERVICE CENTRE AMPANG
Lot B2-G, Jalan Selaman 1
Dataran Palma Off Jalan Ampang
68000 Ampang Selangor
Tel : 03-4270 1128
Email : cs.ampang@lacta-equip.com

3) MEDELA SERVICE CENTRE PENANG
9-12-22, Taman Kheng Tian
Jalan Van Praagh
11600 Pulau Pinang
Tel : 04-282 7278
Email : cs.penang@lacta-equip.com

Rasa merana betul hidup tanpa Medela Swing aku tuh...walaupun hanya pam during office hours...memang de Avent Manual as backup tapi tulah...boleh patah jari - jemari and tengkuk ni dibuatnye...bukan pandai sangat ritma nak 'panggil' susu tuh...cukuplah pengalaman time Leesya dulu...fail...ish...memang tabik springlah sape tahan pakai manual pump berbulan2 ni...salute babe…! My personal opinion...rasa cam tak puas guna manual pump ni...penat jek dapat tapi hasil tak macam yang diharapkan...maybe sebab aku sendirik yang tak pandai gune...lagipun aku lagi senang if wat keje sambil pump...jimat masa, tenaga...tau2 jek ohhh...hampir penuh botol…=)

Secondly...Not supported...

Lucky for me...masa sampai kat Medela Service Center Dataran Palma tu around 1330, kedai langsung takde customer...Saturday dia buka halfday jek...sampai 1400...so senang hatilah dia layan...my pump tuh still under 1 year warranty...but the bad thing is...supplier tuh bukan under dia...so dia tak berani nak buka, korek2 bagai...means its better sent back to the same supplier...so can avoid any costs if its really a product defect...erm sedihnye...next...heading ke Taman Samudra, Gombak lak...perut makin berbunyi2 and lapar...tapi tah nape tak tau nak makan mana kat Ampang tu...sume tak berkenan...so terus jek gerak...lalu MRR2 memang menyakitkan hati...jem and hujan lagi...tension betul...budak2 masing2 lena dibuai mimpi dah…

Thirdly...Supplier accepted...finally 1 good news…

Aku agak familiar gak area Gombak...sebab dulu pernah duk Jalan Kuching...so tak susah nak cari Taman Samudra tuh...GPS Preve pun sket2 membantu gak tunjuk jalan dari Ampang tadi...just kiteorang tak suke environmentnye...rasa cam sesak, padat, banyak betul kete kat situ...jem lagi...macam tertekan jek duk situ...jumpe supplier kat rumah dia around 1430...lucky dia de and sudi layan...jumpe kat gate jek pun...actually my pump tuh susu pernah termasuk dalam tubing and sampai ke bahagian motor...memang tak pasan...dah cuci2 tubing...troubleshoot cuci motor ikut buku...nampak cam dah ok...boleh run and pump...tapi masuk jek 2nd phase, dia automatic off...bile on balik, takmo run dah...supplier tu kata nanti dia tengokkan...if critical, kene send to technician...huhuhu...harap tak seriousla sakit pump aku tuh...tah bile nak dapat balik…

Fourthly...Late lunch..

Hah...settle masalah deliver pump…! Next, lunch pulak...perut dah rasa semacam, masuk angin kot...semalam dinner makan Domino's Pizza jek pun...tau de restoran asam pedas kat Taman Sri Gombak...pernah masuk Jalan - jalan Cari Makan...tapi tak ingat lak nama dia...search2 kat GPS, jumpe...Asam Pedas Mak Usu...tapi sebab jem and Mr SweetHeart teringin makan nasi beriani...terus heading to Bandar Baru Bangi lak…lalu lagi MRR2...still jem...risau gak if nasi beriani tu habis kan...yelah dah 1530...huhuhu...tawakal jelah...plan B...makan nasi kandar Pelita or Kayu...sian Leesyalah kot2 lapar...tapi dah minum susu pagi tadi before kuar...

Restoran Asam Pedas Mak Usu
No 3, Jalan SG1/1
Taman Sri Gombak
68100 Batu Caves
Selangor

Fifthly...Queue but satisfied…2nd good news…

Sampai jek Restoran Anje Nasi Beriani Gam Johor, terkejut gile...! Penuh restoran tuh...panjang beratur nak order...terpaksalah parking jauh...aku makan nasi beriani ayam beriani...G lak nasi beriani kambing…2-2 nasi tambah...sibbek Reena tak banyak ragam...dia leka tengok baby lain...so dapatlah Mama dia makan ngan aman sket...Leesya lak makan lauk jek...nasi tak luak sebab dah banyak minum air lam kete tadi...kucing2 kat kedai tu bulu cantik2...mata bulat bersinar...rasa cam nak culik jek...hari2 makan best yek...tu lah gebu2...

Restoran Anje Nasi Beriani Gam Johor
15, Jalan SS 15/1C
Seksyen 15
Bandar Baru Bangi
43560, Selangor

Sixthly...Cempedak…3rd good news…

Now musim cempedak...bersepah orang jual tepi jalan...aku ape lagi...memang rambang mata...penggile cempedak...so belilah sebiji...suke yang isi nipis, kecik2...tapi tak pandai nak pilih sendirik...G suh makcik tu pilihkan...tawakal jelah if dia nak wat naya kite kan...manatau dapat isi kurang or tebal...aku tunggu lam kete jek, Reena tido...on the way tu, harum semerbak betul bau cempedak kat bonet...sampai rumah terus korek2 isi...cantik, manis, cute, banyak pulak tuh...siapkan tepung, terus goreng...best giler wat makan petang…!

Seventhly...mee payau…

Actually turn aku masak dinner tonight...dah agreed dah nak wat mee goreng basah...tapi Reena lebih berkuasa...ngamuk2 nak menempel lelama...diajaknye tido sama...kuar bilik tengok2 dah 2130...Leesya tengok Pocoyo kat laptop...Papa G lak tengok tv...ingatkan dia dah masaklah...nak runggu aku settlekan Reena, berjam...G wat mee goreng mamak...ingatkan nak temanlah dia kat dapur sambil kemas2...tapi Leesya datang kata Reena nangis...erm...ngigau ler tu...so menempel lagi kat hall...disebabkan mee tu payau...rasa susah betul nak habiskan...sibbek G wat setengah paket jek...Leesya makan sket...bising2 komen pedas...hahaha...actually takla lapar sangat tapi sayang pulak if mee beli Khamis lepas tu tak guna...bukan tahan lama pun...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails