Wednesday, January 1, 2014

Happy New Year 2014!



Rasa sunyi sepi betul kat Taman Bunga Raya, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang ni...takde bunga api...takde riuh rendah orang berkumpul...takde budak2 berkeliaran, main lari2...takde jem, kereta hon2 sana sini...memang aman giler...tenang betul...plan asalnye...nak melepak, rayau2 Putrajaya 9.30pm tadi...tapi Mr SweetHeart tibe2 kata rasa malas, ngantuk...ermmm...yelah dia bangun awal pi keje pagi tadi kan...nak paksa2 pun tak guna…2 Cikenitku tuh pun macam tak reti duduk diam...entah salah makan pe...active semacam...asyiklah gaduh rebut mainan...rengek2 jap...pening layan...so...layan jelah tv...tengok citer Transformers: Dark of the Moon...best giler dengar sound effect robot2 tu...bile iklan, baru perasan...laaa...aku sorang jek yang focus tengok tv…Mr SweetHeart dah terlena sendiri atas sofa belakang aku...Leesya sibuk makan kepak ayam panggang merah sambil acah2 meow...Reena tah bile masa pulak dah terlena sendiri sambil minum…



Erm...Transformers betul2 habis on midnight...jengahlah ke luar jap...sunyi giler...rumah jiran2 ade yang dah gelap, malap...dah takde pergerakan langsung...tu yang terasa betul sunyinye...kemas dapur jap and pikir2 nak buat ape lagi...nak tido, rasa tak senang hati pulak...sebab laptop tak buka lagi malam ni...tu yang on kejap ni...check order, booking, payment...balas PM sket2….wall penuh ngan wish new year, azam tahun baru...and ohhh...teringatlah pulak blog yang berhabuk tak ber'update' ni...mungkin boleh selit azam tahun baru ni untuk lagi rajin mengupdate...huhuhu...kalau ade masa lah…lagi nak berazam ape yek...

  1) Rajin update blog...
  2) Kumpul dinar & dirham...
  3) Mantapkan business...
  4) Setup dropship sendiri...
  5) Regularly kemas stor...preparation untuk pindah our own house nanti...
  6) Filing bill2 lama yang bersepah tu...
  7) Rajin masak sendiri...
  8) Lose weight sket...
  9) Rajin bersauna...
10) Career plan...

Plan esok...ermmm...akan menjengah Little Jannah Integrated Kindergarten kat Taman Seroja, BBST...last minute punye plan...huhuhu...gara2 babysitter nak naikkan RM150 start bulan Jan ni...naik 30% tu...melampau kan? Jaga sorang 2 tahun and sorang lagi 4 tahun = RM650! Memang melenting Mr SweetHeart bile dengar...baru2 ni ade discuss lagi mintak dia considerlah sket...budak2 makin besar, patutnye makin kurang harganye...tapi ni naik lak...alasan dia...harga barang naik, bas sekolah naik...dah lah meniaga nasi lemak lagi pagi2...takkan tak mampu tampung kot...kot betul sesak sangat, boleh pulak tukar phone baru...menyirap jek tengok...yang paling Mr SweetHeart sakit hati bile dia kata tu harga normal sekitar Sepang ni...tu pun kononnye dah considerlah ngan kurangkan RM50...wowww...mencekik betul kalau nak naik RM200 terus...kiteorang pun dah discuss bende ni ngan parent masing2...dorang pun setuju untuk tukar babysitter yang setaman jek...dapat depan rumah lagi bagus...jimat masa, jimat minyak, senang...ade beberape options jek sekarang ni…

1) mintak tolong jiran depan jagakan Leesya and Reena...
2) Leesya masuk kindergarden and Reena stay kat jiran tu...


Leesya baru 4 tahun...rasa macam awal jugaklah nak sekolahkan dia...tapi dia pun nampak ok jek...nak lah belajar2 ni...pandai berkawan...just that nanti sian pulak Reena sensorang kat babysitter baru...maunye buat perangai...soal kos pulak...mungkin mahal sket compare ngan hantar ke babysitter lama tuh...tapi dari satu side...agak berbaloi kot kalau ngan harga yang lebih kurang, Leesya dapat belajar something...ermmm...penatlah pikir2 bende ni...tengoklah camne perbincangannye sok...dengarnye ade kosong lagi...sempat lagi register...lagi satu hal...kiteorang pun tak discuss lagi ngan jiran depan tu...kot2 dia nak tolong jagakan...huhuhu...


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails