Wednesday, March 25, 2015

Kakiku lebam dihimpap air botol 1.6 Liter...



Lately ni rasa nak detox jek...tu yang wat infused detox lemon drink tu...isi penuh lam botol 1.6 Liter...wat malam, tinggalkan semalaman lam fridge, sok siang kene habiskan semua...tapi nak jadi citer, dah siap buat tu, entah nape tak terus masuk lam fridge...letak kat bar setinggi dada tu...kejadian berlaku Isnin malam...tapi 2 hari kemudian baru perasan sakit and lebamnye...huhuhu...



Ok...huduh...besar and panjang...susah cari kasut...ni lah kaki pompuan yang terlalu banyak berjalan...berjalan berlari kejar train ERL Salak Tinggi - KL Central...then berjalan berlari kejar train LRT ke Ampang Park lak...sambung lagi berjalan laju 5 minit ke office...tu pagi, lunch time berjalan laju lagi 15 minit ke post office Ampang Park...pos parcel my lovely cust...petang ulang semula kejar train lagi...malam memang berdenyut2 sakit kaki...tak larat masak dah...mengurut kaki sambil settlekan order and lipat baju...penat betul sejak keje KL ni...

Nampak tak lebam dekat2 jari kelingking tu...mula2 ingat kene kat jari je...harini masa menunggu kat klinik, baru perasan lebam yang besar tu...dui...actually MC harini bukan sebab kaki...tapi sakit mata dah 4 hari...8 hari straight kaw tak masuk office, masaklah jumpe boss nanti...3 hari sebelum ni amik cuti...start Rabu, 18/03 ritu...sok and lusa kene tunjuk muka...malasnyeee...tapi Isnin cuti lagi...hehehe...

Selamat Hari Polis Yang Ke-208 Tahun...

While I'm at clinic, G pagi2 dah busy berkumpul reramai kat PULAPOL, Jalan Semarak...dah 17 hari dia prepare for today's event...praktis kawat pagi and petang...dah hitam my Lovely SweetHeart tuh...huhuhu...takpe...dia de super healing power untuk kembali putih cam biasa...pantas lak tu...tak macam I ni...kene tonyoh macam2 baru cerah...sibbek Papanye dah download sket gen super power healing tuh kat Cikenit2 ku...



Well...Selamat Hari Polis yang ke-208 Tahun untuk suamiku and juga Ayahku, retired sudah...bangga ngan dorang...bangga ku jadi anak and isteri polis...Leesya and Reena pun beruntung...pandai jek samakan...



Leesya: "Papa keje polis...Atuk Lan pun sama polis...tangkap orang jahat..."
Reena: Tunjuk gambar 2-2 pakai baju polis..."Sama ni...sama...sama..." sambil tunjuk2 pic...



G dah 4 tahun join PDRM...sejak Mar 2011...time tu rekrut kat PULAPOL, Jalan Semarak...Leesya baru 6 bulan...Ayah lak...erm...habis sekolah terus join kot...dah retired few years...

Monday, March 23, 2015

Review: Sushi King at 9 Avenue, Nilai...

Address:
Lot 25 & 26A, Ground Floor,
9 Avenue, Taman Koporat,
Putra Nilai,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan.

Landmark:
Dalam kawasan Giant Nilai
Mengadap parking Giant

Business Hours:
11.30 am - 10 pm (Sun-Thu)
10.30 am - 10.30 pm (Fri-Sat)

Review:
First time makan sini...dulu take away je...restaurant dia bersih, kemas and tersusun...mungkin sebab baru start 11.30am...I check in around 12.30pm...actually I ni tak pernah suka sushi...baru ni nak belajar makan...firstly, masuk duduk kat railway tu, godek2 menu...sambil jeling2 piring2 yang lalu...erm...ok set, try yang RM3 and RM4 dulu...



Sebelum amik piring, baca details ingredient dulu...huhuhu...tu yang makan lama sangat ni...lepas 1-1 try...last2 haaa...5 piring jugak licin...2 beige (RM3) and 3 pink (RM4)...wasabi tak berani amik..manatau spoiler taste je kang...lagipun air tak order...



Inari (124 Kcal)
Sweet beancurd skin...piring beige...RM3...ade 2 ketul...ni je I sebat 2 piring...sedap...! Beancurd tu lembut, de rasa manis2...mungkin dicelup dalam kuah lutsinar berperisa...dalam dia ade nasi...



Surimi Scallop (140 Kcal)
Deep fried fish based scallop...piring pink...RM4...ade 2 ketul...senang cite dia nasi and nugget ikan...atas tu ade mayonis and telur ikan secoet...oklah for fish lover cam I...



Golden Ball (248 Kcal)
Deep fried egg and shredded crabstick...piring pink...RM4...ade 2 ketul...rupenye telur tu digoreng bersalut tepung...then belah 2, letak mayonis and isi ketam merah putih tu...rangup...lari2 bile dikepit chopstick sebab kulit luar tu rangup...huru hara sket makan dia...



Chuka Iidako (88 Kcal)
Seasoned baby octopus...piring pink...RM4...ade 2 ketul...seaweed tu tak pelik sangat rasanye...tapi kene jaga2 kalau makan bahagian kepala...sebab mata and mulut, chef tak buang...so, kalau tergigit, ade rasa pasir2...spoiller mood betul...



Kalau tunjuk kad Sushi King tu ade less...mine rasanye pernah ade,tapi entah hilang mana...so guna kad Tesco je...dapat 10% less...ade Service Charge (11%) and Govt Tax (6%)...

2 beige - RM6.00
3 pink - RM12.00
Disc Tesco 10% - RM1.80
Sub Total - RM16.20
Service Charge - RM1.80
Govt Tax - RM0.97
Total - RM18.97
Final Total - RM18.95

Conclusion:
Puas hati...harga tak mahal sangat...affordable...parking senang...lunch time tak ramai orang (ke sebab weekday...or orang tak gaji lagi?)...next time boleh datang lagi...
Related Posts with Thumbnails