Monday, March 23, 2015

Review: Sushi King at 9 Avenue, Nilai...

Address:
Lot 25 & 26A, Ground Floor,
9 Avenue, Taman Koporat,
Putra Nilai,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan.

Landmark:
Dalam kawasan Giant Nilai
Mengadap parking Giant

Business Hours:
11.30 am - 10 pm (Sun-Thu)
10.30 am - 10.30 pm (Fri-Sat)

Review:
First time makan sini...dulu take away je...restaurant dia bersih, kemas and tersusun...mungkin sebab baru start 11.30am...I check in around 12.30pm...actually I ni tak pernah suka sushi...baru ni nak belajar makan...firstly, masuk duduk kat railway tu, godek2 menu...sambil jeling2 piring2 yang lalu...erm...ok set, try yang RM3 and RM4 dulu...



Sebelum amik piring, baca details ingredient dulu...huhuhu...tu yang makan lama sangat ni...lepas 1-1 try...last2 haaa...5 piring jugak licin...2 beige (RM3) and 3 pink (RM4)...wasabi tak berani amik..manatau spoiler taste je kang...lagipun air tak order...



Inari (124 Kcal)
Sweet beancurd skin...piring beige...RM3...ade 2 ketul...ni je I sebat 2 piring...sedap...! Beancurd tu lembut, de rasa manis2...mungkin dicelup dalam kuah lutsinar berperisa...dalam dia ade nasi...



Surimi Scallop (140 Kcal)
Deep fried fish based scallop...piring pink...RM4...ade 2 ketul...senang cite dia nasi and nugget ikan...atas tu ade mayonis and telur ikan secoet...oklah for fish lover cam I...



Golden Ball (248 Kcal)
Deep fried egg and shredded crabstick...piring pink...RM4...ade 2 ketul...rupenye telur tu digoreng bersalut tepung...then belah 2, letak mayonis and isi ketam merah putih tu...rangup...lari2 bile dikepit chopstick sebab kulit luar tu rangup...huru hara sket makan dia...



Chuka Iidako (88 Kcal)
Seasoned baby octopus...piring pink...RM4...ade 2 ketul...seaweed tu tak pelik sangat rasanye...tapi kene jaga2 kalau makan bahagian kepala...sebab mata and mulut, chef tak buang...so, kalau tergigit, ade rasa pasir2...spoiller mood betul...



Kalau tunjuk kad Sushi King tu ade less...mine rasanye pernah ade,tapi entah hilang mana...so guna kad Tesco je...dapat 10% less...ade Service Charge (11%) and Govt Tax (6%)...

2 beige - RM6.00
3 pink - RM12.00
Disc Tesco 10% - RM1.80
Sub Total - RM16.20
Service Charge - RM1.80
Govt Tax - RM0.97
Total - RM18.97
Final Total - RM18.95

Conclusion:
Puas hati...harga tak mahal sangat...affordable...parking senang...lunch time tak ramai orang (ke sebab weekday...or orang tak gaji lagi?)...next time boleh datang lagi...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails