Saturday, March 5, 2016

Day 4...and last day...

Hari keempat...and last day di sni..plannye petang ni balik...ahhh...tak sabar rasanye nak balik rumah sendiri...banyak bende tergendala...plan nak settlekan sementara cuti tak bergaji 4 minggu ni...antaranya...
  • isi forms and prepare documents untuk keje baru
  • scan and email to HR
  • basuh and lipat berlonggok2 baju
  • jahit and repair baju
  • iron baju2 bermusim cam baju Melayu, kurung, ect
  • trim rumput Pintoi
  • pos rumput Pintoi
  • trim pokok bunga Rhulia
  • siapkan MOL kulit telur
  • prepare and spray bancuhan cili api untuk halau semut pokok bunga Rhulia
  • basuh and kemas cage
  • pos parcels
  • hantar barang2 recycle ke Precint 9
  • re-organize dapur
  • pergi kedai bakery
  • buat brownies and try jual online
  • survey kain ela kat Nilai Square and jual online
  • amik pokok bunga pukul 8am yang putih kat Jalan Labu and biakkan
  • and the list goes on...

Haritu datang bawak cili api, sebabnye JB susah nak dapat cili api yang pedas...so untuk lunch, G minta masakkan ayam masak lemak cili api...ngan syarat tak boleh pedas sangat untuk Ayah Mak..tak taulah ku camne criteria "tak pedas" tu kalau bahan utamanya memang cili api...anggaran segenggam gak laa or lebih kurang 33 biji cili...tadi rasa2, taklah pedas tapi tak taulah if dah sejuk nanti...kentang boleh cover kepedasan...


Ayam masak lemak cili api with kentang...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails