Tuesday, April 19, 2016

Harini kene se'das' lagi...

"Kalau nak main - main, baik main kat rumah je..."...haihhh...walaupun ko mengomel je tapi panas pulak hati ni dengar ayat kawan baru kenal 3 minggu ni...tiap hari lately ni ade je ayat pedas dia...kite ni nak bersangka baik, nak berkawan2 pun dah pikir beribu kali samada nak terus kawan ke tak...entah ape yang dia tak puas hati sangat...

Memang tak dinafikan, task kite everyday kene siapkan Unifi order capture and order fulfillment untuk macam2 jenis product tu amik masa...1 hari 8 jam keje tu, nak siapkan 1 product OC and OF pun belum tentu complete...semua orang dalam process belajar...lain orang lain pemahamannye...lain product lain caranye...semua orang struggle...lagi2 aku ni yang baru join 3 minggu...ko expect hape?

Selama ni ade ke ko nampak aku merayau sana sini, hilang 30 minit tanpa dikesan, main phone, main game, browse yang bukan2, cakap banyak or gelak je manjang??? Ade ke? Ku tahankan aje jari2 ni dari buka page business FB...ko buta ke tak perasan yang aku ni terpacak tak gerak2 duk depan ko...??? bukannye ko tak tau yang IE aku ni manjang issue tak compatible ngan Siebel tu...nak fix pun amik masa woiii...dari IE11 kene downgrade jadi IE8 baru Siebel working fine...sooo ape masalah ko??? Order tu tak complete sebab de banyak exception and kite pun tak reti lagi nak overcome issues bagai...memang take times la...tanye ko pun jawap acuh tak acuh...macam malas layan...tak payahlah nak emo melenting bagai...tension tu just keep within yourself...tak reti ke self manage? umur je sama tapi otak tak function well...

Bagi aku, ko tu kurang sense, emosional, serabut tak tentu pasal....ko ingat ko je ade masalah??? Setakat hidup ko yang bujang, rumah jauh kat Salak Tinggi, penat berulang jalan kaki, naik LRT and Komuter then drive lagi 30 minit dari Bangi, balik lewat malam2, tak payah makan terus tido tu masalah besar lah??? Cer ko compare sket ngan life aku...beza sket je...kite sama tinggal kat Salak Tinggi...jalan kaki, naik LRT, drive tu sama...cumenya aku naik ERL (lagi laju and cepat sampai), kene amik 2 anak kat nursery (7.45pm tau, nasib baik takde late charge)...sampai rumah 8pm terus basuh baju, masak, jemur baju...business lagi...by 10 or 11pm dah kene tido...agak2 ko sape lagi tinggi tahap ketensionan dia??? Lagi2 lakiku takde sebulan keje kat Sarawak...ko peduli hape kan? Task ko terhenti takat kat office je...aku nye continues hokey...Sooo...tak payahlah ko nak sentap2 bagai aku balik 6pm tu sebab ko sendiri yang pilih nak stay back 7pm...and lagi 1, aku sampai awal dari ko...ade ko kisah???

Untuk belajar suatu bende baru ni, aku ok je...tapi nak colabrate as a team ni dah nampak macam susah kalau ade si kedekut ilmu ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails