Monday, May 26, 2008

Family Mertua's Day

Saturday (240508)

From what i heard from G...rombongan pihak laki dari JB (including family G) sampai KL on evening...and dorang stay kat Hotel Uptown in Pusat Bandar Kajang
for one night...ala dekat je ngan Mydin and KFC...malamnye de majlis akad nikah sepupu G kat Kerinchi...bersanding lak esoknye...event ni memang i tak terlibatla...so that's why i just "heard"...

Sunday (250508)

So on the next day, after breakfast roti canai ngan ayahma...dorang terus sent me to Kom Seremban...around 1000 sampai Kom UKM and tunggu my Lovely Sweetheart lak from Kajang...rasa berdebar je...yela...ni la first time meet eye to eye ngan my mertua since we get engaged...bukanla tak pernah jumpe langsung...de la twice...tapi memang tak sempat borak pun...first, masa dorang datang rumah untuk jemput p kenduri abang ngah G (masa tu sibuk prepared dinner dorang so duk dapur jela)...and then on my engagement day (masa ni lak 2makcik dia yang sarungkan cincin)...mak G menyorok dalam ramai2 orang tu...huhu...penat cari...

Coz parking depan hotel full, G park juh sket...masa on the way nak ke hotel, terserempak abang long G and family (2 anak laki)...baru je kuaq from Mydin...salam and sengih2 then nek hotel together...kat bilik, ayahmak dia tengah borak2 ngan mak ngah kat bilik sebelah...salam and sengih2 again...so lepakla situ together 5orang about an hour...mak ngah dia busy cite pengalaman umrah kat ayahmak G...yela dorang ni maybe nak p hujung tahun ni...i and G lak diam je dengaq...sambil tu sempat men kuis2 and cuit2 baju masing2...hehe...ayah nampak tapi wat buta jek...:p

Then, kiteorang turun rayau dalam Mydin lak...mak (start call mak G as mak la from now...hehe) beli barang dapur sket...yang mana murah dari barang JB la...after that terus checkout hotel on 1200...konvoi 5kete with Afu as leader (hehe...Afu ni Savvy Decepticon G la) terus p rumah pengantin perempuan kat Kerinchi...Ayen yang duk belakang sibuk mereport kat abang dia if anyone tertinggal keretapi...

Masa berkumpul tunggu pengantin perempuan, barulah perasan 3couple anak2 ayah pakai colour sedondon...along pakai light choc, angah merun merah and kiteorang light blue...ayen lak sibuk je tersama ngan kiteorang...da la sama nek Afu tadi...

Pengantinnye bersanding 1400 and makan 1430...makan walaupun tak berape sedap tapi still mewah...de ayam bakar, ikan sedap tah masak pe, udang besar goreng, daging kari kicap, sayur campur goreng, cocktail, buah2...then, sesi amik pic ngan pengantin lak...pengantin purple in colour...pic sume ipar yang amik...

Masa makan, Mahirah message...tanya bile nak sampai wedding Hairum...masa tu pun da dekat 1500...ade Rahimah, Shafiq tunggu kat sana...ala...nampaknye tak sempatla my fren...sorry sangat...harap len kali kite le gath betul2...lepak and have fun together...

Lepas settle kenduri ni, hantar my adik ipar lak, Ayen kat UTM Jalan Semarak...3kete masuk sekali...meriah betul...pastu terus gerak ke highway PLUS balik JB...stop R&R Seremban jap, isi minyak then gerak balik...sampai simpang ke Seremban, G bagi isyarat suh dorang terus...men hon2 lak...best konvoi ni...

So at last, we can spend time together personally now...masa ni pun da 1730...perut cam lapaq lak...so singgah Stadium...test ktiaw goreng new stall...erm...not badla...then discuss a bit for upcoming events for the next 3weeks and G hantar balik...huhu...tak singgah pun...coz takut PLUS jem lewat2 balik nanti...

So...conclusion for the day...
  1. Ayah memang ramah, banyak cakap, suke melawak...so, takla rasa weird sangat hari tu...
  2. Mak a bit diam...so kene find something to get close with her...
  3. Along rupenye sensitip orangnye...tak padan ngan body...hehe...takutla ngan dia...bininye lak ok...friendly...and the 2boyz...Am tak reti duk diam, rajin usik i...Kimi lak a bit lasak sket...penat mak dia layan...
  4. Angah lak try curi2 tengok how G treat me...everything from physical intouch, time makan, cara melawak...dia ingat i tak perasan...hahaha...bininye lak i think jealous tengok kiteorang...so dia jap2 tarik laki dia...nak kepit selalu...bab makan, fuh...dahsyat gak akak ni...le join la nanti kite 2 ni...suke makan nampaknye...
  5. Ayen...erm...adik yang bek...so far ok je...da banyak kali jumpe pun tapi jarang cakap...
  6. Man lak malu2 lagi...perangai sama jek cam angah...suke curi2 tengok kiteorang...
  7. Pakcik and makcik G so far ok...
  8. Sepupu2 lak...tak sempat borak sangat...tapi dorang pun curi2 pandang everything...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails