Monday, August 24, 2009

Ramadan & Terawih Pertama Kami...

21 Aug, 2009 (Fri)

Malam ni first terawih...tapi kiteorang tak dapat make it...mana tak, 7lebih pun still kat KL Central...jalan jem lagik kat depan Istana and TUDM...sampai Seremban dah pukul 2030...orang surau pun dah start Isyak...huhu...kat rumah, Ayah and Ila dah de...siap2 nak pi terawih dah...huhu...

22 Aug, 2009 (Sat)

Hari pertama puasa...erm, sahur pukul 0430 sekeluarga 6 orang...Lena jer takde...tah ok ke tak dia kat Mesir tu...kadang2 de gak balas2 message...lepas sahur, tido sampai 1100...'bagus' tul...tu pun bangun coz G nak pi Puchong, servis Afu...basuh baju, kemas bilik...jap je dah sampai masa berbuka...kene menjala lak...roti jala la...malamnye barulah terawih first...sonok2...dapat jalan berdua ke surau...hehehe...

23 Aug, 2009 (Sun)

Harini siang tak wat pape...petang p Bazar Ramadan Paroi...tak ramai and seronok pun...sian yang meniaga sana...kedai berjarak sangat...orang banyak bertumpu ke Bazar Ramadan Ampangan...sebab tak puas jalan, kiteorang ke sana lak...terlalu crowded sebab kedai dekat sangat...macam2 makanan de...jalan kaki pun jem...bayangkanlah...malam pi terawih...surau tu wat 1orakaat and 3witir...13lah semuanye...habis 2145...erm...sempat iron baju sket jer coz dah ngantuk...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails