Friday, September 18, 2009

Layar Jati Seafood Sepang...

Semalam hujan so seperti biasa, asal hujan jek jem...terpaksa buka kat luaq lagi...we choose Restaurant Layar Jati Seafood Sepang...ni kali kedua kiteorang datang...let's try lauk lak...kiteorang ordered 3jenis lauk: ikan kerapu sweet sour, poktek (tomyam merah) and kailan ikan masin + 2nasi putih...2 lauk pertama sampai masa azan...ikan dia best, besar tapi tak banyak sayur kecik2 tu (carrot, jagung)...poktek lak memang kaw2 dorang wat...boleh tersedak if hirup kuah laju2...dalam dia de ikan seketul (tak sure ikan pe), lala, udang, sotong and half ketam (small jek)...nasi dah nak habis pun kailan tak sampai2 lagi...memandangkan lauk still banyak, we ordered one more nasi lagi (half2 yek...memang kiteorang kuat makan)...still, nasi habis kailan takde gak...last2 bayar tanpa kailan...

First datang masa last Friday rasanye (11 Sep, 2009)...masa tu 2-2 makan mee...G mee hailam, aku mee bandung...entah mee tu sikit ke kiteorang yang lapar...rasa tak puas and cepat lak habis compare ngan orang lain (dorang mostly makan nasi)...situ de meow yang comei sangat...jantan tapi warna bulu dia kuning+chocolate cair...badan dia besa jek bulu normal tapi tang ekor, panjang cam Parsi...manja lak tu...rasa nak bawak balik jek...tapi kat rumah pun dah de 10 ekor meow...hahaha...bye2 meow...

Restaurant ni oklah...ramai customer and makanan pun cepat siap...cumanye if nak datang try makan sini time malam2, dinasihatkan jangan pakai pakaian gelap and pilihlah port2 yang terang or de kipas...coz banyak nyamuk2 estate besar2 berkeliaran cari mangsa...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails