Saturday, September 5, 2009

Menu Berbuka Sabtu...

Harini bangun2 jek sore seksi...ala-ala macho gitu...da kurang sket panas badan ni...tapi still lemah...pose2 ni tak bek lak if asyik tido...Mama berkobar2 betul kemas rumah sejak bangun sahur 0400 tadi...mood baikla tu...yela nak jumpe hubby tersayang...1030 drive Kancil hantar dia ke Terminal 1...G diam jek duk sebelah...bukan pe U, rasa rindu lak nak drive...Afu, I tak reti bawak lagi...tah bile U nak ajar...so dengan kepala ting tong sket, dapatla lepas gian bawak laju2...hehehe...

1430 kuaq balik...kali ni nek Afu..beli barang masak lak...kene masak cepat2 ni...1800 da janji nak pi rumah Cik Timah hantar kain...hehehe...taylor lak bising2 tanya mana kain baju raya...takde masa nak hantarlah Cik Timah oi...lagipun ingat nak beli baju siap jek...huhuhu...kene marah lak...

Teringin sangat nak makan begedil daging...kopek kulit kentang...goreng...tumbuk...banyak masa habis kat situ...dalam rush2 tu, ni lah antara lauk2 yang sempat dimasak cepat2:

* Lauk 1: Crispy potato
* Lauk 2: Udang goreng bawang

* Lauk 3: Daging sambal kicap
* Lauk 4: Begedil daging

Hehehe...daging sambal kicap tu G yang masak sebenarnye...bersemangat betul masak ikut cara Mak...rebus daging tu yang wat lambat masak...pending lauk len memandangkan stove tu de 2 jek...1 da gune tuk goreng kentang...1 lagi rebus daging...sehingga 1630, 1 lauk pun tak siap lagi nih...

* Lauk 5: Tomyam (bungkus lauk buka pose semalam)

1815...G terkocoh2 masak daging lagi...banyak kejela lauk tu...rebus daging, cincang nipis, tumbuk, perap kicap, goreng, tumbuk lagi, goreng ngan sambal...aku lak Cik Timah dah bising2 tanya nape tak datang lagi...sebelum pi, suh G masak nasi...sampai sana, Cik Timah ni ajak borak2 lak...sempat gak bungkus lauk bagi dia...last2 sampai rumah, orang da azan...tengok2 nasi tak masak lagi (sebenarnye sedang masakla)...huhu...ratah lauk jela dulu...salah bajet time la...huhu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails