Friday, September 4, 2009

Sunita Seafood Sepang...

Harini pi keje mamai2 jek...kepala tingtong demam hari ke-2...ingat nak mc...tapi dateline project rini...kenela responsible sket...de 2 documents kene siapkan...Friday, if lewat 15minit, mesti LRT full...adeh...jem jek memana pun...memang tak sempat buka kat rumah...so we decided to try 1 restaurant area Sepang...and we choose Sunita Seafood...

Why...? Coz everyday banyak jek kete2 stop buka pose situ...curious...sedap benar ke...? Even signboard dia pun dad terlindung pokok and susah baca...we ordered udang goreng tepung, daging masak merah, tomyam campur and of coz 2 nasi...air: watermelon juice and fresh orange...de beberapa meja kosong yang dah terhidang makanannye...maybe orang booking...yang tak seronoknye, yang datang lambat lak dapat foods dulu...mana adil ni...! Sehingga azan, kiteorang hanya ade air and beberapa ulas kurma...huhu...sedih...sedangkan couple tua tu dah ngap nasi penuh selera...! Huhu...sabar jela...!

A few minutes later, lauk pun sampai...kangkung goreng belacan dia punyelah banyak...cam 6orang makan...tomyam campur pun...buat kiteorang pikir balik...lupa cakap untuk 2orang makan ke masa order tadi...? Then tunggu nasi lak...de la 5minit...aku yang dah gigil2 lapar ratah kangkung belacan dulu...terpikir lagi...lupa order nasi ke? Isk2...orang lain sume dah nak habis makan...kiteorang terkulat2 pandang kiri kanan cari waiter...

Coz dah tunggu lama sangat, selera pun hilang...terpaksa bungkus tomyam yang tak berapa usik and kangkung banyak gile tu...terpikir lagi...dorang ni nak caj mahal ke bagi lauk banyak2 ni? Mampusla kite Yang...rupenye, memang stail dorang camtu...lauk kira by pinggan...overall RM28 is okla for 2person...

Dalam kereta, terpikir lagi (ni lastla)...restaurant tu erm...pelik sket...pendek kata, macam2 persoalan timbul...

1) Appearance
  • Pemerhatian: Overall macam tengah renovate or restructure tapi sebenarnye lebih pada terbengkalai or keje tak siap...
  • Detail: One corner de steps yang seakan baru siap...another corner, tiang yang tak bercat or decorate pun dah terkopak menampakkan wayar2 lampu kat dalamnye...
  • Kesimpulan: Maybe got financial problem or construction worker dia lari tak wat keje...
2) Lauk
  • Pemerhatian: Lauk terlalu banyak sampai padat piring...
  • Detail: 2orang makan lauk macam 6orang makan...camne lah if makan sorang2...sure terkulat2 agaknye nak habiskan...
  • Kesimpulan: Maybe cooker/chef tak reti bajet or bahan masak dia terlalu banyak...mau bungkus restaurant tu nanti...
3) Visitor
  • Pemerhatian: Sangat ramai dan semua gembira, puas hati...
  • Detail: Weekday ramai...weekend...? Berduyun agaknye...
  • Kesimpulan: Mesti ade something yang sedap...or sebab harga dia yang reasonable...
Erm, maybe ade penyebab lain kenape restaurant ni yang takla berapa cantik or menarik tapi didatangi ramai orang untuk berbuka walaupun hidangannye terlalu banyak untuk dihabiskan...erm...paham tak...? No commentlah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails