Wednesday, November 3, 2010

First day Leesya ke rumah baby sitter...

Huhu...harini firstday Leesya kat rumah baby sitter...cam besalah dia mesti bangun around 7 am...minum susu sambil tengok Papa dia bersiap pi keje...tapi tadi saje jek dia melengah2kan Papa dia...saje yak banyak2...bucuk lak tu...maka Papa yang dah siap hensem2 tu dipaksanye cuci...hehehe...Mamanye tengah bersiap...dah Papanye free, cucilah...muka Leesya masa meneran tu tersangatlah comei...serious jek...rasa rugi lak tak snap...nenek Seremban dia suka tengok muka tu...lepas yak jek dandan mata tu kuyu...pe lah Leesya ni...penat sangat ke yak tu?...:)

Sepatutnye hantar dia 7.45 am tapi jadi lambat lak...8.30 am...tak nak berpisah ngan Mama lah tu...manja betul...tapi nak wat camne kan...next week dah start keje...nak tak nak kenelah besakan dia...masa dalam kete, lena jek...tapi bile sampai kat rumah tu, terbangun...bile Kak Nor tu dukung jek, mulalah cebik2 nak nangis...sedihlah tu pisah ngan Mama dia...ala jap jek baby...Mama banyak bende nak kemas kat rumah tu...baju banyak tak basuh, tak lipat...baju keje pun tah mana2 dah...lama tak pakai...baju preggy leh simpan...

Rasa sunyi lak duk sorang2 kat rumah ni...tengok bath tab depan toilet tu teringat dia suka duk katak...basuh and sidai baju lak teringat dia muak...tengok tilam kecik kat hall tu teringat dia tido lasak sampai kepala pun jatuh dari bantal...rindu sangat kat baby mel tu...tapi kire oklah...tak de lak terngiang2 sore manja dia...kang rindu2 sangat kang...nangis lak...1 keje pun tak siap...

Call Kak Nor tu 2 kali tadi tapi tak berangkat pun...huhu...risau lak...tapi yakinkan diri baby ok tu...kene bersangka baik...uish...nak jek aku drive Waja ni sendiri pi tengok dia...tak sabar tunggu G balik 6.15 pm nanti...nak amik dia sama2...mesti dia rindu Papa and Mama dia...harap dia oklah duk sana...rasanye sume Mama2 kat luaq sana pun mesti berperasaan tak menentu camni bile first time tinggalkan anak kat baby sitter kan...? Especially anak first...erm...think positive Sarah...!

Updated
As of 6.30 pm...dia tido masa kiteorang datang amik...bile kuaq rumah jek terus terbangun sebab silau..Kak Nor kata senang jaga dia...tido jek...dalam kete lak tak berkelip mata tu tengok Mama dia...agaknye sebab tak pernah tengok Mama pakai tudung kot...hehehe...comei jek...bulat mata tu...malam pun tido lena lagi dari 7 sampai 11 pm...then terbangun sebab yak...dah basuh tu, nak main2 lak...layanlah dia main berdiri2, joget and tatih...dah penat tu, letak dia atas bantal besar...dia pun diam tengok CSI lak...12.15 pm baru nangis nak susu...dah bosanlah tu...hehe...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails