Monday, December 6, 2010

Checkup Leesya 3 bulan...

Besa time hujung2 tahun ni, orang dah malas nak datang office...ramai yang suka work from home...ramai gak yang habiskan cuti pi vacation overseas...lagi2 company aku...cuti tak le carry forward...cam aku, cuti de 6 days...G lak cuti dia habis guna masa hantar monthly checkup dulu...so plan aku nak shopping sensorang...kat Mid Valley ke KLCC ke Sogo ke Maju Junction ke...sekarang kan de Year End Sales (YES)...hehehe...Leesya cam besa hantar rumah baby sitter...G lak pi keje...jahat tak...? hahaha...

Harini Leesya de checkup...so pagi2 lagi dah send email ke office cakap will work from home and online around 11 am...ala keje takde sangat...tak taulah kalau de adhoc work kan...? Leesya kat clinic ok...sangat teruja tengok orang2 sekeliling dia...diam jek...pastu sampai satu masa, mulalah gonyoh2 mata and merengek...tu tandanye dah penat and nak tidolah tu...minum susu sket, lena...langsung tak terganggu ngan bunyi bising baby2 lain...lagipun dia kene selsema lak pagi ni...untuk baby, memang takde ubat...cara nak kuaqkan hingus, kenelah buat dia bersin selalu...caranye bagi dia bau minyak berangin cam Yu Yee ke Kapak ke...tido malam semalam pun tak berape lena...sebab hidung sempit...tapi tak meragam...ni kali kedua kene selsema and batuk...kuat betul body dia tak demam...goodlah anak Mama ni...

Tak lama dia tido tu, nurse panggil...terus terbangun...mula2 merengeklah nak tido balik...pastu dia tengok de 2 nurse praktikal sengih2 kat tepi dia, terus senyum...masa nurse tu bagi penerangan, tertiba dia terbelahak besar...hahaha...terkejut nurse sume tapi dia rileks jek sengih2...wat muka tak bersalah...hai baby ni...pandai wat lawak lak...

Pastu Leesya kene cucuk yang 5 serangkai tu untuk dos ke-2...yang pertama dah dapat masa checkup 2 bulan dulu...masa tunggu turn tu, de satu baby ni...diam jek...borak2 ngan mak dia rupenye baby dia sama umor ngan Leesya...dia lahir lewat sehari jek dari Leesya...nama pun hampir2...Qistina...dah tau sebaya tu, makin semangat Leesya nak borak2, cakap banyak...tapi baby tu diam jek takde response...hahaha...bezanye baby tu besar sket and agak pasif...tak cam Leesya ni...berjoget2 kalau didirikan...pastu cakap banyak...hahaha...tapi nanti next checkup tak jumpe dah baby tu...tarikh lain2...huhuhu...takpelah Leesya cari kawan baru lagi yek...

Ni perkembangan Leesya:
  • Berat: 4.8 kg
  • Tinggi: 60 cm
  • BMI: 13
  • Lilitan kepala: 38.5 cm
Dah settle clinic, hantar dia pi rumah baby sitter lak...leh jek if tak hantar tapi tak leh wat kejelah...sibuk mengurus dia jek...dalam kete, belum sampai lagi dah rengek2...huish...tak senang nak drive...agaknye dah rimas duk lam car seat tu...plus tak mandi lagi...ke sebab selsema...tak pun sebab kene inject tadi...? Tahla...

* Ni tak mandi lagi ni...7 am dah jerit2 suh angkat...nak guling2 tengok cartoon on weekend...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails