Wednesday, August 8, 2012

Checkup Reena 9 hari...

Harini Reena berumur 9 hari...bermakna aku pun dah 9 hari berpantang...dah mula bosan ngan lauk2 pantang...asyik sup ikan parang + lada hitam jek...kadang2 sup hati lembu + lada hitam...ikan parang goreng lada hitam...arghhh...tahan jelah wat sementara waktu ni...makin lama rasanye makin sket nasi aku makan...Mama selalu tegur nape sket sangat makan...G lak hanya mampu pandang sayu...dia tau lauk2 tu langsung tak kena ngan selera aku...bukan nak diet or jaga badan sangat tapi terpaksa makan coz breastfeed...bile lapar, wat milo nestum or makan roti choc Gardenia or bilis bun Gardenia...air kosong sebotol besar 1.6L kat bilik tu, hari2 kene refill penuh...

Sesi mengurut habis semalam...so harini saje bangun lambat, 1030 am...lagipun tido 3 am semalam...leka browse baca2 pasal cara penyimpanan Expressed Breast Milk (EBM), masalah penyusuan, survey small freezer...erm...time pantang2 ni, sume hal2 Leesya and Reena, Mama Ngah Lena uruskan...dari hal mandi, makan, basuh yak, susu, tido, main...everything kot...malam lak my parent take over...jaga Reena senang jek...lepas susu, tertido...kalau tak tido pun biarkan dia terkapai2 baring sensorang...sekali sekala suh dorang ni bawa jalan keliling rumah...diamlah dia cuci mata...sian dia bosan terperap lam bilik jek...

Dah bangun tu, Mak Ngah Lena yang mandikan Reena, Mama dia pun mandi...rasa cam lama dah tak mandi betul2...gatal kepala lama tak shampoo...sebab Makcik Leha, makcik urut tu tak bagi basuh kepala...takut masuk angin...aku lak jenis rambut cepat kuar minyak...rimas sangat...garu ngan sikat jelah...tup tup...elok2 jek kiteorang dah siap mandi tukar baju sume...2 nurse pun sampai...tak jangka lak dorang datang check lagi coz jaundis Reena dah turun...sorang check tekanan darah aku, sorang lagi timbang Reena...berat dia susut jadi 3 kg...nurse kata tu normal...dalam masa sebulan lagi berat dia akan naik...so far takde masalah papepun...

Next checkup is on 04/09/2012 (Tue)...kat Klinik Kesihatan Ampangan, Seremban...time tu Reena dah sebulan...kene cucuk...then, nextday lak checkup kakak dia Leesya...birthday dia tu 2 years old...kat Klinik Kesihatan Salak Tinggi, Sepang...so Papa kenelah amik 2 days off uruskan 2 gegirl ni yek...hehehe...perlu ke Mama ikut ek...rasa malas betul nak bersiap2 ni...

Reena @ 9 days...Cik Mia Qasreena yang suka tido...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails