Friday, September 21, 2012

First time Reena minum botol...=D

Erm...in less than 2weeks lagi aku akan masuk keje...boring...rasa best pulak duk rumah goyang kaki tengok tv manjang...layan Reena memanglah penat sket tapi seronok tengok dia sihat menembam minum susuku...tapi yang paling best...cukup time jek, gaji pun masuk...twice in a month...best2...tapi sampai bile nak lemak kan...? Huh...malasnya pikir keje...bos pulak, Mr JJ tu dah sms tanya bila nak masuk office...aishhh...so terus terang jelah nak continue 3days leaves...tapi tak sempat lagi nak online, apply kat iHR...sibbek dia ok, informal approvekan by sms...hehehe...thanks in advance boss...! Tak sempat apply tu gara2 Reenalah...asyik menempel, berkepit jek...tiap sejam nak susu...letih layan...tido tak lena, kurang 10minit terjaga balik...tah pelah yang tak kena...Grow Spurt kot...annual leave de 7days lagi...tah bile nak amik...dah lah tak leh carry forward...simpan untuk Year End Sales (YES) lah nanti...=)

Stok EBM dalam freezer kat rumah Sepang tu rasa2nya cukup kot untuk 2bulan...hubbyku yang tercinta and tersayang ni kata hampir penuh dah tu...dia pulak yang risau if freezer tu penuh dulu sebelum aku balik habis2 pantang 2bulan ni...kekekee...tapi takkanlah nak kurangkan wat stok pulak...rezeki Reena tengah membuak2, melimpah2 ni...dia kata lagi...if susun elok2 confirm tak muat...tapi if sumbat2, muat...huh...camtu pulak...pelik2...tah lah...tak leh bayang camne keadaannya susu2 EBM dalam tu...jenuhlah nak susun2 balik nanti...huhuhu...=(

Today Jumaat...asalnye nak start ajar minum botol ni on Rabu...tapi dah wat perangai Grow Spurt tu...susah pulak nak handle sensorang...bayangkan...tiap sejam nak susu...menempel jek...for sure banyak gile dah dia minum...susu yang dah ready lam botol semua dah sukat cukup2 2.5oz...takkanlah nak bagi jugak...mau dia muntah terlebih susu...huhuhu...bazir2...susah payah tu Mama pam hari2...big effort tau...! Bile dodoi tidokan kat bahu, "dipatuk2" pulak sambil tangan tu tolak menjauhi bahu...tak pun, dia mengelongsot tunduk2 pala mencari punca susu sambil nganga2...huhuhu...bile tak dapat or tak jumpe, mulelah jerit sambil tangan tu meraban pukul orang...fuh...garang betul baby yang lahir tahun Dragon ni...kesimpulannye, Mama memang tak leh dodoi tidokan dia...berbau creamy sangat kot...kalau kat bahu Papa yang empuk tu, cepat jek lena...so harini, kurang sket dia wat perangai...agak2 dia dah tido dalam 2 or 3jam...ready jelah susu botol...nasib baik Reena tak menolak...sebab lapar sangat kot...=D

Reena @ 53 days...semakin tembam...and takde masalah minum botol...hopefully kat Ibu nanti no problem gak...huhuhu...dulu Leesya awal2 dah minum botol...tapi formula milk lah...=(

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails