Sunday, September 2, 2012

Happy birthday Mama Su Ila...

Today Ahad...rasa sunyi pulak lepas2 lunch ni...rumah besar ni tinggal aku and sleeping beauty jek...Papa kuar beraya ngan kawan2 Senawang...dia tanya gak if nak ikut tapi pikir2...erm...leceh kot bawa si kecik yang baru 34 hari ni...keje dia if tak tido, susu...then teringat pulak kakak dia...seronok le kot jalan2 Penang ngan Atuk, Wan, Mama Ngah Lena and 'Antle' Kero...dah 2.5 hari dorang kat sana...Jumaat lepas pi, Selasa depan baru balik...huish...jeles pulak Mama ni bile teringatkan makanan best2 kat sana! Tak sabar tunggu habis pantang! Hujung bulan ni dah plan holiday Penang few days before start keje...at the same time jumpe Maksum and tunjukkan our sleeping beauty ni...=)

Bile sunyi2 ni, cenderung pulak pikir banyak...lagi2 bile takde citer best kat tv bilik ni yang takde Astro...then baru teringat...today is my youngest sister's birthday yang ke-19...erm...dia kat Kolej Mara Seremban...agaknye tengah outing kot ngan kawan2 celebrate mana2...Khamis lepas dia balik jap untuk family's photoshot session sempena Raya...then pagi Jumaat nak ke Penang tu, AyahMama hantar balik kolej sekali...aku ni jenis tak reti sangat choose present2 ni...lagipun tengah2 pantang ni, manalah de chance kuar rumah...so bagi dia RM100 and RM50 as duit Raya...lantak dialah nak beli pe patut...=)

Dia ni adik yang suka berkurung dalam bilik...disebabkan tu, tak sape yang rapat ngan dia...perangai dia kadang2 sukar dijangka...tak paham kiteorang...isu kecik pun leh jadi emotional kadang2...bercita2 nak jadi doktor gigi...suka gitar and dengar radio kuat2...baguslah dia tutup pintu bilik tu, if tak, mau bingit 1 rumah...oh...lagi 1, dia hanya akan kuar cari makanan bila orang lain tido...cam time2 3pm and midnight...

My last word for her...buatlah yang terbaik masa study ni...peluang baik selalunya datang sekali...kite yang tentukan masa depan sendiri...walaupun study Kolej Mara tu just untuk preparation fly oversea...jangan down or susah hati if its not turn well later...banyak lagi IPTA lain leh study for dentist ni...yang penting usaha and tawakal...

Tetibe teringat pulak cita2 lamaku...asalnya plan nak jadi veterinar sebab memang sangat2 suka haiwan especially kucing...waktu tu Mama suka takut2kan if 1 hari nanti aku terpaksa handle haiwan yang bukan2 cam ular, babi, anjing, ect...tapi aku berkeras kata takpe...as time goes by...end up nye, aku keje as Testing Engineering Analyst...or senang cakap Website Tester...almost 6 years lam bidang IT ni...and I really2 love my career now!

Update 06/09
Birthday celebration and jamuan Raya untuk 40orang siap diprepare by 5pm...tapi sehingga 7pm, 4orang jek yang 'datang'...actually bukan datanglah tapi dijemput Ayah by Unser...hahaha...then hantar balik 4 ni...bawa datang lagi 12orang...kali ni Mama kene ikut sama by Kancil coz Unser only can fit 8orang jek...hahaha...lawak pulak bile pikir2 balik...kite wat jamuan and siap jemput beramik tetamu jemputan tu...tapi logik pun...yelah, manalah budak2 Kolej Mara tu de own transport...so kesimpulannye, hanya 40% or 16orang jek yang datang compare to earlier estimation iaitu 40orang...oklah tu...besar pahala menjamu orang ni...lagi2 budak2 study yang selalunye makan ala kadar jek...

Oh, makanan yang diservekan de 300pc roti jala, kari ayam, sambal ikan bilis, samosa, karipap, cubadak, kuaytiaw goreng, ayam goreng madu, kek birthday chocolate...air pulak sirap bandung and teh o panas...meriah rumah ni...Leesya jadi tukang wat lawak...selamber dia jek tak malu segan2 main ngan dorang...Reena lak resah gelisah tak leh lena dengar riuh rendah...hahaha...before balik, Mama siap bungkuskan makanan...and Ayah bagi duit Raya lagi...untung korang!

Reena @ 39 days...tido lasak...
Chocolate cake Mama Su Ila on her 19th years old...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails