Saturday, June 26, 2010

Selamat Hari Ulang Tahun Perkenalan yang ke-7...

Harini hari ulang tahun perkenalan kiteorang yang ke-7...teringat lagi 7 tahun dulu...hari Khamis malam around 10 pm lepas kelas Tamadun Islam kat UKM...G tegur masa aku on the way to Pusanika...memang kelakar...ingatkan kene tegur dengan abang senior yang islamic sebab aku senseng baju sampai siku...time tu environment islamic sangat kuat...tapi bukan...rupanya saje nak berkenalan...G kata kiteorang kawan sekelas...hahaha...aku pun tak pasan...tak kuasa pandang laki lain time tu...sebab aku pun dah ade boyfriend (masa tulah)...manatau...berjodoh lak ngan "abang senior" ni...

Harini takdelah nak celebrate pape pun...lepas masak sambal sardin, telur rebus bersos cili, bendi sambal kicap and panaskan rendang hati (mak G buat)...around 3 pm, baru kuaq...G de business appointment ngan Wani kat Old Town IOI Mall, Puchong...Wani ni 2nd client freelance dia...sangat jarang jumpe...2 bulan sekali kot...sebab bos dia selalu lambat bagi feedback everytime G siap new version of website...order mocha ice blended jek...tu pun RM7.30 kot...hehehe...Wani belanja...habis bincang 2 jam kemudian, then jalan2 usha barang baby lak kat Jusco...

Beli simple things jek macam pampers, nappy liners, napkin cleanser, pins, 1 set make up (bath cream, shampoo, powder and lotion), towel, face towel, baby wipes, cotton buds...berhabis RM150 la jugak...set baju, bedding sume akan dibeli akhir bulan ni...shopping ngan mak G kat JB...masa jalan2 area baby things tu, terjumpalah risalah "Mother & Baby Buying Guide" ni...printed by Aeon Jusco...sangat bagus...sebab kiteorang memang tak wat checklist lagi...lagipun Jusco Baby Sales ni berakhir sok...suka tengok playpen (katil baby), cantik and colorful tapi tengah survey2 lagi...nanti2 jelah beli lepas dapat duit kutu hujung bulan 7 ni...

* Front page...cute baby boy ngan bulu mata lentik...

* Baby + mummy checklist + baby development chart...

 * Back page...cara2 mandikan baby...

Sejak masuk 7 bulan ni, badan selalu sakit2...sakit pingganglah, cramp kaki, sakit bawah perut lepas makan, perut pun merekah2 merah and keras jek...rasa cam nenek kadang2 tu...jalan pun kadang slow and terbongkok2...ni sejak kaki kanan cramp Khamis malam tu, terus takle jalan2 shopping complex lelama...jap2 kene duduk sebab bawah perut and tumit kaki ni sakit...ish...kene beli barang baby cepat2 ni...takut hujung2 nanti dah tak larat nak jalan2...

For dinner, we decide makan kat Nasi Kandar Pelita sebelah IOI Mall jek...aku makan ktiaw goreng and roti canai, G makan nasi kandar lauk udang and sotong...hehehe...dulu G tak pernah makan makanan Penang cam nasi kandar, pasembur...tapi sekarang makanan tu lah yang dia tercari2 bila makan kat kedai "nasi kandar" area KL ni...dah rasa yang ori from Penang, sure2 punye nak lagi...hahaha...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails