Tuesday, June 15, 2010

Shah & Farina kawen...

On 13/06/2010 (Sun), pergi kenduri kawen Shah TR (UKM) kat Taman Alma Jaya, Bukit Mertajam, Penang...erm...dari jauh (Bandar Baru Salak Tinggi, Selangor) kiteorang datang nak celebrate happy day couple ni...sampai sesat2 gak nak cari manalah area Alma ni...if area pulau, pandailah nak figure out sebab memang kampung belah ayah kat sana (Bayan Baru)...area Bukit Mertajam (BM) ni ish...tak familiar sangat (walaupun dulu belajar dekat setahun kat Kolej Matrikulasi Penang (KMPP)) kat Pongsu Seribu, Bukit Mertajam, Penang...

Shah ni sama belajar kat Matrik Penang (KMPP) dulu...pernah nampak cam2 gitu jelah...tak pernah tegur2 pun...dia Fizik kot, aku Biologi...then jumpa lagi kat UKM...kebetulan sekolej (Ungku Omar) and sekursus (Komputeran Industri) ngan G...kiteorang bertiga sefakulti lak (FTSM, UKM)...kadang2 tu de lah amik subject sama so sekelas lak...memang kiteorang dah kenal lamalah...

Masa kiteorang kawen, majlis sebelah G (buat kat Skudai, Johor)...sanggup Shah ni datang 3 am kot dari KL...dengarnya tidur kat masjid/surau mana tah...then sok tu baru datang nak tolong2...ish...kawan yang baik sungguh...so memang patutlah masa kawen dia kiteorang datang...

Ok...ni kad kawen dorang...very simple...grey color...ala2 poskad gitu...sekeping pompuan and sekeping lagi untuk laki...pihak pompuan sanding on 12/06 dekat Sungai Siput, Perak and pihak laki on 13/06...selang sehari jek sebab dekat2...dorang ni berkenalan masa sama belajar kat UKM...G kata dia yang jadi match maker...tak sangka lama jugak dorang bertahan...sangat2 lucky sebab dapat happy ending macam kiteorang...finally married lah...oh...fullname pengantin are...

Shahrul Izdiharuddin Shahidan (Shah)
&
Farina Abdul Hamed (Farina)

* Kad jemputan...personal delivery by Shah, jumpe lepas habis keje kat Hassan's Cafe, Cyberjaya...

Masa sampai rumah dia, ngam2 ternampak Boy tengah amik air...then belakang dia beratur Zaid lak...so join dorang jelah duk semeja...semua sekali termasuk aku n G, de 8 orang...semuanye geng FTSM, UKM...

1) Wan Zahir & wife - dorang ni married on Dec last year, now wife preggy 5 months...tahniah...:)
2) Zaid & girlfren - happy couple...tah bile nak nikahnye...
3) Zul - ex-roomate G...dulu dev...now jadi cikgu kat Pontian, Johor...
4) Boy - ni pun tah bila nak tunjuk aweks...

* UKM's friends yang datang...all boyz tu memang dah pakat pakai hitam dari KL ke...?

Plan bersanding 2 pm but tah pe masalah delay jadi 2.40 pm...sementara tunggu pengantin sampai, makan cendol and laksa Penang sambil borak2 pasal life masing2...

* Akhirnya pengantin selamat sampai...fuh...

* Macam lari sket color baju Shah tu...

* Padat pelamin tu...

* All smiles except G...huh...baby bucuk ni...spoiler lah...:(

Almost 2 jam jugaklah kiteorang lepak kat kenduri tu (2 - 4 pm)...ayah Shah kata malam de wat makan2 satay...tapi so sorry sangat2, kiteorang tak dapat attend...sebab plan lepas tu nak jalan2 area Batu Feringgi and Padang Kota Lama kat sebelah pulau...maybe next time, raya ke leh together2 lagi...tu pun lepas aku pantanglah baru leh join...huhuhu...

Anyway...congratulations for the wedding...and hope bahagia sampai bila2...ala Shah and aku keje pun setempat jek (Cyberjaya)...anytime leh meet...4 orang yek...:P

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails