Saturday, October 2, 2010

Makan satay masa pantang...

Erm...minggu ni actually minggu ke-4 pantang...rasa kuat sketlah...jalan taklah slow sangat...tapi if bangun dari duduk and terus jalan, still rasa berdenyut2 kat dalam tu...risau gak tapi take it slowlah...bile bangun dari duduk, berdiri dulu 1, 2 minit baru jalan...nak angkat or tolak guna kaki bende berat2 ni pun cam tak mampu lagi...darah pun cam dah nak habis...tak taulah if dia kering then kuaq balik ke nanti2...tapi yang bestnye masa pantang ni, berat turun...hampir hari2 naik penimbang tu...target nak capai berat before pregnant...lagi 3,4 kg nak capai...tapi G bertegas suh turunkan lagi 5 kg dari target aku tu...erm...tengoklah if leh...:P

Harini Papa Qaleesya pi beraya rumah cikgu MRSM dia kat Nilai...aku lak hanya boleh bersabar menanti kat rumah...rasa sunyi lak tanpa husband di sisi time2 weekend ni...hahaha...merepek jek...actually if G de, leh lah tolong tengok2kan si Leesya ni...aku lak leh lah merayau cari makan kat dapur tu ke, jalan sampai hall depan ke...ni tak, asyik teperap lam bilik jek...yang aku perasan, if si kecik ni nangis, orang lain tak mampu stopkan tapi terus jek bagi aku suh susukan...huhuhu...tapi bile G pegang, diam lak si kecik ni...behave jek...agaknye sebab G rajin cakap2 ngan dia...if ngan aku, tak sempat cakap pape, Leesya dah menekap muka kat dada sambil nangis ngan muka merah2...cari susulah...pe lagi...

Oh, balik cite asal...cikgu G tu bungkuskan satay, nasi impit, kuah kacang, kurma daging, ayam goreng, muffin, kek marble, roti jala, kari kambing...murah lak rezeki...tapi papehal pun kene tanya Mama dulu mana yang leh makan...Mama kata makanlah sket, wat rasa2...lagipun dah sebulan pantang...ok dah kot...tengok si kecik tu pun takde lak alergy ke hape...so dinner time, aku rasa2 lah sket satay, nasi impit kuah kacang, kek marble, roti jala kari kambing tu...fuh...lepas dah keinginan makan satay...yelah Raya hari tu tak dapat makan...:(

Leesya sekarang makin kuat dah...kuat menendang, mengamuk...tangan tu pun tak reti duk diam...dipukul2nye Mama dia bile lambat susukan...hehehe...padehal dia yang lambat sedut sebab nangis beriya2 sangat...dia dah boleh dah keraskan kaki cam nak berdiri...ni time nak mandikanlah...bersilat lak Wan dia nak control Leesya yang asyik "berjalan" ke depan bile dicondongkan...mampu dah angkat kepala tengok kiri kanan bile didirikan...kadang2 tu wat "bubble"...hehehe...maknanye kuaqkan air liur cam belon air...tapi yang pastinye...sume orang lega bile dia tido...seronok jek tengok sebab lena sangat...jeles tau...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails